Abstinenčné príznaky po skončení fajčenia

bullovabronislava
23. jan 2024

Ahojte prosím mali ste niekto abstinencne priznaky keď ste prestali fajčiť?ako sa prejavovali a ako dlho trvali??

lavender94
23. jan 2024

@bullovabronislava ja som nemala žiadne. Len som si stále šahala do vrecka po žuvači tabak (tým som si odvykala). A furt som bola prekvapená, ze mi nemiznú prachy z úctu 😂 fajčila som 10 rokov asi pol krabicky niekedy aj menej denne, takže asi nie som úplne exemplárny prípad. Ale kamošky, čo fajčili omnoho viac, tak nemali absolútne problém prestať keď otehotneli

btus
23. jan 2024

nie. Prestala som fajčiť z 20 cigariet denne na 0. Zo dňa na deň. Proste jedno ráno som si povedala, že toto je posledná cigareta a zahodila som celý balík cigariet a už som si nezapália. Nefajčím už 16 rokov.

lujza123
23. jan 2024

Ja som prestala fajčiť už milionkrat 🤦‍♀️😂 takže
Najhorší bol 1 deň a potom už fajn. Cca týždeň mas ešte chute a cca mesiac je taký ze občas si ešte spomenies a potom už pohoda

Fyzické abstinenčné príznaky môže byt zápcha. Ak si tuhý fajčiar tak aj bolesti hlavy ale len prvý deň

Priberanie - pozor nejde o tuk, telo sa ako keby zavodni , opuchne, si aj viac smädná. Po cca 3 týždňoch až 2 mesiacoch (záleží od tvojho tela) sa to vráti do normálu. Je to proces kedy sa telo zbavuje škodlivín, netreba sa toho báť. Dobre je v tomto obdobi telu pomôcť, piť veľa vody, dať si taký detox - zdravú stravu, super je aj pestrec . V pečeni sa usadzuje všetok bordel a cigaretový dym je plný toxických látok, takže hneď ako prestaneš fajčiť telo sa ich začne zbavovať

Niekto priberie aj tuk, pokiaľ cigarety nahradí sladkosťami

Začnú sa ti čistiť aj pľúca, môžeš týždeň, dva aj kašlať

cheeta
23. jan 2024

fajčiť prestaneš vždy vtedy, keď zadusíš špak....budíš sa v noci a chodíš fajčiť? asi nie...
bol taký tuhý fajčiar, Allen Carr, prestal fajčiť a napísal o tom knihu.
mne veľmi pomohla.
Na 0 z jedného dňa na druhý.
Abstinenčný príznak som mala: fakt veľmi, veľmi som sa smiala, aj na vlastných vtipoch. :(
ostatné už bolo napísané.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bullovabronislava
autor
23. jan 2024

@wolf_ a koľko vám to trvalo priblizne?

lucka2019
23. jan 2024

@bullovabronislava mala som, take extremne asi tyzden, studeny pot, nesustredenost... zla nalada, nervozita.... je to uz 8 rokov, co nefajcim, ale pamatam si, ze tyzden som nebola schopna mysliet na nic ine, iba na cigarety 🙈

bullovabronislava
autor
23. jan 2024

@lucka2019 ja nemám problém s tým ze by som si chcela ísť zapáliť to nie skôr mam fyzické priznaky

domininini
23. jan 2024

@bullovabronislava vnutorne trasenie .. a to aktivne fajcim cca polroka aj s prestavkami.. teraz som so ale povedala dost

rony2255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anonym_ka
18. feb 2024

@bullovabronislava tie mám aj ja. Úzkosť, vnútorný tras, zavrate, dokázať sa vystresovat až tak, že ti je zle....
Prebehni si diskusiu tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/abstinencne-priznaky-po-fajceni/?page=4&scrollto=first

Mne to vždy pomáha keď na mňa ide úzkosť alebo podobné. Vždy ma to nakopne, že musím len vydržať 🙏