Ako začať s vegánstvom?

28. nov 2022

Ahojte skusenejsie maminky veganky co sa tomuto venuju uz dlhsie mate nejake tipy ako zacat s veganstvom?
Mozno nejake tipy do varenia, produkty alebo len prakticke veci do zaciatkov, nejake grify.
Totizto rodine budem varit aj nadalej zivocizne produkty, lebo manzelovi by to nechutilo.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. nov 2022

@boldo87 Surovu dcerku som uz videla na YT,
mozno dobre vari ale trochu ma pri nej znepokojuje ta jej klimaticka uzkost, ako rozprava o tom ze nechce deti aby nezanechala uhlikovu stopu a podobne,
Skor som chcela veganstvo lebo sa mi zatial zda taka prakticka a rychla priprava, ze dam si nejake smoothie nemusim pre seba vyvarat zvlast 2 hodiny ako pre celu rodinu a tak 😄

janettdamian
28. nov 2022

Ja som cca 4 rok vegetriánka, potom som bola 2 mesiace strikne vegánka. Teraz mám tak 90-95% rastlinná strava + vajcia domáce. V podstate nesledujem nikoho na prípravu jedál. Varím hlavne z toho čo si dopestujem. Tie vege náhrady z obchodu len občas si niečo kúpim "syr,saláma, párky". Moc mi to nechutí. Navyše som bezlepková, sója mi tiež nerobí moc dobre.
Začať s vegánstvom to nebolo nejaké vedomé rozhodnutie, že od "pondelka začínam". Telo sa tak samé nastavilo. Dopĺňam si aj vitamíny, minerály.
Mám pocit, že si to každý musí nastaviť sám podľa seba. Asi som moc neporadila, najlepšie si uvedomovať vlastné telo čo si žiada.

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yvanielka
28. nov 2022

Pozri na Instagrame maktarinka
Má skvelé recepty, rýchle, jednoduché (aj zložitejšie) aj sladké aj slané.

caroline_
28. nov 2022

Ja a manzel sme vegani cca 5 rokov a varom kazdy den dvakrat , niekedy aj dve hodiny 😀