Ako by mi mohli antidepresíva pomôcť?

25. júl 2024

Ahojte, neviem ci mi budete vediet odpovedat, kedze asi podam malo info, no je to vsetko info co viem podat momentalne.

Pred par tyzdnami sa v mojom zivote stala tragicka udalost a prisla som o niekoho blizkeho. Moj doktor mi navrhol ci mi nema predpisat antidepresiva. Nebola som uplne v stave sa s nim o tom bavit (povedala som ze o tom porozmyslam) a teda ani som sa nepytala otazky.

Ako by mi mali antidepresiva pomoct? Myslim realne aky ucinok to ma mat na cloveka. Mam byt menej smutna? Alebo co. Neviem ci som uplne dobre vysvetlila co myslim..

astronaut321
25. júl 2024

Nie sú antidepresíva ako antidepresíva. Spýtaj ss doktora, ktoré by ti predpísal a účinok zistíš na vlastnej kožy. Brať antidepresíva trochu pomôžu utlmiť trápenie, kým nevyriešíš v hlave to čo potrebuješ. Inak neliečia nič. Utlmujú podľa toho aké sú silné.

marianarem
25. júl 2024

Tak antidepresiva by sa mali podla mna brat az ked ma clovek naozaj zdravotny problem, teda diagnostikovanu depresiu, panicku poruchu a podobne. Nie na zaplacnutie smutku po strate blizkeho, ten by sa prave nemal potlacat ale odsmutit, ak z toho teda nevznikla nejaka ta diagnoza. Stava sa, ze to prerastie do problemu, ktory treba riesit liekmi, ale to by mal diagnostikovat psychiater.

katarinaschober
25. júl 2024

Antidepresiva urcite nie vsetko co prezivas po Traume je normalne psychika to musi spracovat potrebujes cas a dat svoje pocity von ked ches Plakat plac ked si nahnevana na svet kric