Ako vám pomohli meditácie? Chcela by som s tym začať, no neviem ako. Pozerala som aj rôzne kurzy no neviem ci sú potrebné.
Na začiatok stačí určite bez kurzov. Je veľa článkov na nete a videí na yt. Tiež sa môžeš zamerať na obsah aj podľa toho, či chceš meditovať skôr kvôli pokoju na duši alebo zo spiritualnych dôvodov.
@interjection27
@caroline_ vy meditujete? Pomaha vám to?
Áno, už tretí rok. Začala som hlavne kvôli stresu zo školy. Mám rutinu, aj keď občas prestanem na páru týždňov a opätovne sa k tomu vrátim. Keď meditujem tak sa sústredím na jednu vec, a to je najčastejšie dýchanie, teplota okolo mňa alebo jedna myšlienka. Pomohlo mi to hlavne s upokojenim a zachovaním si chladnej hlavy v stresujúcich situáciách a pri jednaní s ostatnými ľuďmi. Je tu veľa kopec ďalších plusov ktoré sa potom objavia. Záleží to aj od techniky, lebo každému pri meditácii vyhovuje niečo iné (tým myslím napríklad polohu, na čo sa sústredíte, či meditujete sama alebo podľa pokynov videa/podcastu, alebo či má meditácia zámer). Výhodou je, že ak chcete to skúsiť, nič vám nebráni urobiť to práve teraz. Nie som absolútne žiaden odborník, len som sa snažila spísať vlastnú skúsenosť 🙂
@interjection27 môžem napísať správu?
Jasne
Bud si sadni doma v tichu a medituj, pripadne si nájdi na yt vedené meditácie, kurzy netreba