Aké maškrty pri cukrovke?

habibi0
8. dec 2023

Ahojte. Chcem kúpiť nejaké dobrôtky pre cukrovkára. Nemám nikoho známeho, ani v rodine s cukrovkou, tak netuším, čo je chutné. Ak by ste vedeli aj kde kúpiť, bola by som rada. Blízko domu Lidl, Kaufland a kúsoček ďalej aj Tesco. Ďakujem 🙂

viestta
8. dec 2023

V Tescu maju najvacsi vyber diavyrobkov.

lenkakoc444
8. dec 2023

@habibi0 mam cukrovku 18r a Dia sladkost som jedla asi 2x je to hnus. Kup normalne nepresladene Lindor cokoladky su super, tmava cokolada, ja mam rada aj zazvorky a podobne. Co si videla toho cloveka jest? Take mu kup 🙂

simonka1512
8. dec 2023

Ja to mam rovnako ako @lenkakoc444, som diabetička 17 rokov, jem normálne klasické sladkosti, veľa diabetikom nechutia tie dia - plné nahradných sladidiel, prípadne mám rada všeliaké solené, pražené oriešky 🙂

lelelienka
8. dec 2023

@viestta medzi prvymi radami diabetologicky je nejest dia sladkosti 😉 ak mas dobry cukor, tak radsej s mierou normalnu sladkost

struhanka
8. dec 2023

@habibi0 Kvalitnú horkú čokoládu, sušené ovocie, nesolené oriešky. Dia výrobky obsahujú aj veľa tuku a nie každý diabetik ich má rád. Mne napr. mnohé nechutia.

laurikalalinka
8. dec 2023

@habibi0 sladkosti s umelým cukrom ti viac zvýšia hladinu cukru,vieš si regulovať cukor,lepšie mať troška vyšší ako by mala hladina prudko klesnúť.

habibi0
autor
9. dec 2023

@lenkakoc444 nevidela...je to dôchodca, má mokvajúce rany na nohách, už von nechodí...podľa mňa nemá žiadnu diétu ani nič, ale nechcem k tomu prispievať 😒

habibi0
autor
9. dec 2023

@lelelienka je to pre suseda na Vianoce...chcem mu spraviť radosť, ale nechcem mu priťažiť...chcela som nejakú maškrtu, nemusí byť vyslovene Dia ..len aby to bolo mňam a nezdvihol sa mu cukor 🙂

margaretka_
9. dec 2023

Tiez sa priklanam skor k horkej cokolade, alebo oriesky v cokolade... ak to ma byt sladke
Dia vyrobky nie.
Este ak by si napr chcela ovocie, tak take menej sladke. Fajn su napr cucoriedky, maliny,... len trochu mimo sezony

viestta
9. dec 2023

@lelelienka pytala sa kde kupi, zvyspk je na nej a diabetikovi

lenkakoc444
9. dec 2023

@habibi0 maskrta ktora nedvihne cukor neexistuje, ak uz ma Dia nohu ja by som uz do sladkosti nesla (mozno je vsetko zaradom a mozno je na prisnej diete tazko povedat) skor by som sla do toho ovocia to je aspon zdrave. Si mila, ze mu chces spravit radost mozno mu skus kupit nejake teple ponozky alebo nieco take.

dada5000
9. dec 2023

Moj muz miluje tieto, neexistuje mikulas, narodeniny ani bezny nakup bez nich. Vraj su vyborne, ine diamaskrty mu nechutia
Kupujem ich v Tescu a Jednote. V kauflande maju malicko, navyse rozhadane po regaloch spolu s normalnymi, v Lidli nemaju nic

alickapusinka
9. dec 2023

Ja mám cukrovku dám si aj sladké .Moja diabetologička hovorila že to s označením Dia je iba si siahnuť do peňaženky. Kupovala som si brezový cukor zbytočne drahé .A povedala že ak som rozumná sladké klasické môžem s mierou. A aj tak si to kupujem dám si keks a som spokojná. Mám síce liekovu cukrovku. Ale že to dia viac škodí ako normálna sladkosť.

mamusa123456789
10. dec 2023

@habibi0 ja som pri tehotenskej cukrovke jedávala sušené ovocie v horkej coko alebo v dm majú také celozrnné spádové keksíky aj biele aj kakaove a v nich je veľmi málo cukru a co zboznovala a doteraz na tom fičím sú raw tyčinky, tiež kúpiš aj v dm