Ako sa odnaučiť piť kávu?

15. júl 2024

Baby ako sa odnaučiť piť kávu ? 🙈 Je tu taká čo to zvládla ? Chcemnuplne prestať s kávou, a Caro mi vôbec nechutí … 🥺

pralinka25
15. júl 2024

rovnako ako s kazdou inou zavislostou. proste s tym natvrdo seknut idealne to neplatat dalsou zavislostou. vydrzat 3 mesiace a budes z najhorsieho vonku.

ariannazara
15. júl 2024

Prestať z dňa na deň, a po 2t si ani nespomeniss

pralinka86
15. júl 2024

Bezkofeinova? Špaldová akoze kava z dm? Nahradit zelenym cajom, ciernym? Zalezi od dovodu

dadis
15. júl 2024

A preco s tym chces seknut?

lily246
15. júl 2024

Kvôli čomu? Ak ti nerobí dobre kofeín, v dnešnej dobe máš milión druhov výborných bezkofeínových káv, ktoré chutia rovnako ako tie s kofeínom, na čo by komu bolo Caro.

kavenkaa
15. júl 2024

Kedysi som pila aj 4 kávy denne, potom som prešla prirodzene na dve (k raňajkám a po obede). Potom som ho vylúčila úplne. Zvýšila som pitný režim. Ak som mala veľkú chuť, dala som si bezkofeínovú. Boli to necelé tri týždne, kým si telo navyklo, ale za tie tri týždne som bývala viac unavená, dávala som si aj poobedné zdriemnutia. Teraz si už viem dať raz za čas aj kofeínovú, ale len ráno, ak mám akčnejší deň. Mám lepší spánok, lepšie trávenie.. neľutujem tie ťažšie tri týždne. Záleží, či ju piješ pre chuť, alebo ju jednoducho potrebuješ.. 🙂 ale aj na dôvode, prečo chceš prestať

simulienka2207
15. júl 2024

No jednoducho.. Neuvarit si 🤣

vkatush
15. júl 2024

Niekedy dávno som videla video, kde to riešil jeden chlap, ako to telo zvláda.
Prvé 2-3 dni sú náročné, veľmi chceš kávu, no musíš odolať. Budeš unavená, vyčerpaná. Ďalšie dni môže prísť aj bolesť hlavy, "absťák" - vtedy je dôležité nezameniť kávu za inú závislosť. Po týždni sa telo prispôsobuje, vracia sa energia. U silných kávopičov to môže trvať aj 2 týždne, kým si telo zvykne. Dôležité je nepoľaviť.

Kamoš to teraz skúša, zdá sa mi, že je na deň č.6 a pomaly si zvyká (a to pil 4-6 káv na deň).

cukroska
15. júl 2024

Nerozumiem dôvod .Ak nemáš zažívacie či iné ťažkosti prečo si odopierať ...Sú omnoho horšie veci.

malaopicka
16. júl 2024

Neviem dôvod, ale podľa mňa sa to nedá 😄 ja by som neprežila bez kávy ani jeden deň (nepijem len keď som príšerne chorá, čo sa nestalo asi tak 10 rokov) 🫣 mám všelijaké závislosti, ale káva je osobitý level, to si už vezmem do hrobu asi. Všetky tie náhrady proste nie sú káva, to neoblbneš.

scarletka2511
16. júl 2024

Ja sa priznám, že som sa už pokúšala viackrát s kávou prestať, ale vždy sa k nej vrátim. Najviac som vydržala asi 3mesiace.

bamboocha14
16. júl 2024

Ja som fajčila a jedného dňa som si povedala a stačí,prestala som ,hlavne som si v hlave povedala ze to nepotrebujem a dala som si napríklad miesto cigarety ovocie nejaké alebo zeleninu. Alebo som išla niečo robiť a podla mňa je to tak aj s kávou, ak chceš prestať tak si sprav čaj alebo chod niečo robiť aby si na to nemyslela , par dni budeš mat chut ale potom to prejde.