Minule som pridavala diskusiu o insekticidoch. Nikto mi nereagoval, tak skusim este raz.
Je tu niekto kto by vedel pomoct a odpovedal na otazku? Ked sme pouzili na vsetky kvety insekticidny pripravok (zalievka pody v kvetinacoch), dokedy bude nebezpecny pre organizmus? Moze to byt az do vtedy kym hlina uplne vyschne a odpari sa ten insekticid? Som tehotna a zatial vsetky kvety sme preniesli do pivnice. Len tam maju malo svetla a neviem ci uz ich mozme preniest do domu-zalievka robena 3 dni dozadu.
Závisí aký insekticid, či totálna chémia alebo prírodný. Na obale by mala byť ochranna lehota alebo niečo také. Ak uplynula tak teoreticky by to už malo byt neškodné. Ale ak si v prvom trimestri radšej kvety nechaj tam kde sú.
@veselo_neveselo
@katka700 baby bol to sacok vo vode rozpustny, mospilan. Nikde som sa nic take nedocitala.
A som v 3tom trimestri. 🙂
Na stránkách toxikologie som sa dočítala, že má nízku toxicitu a že riziká sa preukázalo len v prípadoch, že to niekto použil za účelom samovraždy. Myslím si, že kvety môžeš v pohode umiestniť naspäť a byť kľudná. Nič sa vám nestane, pokiaľ tu hlinu nebudeš konzumovať a po manipulácii si umyjes ruky
Ak planujes tu hlinu jest, tak nikdy. 🙂 Ale vazne - co pisu na flasi?
Ja by som sa s tym neparala, normalne daj kvety na svoje miesto, poriadne si poumyvaj ruky potom a vybavene.