Ahojte. Ako riesite uplne vyhorenie? Som podrazdena doma aj v praci. Pripadam si ako klbko nervov a potom poviem aj veci ktore nemyslim vazne a lutujem. Doma s partnerom to nie je idealne. Moje dieta bude mat 7 rokov papuluje, smeje sa mi do tvare a robi naschval. Aj 100x mu musim povedat co od neho chcem. V praci teraz je tiez dusno netyka sa to konkretne mojej osoby ale stali sa tam urcite nespravodlive veci z ktorych som znechutena.
Je rozdiel burn out, únava, prepracovanou, znechutenie z aktuálnej situácie a a a ... preto treba ísť k lekárovi a pripadne sa dat vypísať na dlhšiu PN...ale základom je zmeniť situáciu,akú máte.. Ina práca, upratať si dieta, zlepšiť vzťah s partnerom...
Zmena prace?
Ja som to riesila zmenou prace..
Ja som pri podobnom dala výpoveď
To ze ti dieta papuluje nie je zlými pomermi v praci. Ale pravdepodobne nevhodným sociálnym prostredím cize ak su deti v skole drzé aj on, ked hra bojové hry na telefone aj to moze meniť jeho správanie atd… s deckom k detskému psych a venovať sa mu, hrať sa s nim, rozprávať, komunikovat. A zmenit robotu. Toxické prostredie vyvoláva stres a stres zas rakovinu. Urcite sa dat na pn a hladat kľudnejší job aj ked za menej penazi. Zdravie a rodinu mas len jedno.
Deti to vedia 😉 cítia a vytiahnu z nás všetko, čo potrebuje zmenu...
Zmenou. Ja som vyhorela na materskej, tak som sa vratila skor do prace a je mi lepsie.
@pribinak
@ivanakal
pokial je uz v stave burn-out, tak zmena prace nic nezmeni. Burn out je choroba, podobne ako depresia a podobne, Burn-out je stav emočného, psychického a fyzického vyčerpania, ktoré sa dostavuje po dlhodobom zotrvaní v neriešiteľných a ťažkých situáciách a negatívne vplývajúcich podmienkach. ANo zmena prace je potrebna, ale je to len kvapka v mori a ak je clovek realne v burn oute, tak to sam nezvladne.
Akurat sa tento pojem casto pouziva v nevhodnych situaciach, napriklad pri velkej unave a pod.
Burn out diagnostikuje lekar...