Zo soboty na nedeľu sa zmenil čas, pocítili ste to na svojom zdraví? Napr. únava, stres, bolesti chrbta... Ja som posledné dva týždne trpela neskutočnou poobednou únavou, a mám pocit že po posune času sa to konečne upravilo. Stretli ste sa aj vy s pozitívnymi účinkami posunu času na organizmus alebo len negatívnymi?
So žiadnymi účinkami som sa nestretla ani s negatívnymi ani pozitívnymi.
Vlastne, jedine pozitívum bolo, že som mala v sobotu nočnú a v nedeľu kolega prišiel načas🤣
Z nedele na pondelok som sa v noci 2x zobudila a nedalo sa mi až tak rýchlo zaspať.
Táto noc prebehla normálne.
absolutne ziadny efekt na mna 🙂
Na mna nijako, stale vstavam rano o siestej a vecer idem spat okolo deviatej. Unavena som stale rovnako, dolamana taktiez...
Ale na dieta to malo efekt taky, ze sa mu vecer nechce ist spat a rano sa mu nechce vstavat. Zajtra ide do skoly, tak to bude rano velmi tazke prebudenie.
Moje dieťa dlhšie spi takže som spokojná 😂
Nijako, som si to uvedomila az ked som mala iny cas na telefone a iny na mikrovlnke v kuchyni 🙈
Dolahla a velmi. Som naucena vstavat okolo 4 rano. Az tak, ze nepotrebujem budik, biorytmus pracuje na 100%. Teraz to nie je možné, bojujem...rano mi potom chýba hodina ci dve, s ktorymi ratam. Kazdy rok sa to deje dobry týždeň, kym si nezvyknem. Bolieva ma hlava a som nervozna.
Tentokrát na mňa nijako, ale dcérka bola celý deň taká oťapená. No a konečne ráno spí až do siedmej 😁
Nevstavam o 6 ale o 7 😂
Tak tento rok nijako, myslela som si ze spime o hodinu dlhsie 🙈 az okolo obeda som sa dozvedela ze nie 😃 takze som si ai nevsimla, ze som vstala o hodinu skor.
Mna bolela aj v nedeľu aj pondelok poobede hlava. Ale menil sa aj tlak, bolo dusno, takže to len zhoršilo. 🙂
vôbec nijako. Skôr mi to bude vadiť v lete, keď budem chcieť ísť skôr spať a ešte pomaly o 22 hod bude svetlo.
Nemám rada tento posun, prvé dva tri dni mi chyba ta hodina v noci a večerné dlhé svetlo mi lezie na nervy. Takže ma bolí hlava, mám mizernú náladu a vždy potrebujem aspoň týžden na zmierenie sa s osudom.
Ja som zimnocasovy človek, práve tento posun neznášam. Som unavená, ráno neviem vstať, ako matoha. Nestíham nič. Mne to neprejde za par dni teda vôbec. Veci budem.musuet prispôsobiť tak ze sa všetko posunie.
Nijako. Casto cestujem na miesta, kde si hodinky musim posunut aj o 7-8 hodin dopredu a nastavit sa na tamojsi cas, a o 3 tyzdne nato zasa naspat. Telo si zvykne rychlo
Zatial som to moc nepocitila, lebo nam dal sef na dnes komplet home-office a vcera som tiez kvoli sviatku nemusela vstavat skoro. Zajtra to asi bude horsie. Inak posledne roky ten posun o hodinu dopredu znasam velmi, velmi zle, az s fyzickymi prejavmi, trva mi minimalne 2 tyzdne, kym sa prestavim... asi to suvisi aj s vekom, aj s tym, ze do prace vstavam velmi skoro. Bola by som rada, keby s tym posunom uz konecne prestali.
Keďže mám dovolenku tak nijako.. ak by som dovolenku nemala asi by to bolo ťažšie, lebo bežné vstávam veľmi skoro.. do práce idem až zajtra, takže už budem snáď navyknuta.. skôr sa bojím, že muž to bude mať ráno ťažké deti zobudiť 🤪
Odkedy mám malé deti nejakú zmenu času nejako neriešim. Predstavia sa hodiny a za pár dní som prispôsobená. Skor nás trápi saharsky piesok, pokasliavame a máme podráždené oči...Muža trápi hlavne to ako vyzerá auto - modrá metalíza 😁 ja som s mojím bielym autom teraz veľmi spokojná 😁
Nie, len ma potešilo že deti konečne vstali.o 09.tej a nie o 08.00 🙂
Ja po posune času dva tri dni nesledujem hodinky. Vstávam keď sa zobudím, chodím spať podľa pocitu únavy, jem keď mi vyhladne. Po pár dňoch sa iba prispôsobím okoliu, a nejako hlbšie sa tomu nezamyslam.
@adeladulova ty si stastny clovek, ked mozes vstat vtedy, ked sa zobudis 😅
Nijako spim o hodinu dlhšie a som dlhšie hore 😄
Keďže som chorá a prespím tak či tak väčšinu dňa, tak fakt nijak 😄 ale ani bežne necítim nejaký efekt a keďže čas sa mi všade prehodí automaticky alebo to automaticky spraví môj chlap, ja väčšinou úplne zabudnem, že sa niečo také udialo 😂😂
na mna to posobi negativne v tom zmysle, ze ČAS, ako fyzikalna velicina mi robi problem nikdy neviem ktorym smerom sa posuva rucicka (o hodinu dopredu, alebo dozadu?)...uz sa raz stalo, ze jedny hodiny, co sa prehodili automaticky, som posunula este o dalsiu hodinu, niektore hodinky som zabudla presunut, niektore sa posunuli same a nakoniec som mala na kazdych hodinkach iny cas a uz som sama nevedela, kolko je vlastne hodin 🙂 🙂 odvtedy to ma na starosti manzel.
@simsalabim mam skoro 5r syna, nie vždy je to tak, ale áno tento predĺžený víkend to tak je 😅
Do prace vstávam kratky/dlhý týždeň pred 6tou ráno, opačný týždeň pred 7mou do škôlky so synom a cez víkend len vyženiem syna do obyvky k manželovi ktorý skalopevne vstáva okolo 6tej a ja môžem spat, najdlhšie však do pol8 to už má biorytmus zobudí sam od seba 😄
@simsalabim haha a teraz mi to došlo, že slovná hračka 🤭 tak ale ako inak to napísať 🫣🤣
Nenávidím letný čas, naozaj.Vstava sa mi neskutočne ťažko, celý letný čas.
@salome123 toto som mala aj ja, stále som si musela googliť, že ktorým smerom sa vlastne tie hodiny posúvajú? Dopredu či dozadu? Odkedy sme sa presťahovali už preventívne doma ani nemám ručičkové hodiny, len tie digitálne, lebo to bola dilema každý rok, max hodiny v aute napravím ♥
Vobec nijako, tak ci tak vstavam a chodim spat v casoch s velkym rozptylom.