Clenovia mojej rodiny zacali hrat automaty cez mobil, online proste denne hraju a tocia ovocicka, mesacne stovky eur minaju a potom ostanu penize na bezne veci ako vyplatenie bytu a zakladne potraviny, ako ich idnaucit ako im pomoct? Su zavisly? Denne hraju aj hodiny, nebiem co s tym, su to dve zeny a su nervozne ked nevedia hrat nemozu a podobne
@viestta bohuzial oni tvrdia ze hraju len pre zabavu ze sa nudia a podobne, nedostanem ich tam… A keby im zablokujem ucty(co by som vedela) tak aj tak by sa k tomu dostali nejak… a este by som bola zla
Kym ony nepriznaju, ze su zavisle a budu chciet to riesit tak s tym vela nespravis. Aj do registra gemblerov (ci ako sa to vola) sa musia prihlasit same
Sama s tým nič ale vôbec nič nespravíš.
A hybaj do roboty
Mohla by si im navrhnúť nech sa pozrú koľko peňazí tam vložili za mesiac , je tam aj výpočet celkový od doby hrania koľko už dotyčný prehral , a možno potom sa im otvoria oči keď uvidia sumu ktorú tam vložili za celý čas odkedy hraju 🫣 normálny človek si to musí uvedomiť a dať si stopku , popripadne si uznať že je závislý a niečo stým robiť , lebo tak krachne a skončí na ulici a to nevravím o exekúcii ,ktorá potom spadá na ich deti ...
@lucuass prave to ze vedia hovorila som im, 200 eur +- minaju… ale tak zatial nastastie to nezasahuje do byvania a zivota az tak, iba skoda penazi no… mohli by sme sa mat lepsie
Ja som sa na to , a ešte aj na jednu inú nepríjemnosť liečila na prednej Hore - absolútne sa zato nehanbím , žijem perfektný život , samozrejme problémy máme, zlé stavy máme , ale takto pure keď si tak to ide všetko ľahšie. Celé to je o Tom či dotyčný chce sa liečiť ale pochybujem lebo málokto si svoj problém hoc len uvedomí. Ale z vlastnej skúsenosti žiadne návrhy ultimáta účtovníctvo im netreba prekladať , šup na liečenie a keď nechce , nepohnes s ním až dokým seba a svoju rodinu nepripraví aj o ponožky. Držím veľmi veľmi palce.
Ano, su zavisle. Jednine co pomoze je odvykacka alebo liecenie u psychiatra zameraneho na liecbu zavislosti. Ale to oni musia chciet.