Dievčatá poraďte mi ,ako sa zbaviť strachu. Od detstva čo som pamätám, že ma vždy bolelo brucho, keď sme mali písomku. Aj teraz, keď idem so sebou alebo s deťmi k lekárovi , na rodičko musím bežať na wc. Som odjakživa taká tichá, nerada sa hádam , radšej to dusím v sebe. Neviem, či to je výchovou, mala som prísneho otca. Uvažujem aj nad regresnou terapiou. Aj si poviem: nemáš sa čoho báť , aj tak ma bolí brucho.
Ak by si namiesto regresnej terapie chcela vyskúšať bezpečnejši thetahealing, napíš mi spravu 🙂
Ja mám niečo podobné. V škole nie len písomky, ale stačilo aby bola v ten deň hodina kde sa vyvoláva k tabuli odpovedať na známku tak som mala stres už od rána. Studené ruky, stiahnutý žalúdok, nevedela som sa v hlave na nič sústrediť. Stres opadol až po obede, alebo až doma. To isté u doktora, stredné ruky, stres, zvýšený tlak keď mi merali. Nevedela som povedať jednu rozumnú vetu. Teraz keď niekam cestujem, stres, viackrát musím bežať na záchod. Stále som vo vnútri malé dievčatko ktoré sa bojí že na mňa bude niekto kričať, alebo sa niečo pokašle. Neviem čo s tým mám robiť. Logické argumenty ktoré si poviem nezaberajú. Myslím si že to mám z detstva, ako ma vždy rodičia zahriakli že ty buď ticho a to nerob a podobne.
Vyhladaj tu terapiu. Mozno je dobre si napisat svoje strachy a pomenovat ich. Nie - nic sa mi nemoze stat( lebo tvoj mozog zacne pochybovat a vymyslat si blbosti) ale otazkou- Co najhorsie sa mi moze stat. A pripravit si scenar. No co najhorsie sa ti moze stat na rodicku??? Ved znamky vidis na edu.- tak si priprav odpoved ak su zle. Ano, dozriem nech si robi ulohy, nech sa viac pripravy......ak sa budu stazovat na spravanie - dakujem za uporornenie- dohovorim mu.... Ked sa to napises -co sa mi moze stat- tvoja odpoved bude nic. Nic sa mi nemoze stat. Tvoja hlava to nie len bude pocut ale aj vidiet. Je to ako ked sa nevies rozhodnut a mas si nspisat stranu pre a proti. Vzdy to kazu napisat aby si to videla. Lebo aj tu plati pravidlo - lepsie je raz vidiet ako 100x pocut