Zvládli ste dokončiť VŠ aj pracovať s 2 deťmi?

klaudia_kaja
4. júl 2019

Ahojte. Pred 3rokmi som chodila na VŠ a ukončila som ju, otehotnela som, mám krásne zdravé dieťatko, za ktoré ďakujem Pánu Bohu druhé na ceste, som mladá mama, ale škola mi chýba.. preto sa chcem spýtať, či je tu nejaká maminka, ktorá zvládla 2 deti školu a aj pracovať popri všetkému ? Ďakujem za každú správu.

mogaa
4. júl 2019

@klaudia_kaja musíš mať doma podporu, zázemie....rodinu čo pomôže s deťmi(škola, učenie na skúšky), manžela čo nevyžaduje že domácnosť bude stále tip-top, občas nenavarené, občas neupratané, manžel sa bude musieť častejšie venovať deťom..zvládnuť sa to dá, hoci to bude občas o hubu. Treba počítať že to pôjde na úkor niečoho, lebo ten čas na učenie potrebuješ či už sa budeš učiť po nociach alebo viac zapojíš manžela aj babky....samozrejme ak chodíš do práce, záleží aj či máš zamestnanie kde nie je problém zobrať si dovolenku keď potrebuješ - zápis, škola, skúšky, do toho choré deti, riešiť prázdniny🙂🙂🙂

janickacrazy
4. júl 2019

No tak do toho by som nešla, 2 malé deti, práca a ešte aj škola do toho, to by si ozaj musela mať takého manžela, že je o 15 doma každý den a vystrieda ťa v starostlivosti o deti alebo funkčné babky. U nás by to možné nebolo, manžel robí do 19 každý den. Kedže píšeš, že si mladá mamina, tak babky asi ešte chodia do práce? Tak neviem, dobre si to rozmysli, aby si si nenaložila na seba priveľa. Ja by som riešila bud deti plus práca alebo deti plus škola.

ruzasipova
4. júl 2019

Ja som teda riesila len dieta + doktorandske, ale velakrat som sla na ukor dietata a spanku a o domacnosti ani nevraviac. Jednoducho, mat pracu+ skolu znamena, ze budes musiet radikalnejsie ubrat z niecoho, co mas teraz.

evkamotka
6. júl 2019

Nesla by som do toho. Deti su male len raz. Z prace sa ubrat neda, hodiny nepustia. Zo skoly tiez nie, dochadzka,zapis skusky,blbosti. Uberes z deti. Skola tu bude,aj o 5 rokov, kedykolvek neskor ked ta budu deticky menej potrebovat