Zvládate deti aj bez babky?

10. dec 2024

Kazdy druhy prispevok - ved pockaj, este sa ti bude babka hodit na strazenie deti.
Su tu aj take, ktore to zvladaju bez babky a da sa to? Uprimne si neviem predstavit, preco odkladat deti niekde prec. Ale mozno nemam len info.

negymama
10. dec 2024

my sme zvladli 4 deti bez babky, jednej aj druhej.

suzitok
10. dec 2024

My nemáme nikoho, žiadna babka, teta, kamarátka, nikto...a funguje to...

petamich
10. dec 2024

Bez babky to v pohode zvladame, mame jedno dieta a vieme si vsetko zabezpecit sami, mame flexibilnu pracovnu dobu ale preco by sme nechceli, aby dieta travilo cas so starymi rodicmi a my s manzelom sme mali cas sami na seba aj bez dietata (ono tu 1-2 hodiny, ked konecne vecer po praci zaspi, nevnimam ako cas plnohodnotne venovany manzelovi). Takze ano my to dieta odkladame a velmi radi, stari rodicia su nadseni, dieta je nadsene a my s manzelom tiez. Nemusime, nepotrebujeme ale chceme 🙂.

hederamonstera
10. dec 2024

Jasne, prezijeme to, ja sice mozno skoncim v blazinci, ale nakoniec povieme, ze sme to zvladli.

Babky by sa nam zisli…(tak ako to ma byt a bolo cele ludstvo pred nami)

greta2017
10. dec 2024

Ja budem z opacneho sudka. JA SI TO NEVIEM PREDSTAVIT BEZ MILUJUCICH BABIEK💗

zuzudrnda
10. dec 2024

Fungujeme tak, ale nebudeme si klamať,je to náročnejšie ako pre tych, ktorí majú starkych k dispozícii napríklad cez leto. Viac ako toto mi je ľúto toho úžasného vzťahu a sveta, kt.som napr.ja so starkymi vytvorený mala. Nádherné spomienky.

janikk54
10. dec 2024

vsetko sa da, ked sa chce. a mnohi takto funguju uplne stale. samozrejme, ze je to vyhoda, ale tak co urobis, ked tu pomoc nemas? nemas velmi na vyber. poradis si ako vies. 🙂 pripadne poprosis o pomoc niekoho ineho, ked treba.

andrea_82
10. dec 2024

Ja som este na rodicaku, ale obcas sa hodi, ak stari rodicia postrazia a nemusim ho vsade vlacit so sebou. Moja mama skoro kazdy tyzden cestuje k mojmu bratovi, strazi vnucku, ktora chyti kazdu chorobu, co sa mihne v skolke. Takze ja si to neviem bez nich predstavit. Ak by som nemala rodicov, urcite by som si nasla nejaku susedku, ktora by sa chcela zahrat na tetu/babku a vedela by vypomoct.

earlgrey
10. dec 2024

Áno. Síce máme babku pri sebe, ale to skôr ja sa starám aj o dieťa a aj o babku 🫣

ibrunova
10. dec 2024

To nie je odkladanie detí preč.. Taký vzťah, aký by malo vnúča so starými rodičmi, sa dá ťažko nahradiť. Ja mám len tie najkrajšie spomienky na starých rodičov. A také budú mať aj moje deti ❤

mamamasama
10. dec 2024

Je to občas psycho, ale áno. A sme domoškoláci 😅

dadka1997
10. dec 2024

Jasne, že áno, no nie je to ľahké, zatial som len na md a viem, že bude to horšie, keď nastupim do práce , ale sme na to dvaja a spolu to vsetko zvládneme.. ale zas sme s babkou v každodennom kontakte, aj ked 100vky km od seba.. babka je ešte čiperná a keď si chce vziať deti nemám problem ich dať k nej na prázdniny

pe_mi
10. dec 2024

Tak dá sa to,pokiaľ máš prácu, kde ti tolerujú očr, poprípade homeoffice a manžela poruke.
Ak rodina funguje štýlom ,že manžel sa nemôže uvoľniť z práce, poprípade robí týždňovky, je v zahraničí a ty si nemôžeš OČRky brať, plus milión prázdnin,čo je počas roka.tak áno chýba babka.
U nás by chýbali , ja som ako dieťa tiež bola u babky,dedka, vždy našim v chorobách aj prázdninách pomohli.
Takže bez tejto pomoci by sa nám ťažko robilo

majlo1234
10. dec 2024

My mame babky daleko, ale ked pridu k nam/my k nim, je to enormna pomoc moct nechat niekomu deti a vypadnut

h2
10. dec 2024

Prečo píšeš "odkladat deti niekde prec"? Keď babka stráži deti, nie je to preto, že matka ich "odložila preč" a chce mať od nich pokoj. Sú situácie, kedy žena, alebo všeobecne rodičia POTREBUJÚ niekam ísť, niečo vybaviť, zariadiť... a dieťa tam s nimi ísť nemôže. To nie je o tom, že žena si chce oddýchnuť od detí a ísť čojaviem do baru.

carrot_apple
10. dec 2024

keď proste nemáš=nerozmýšľaš ani nad tým a funguješ, ja som deti nemohla mať=vážim si to keď som s nimi a aj keď "vystrájajú v noci"🤐

andrea_82
10. dec 2024

Inak, predpokladam, ze si este s dietatom doma, nechodis do roboty, nic nevybavujes, nenakupujes a dieta nebyva chore. A nemas muza, ktory chodi na tyzdnovky. Az vtedy by si pochopila, preco je obcas dobre dieta "odlozit".

gabu_lienka
10. dec 2024

Jasne, ze sa da. Hadam si nemyslis, ze ludia, ktori nemaju k dispozicii babky, nemaju deti. Musia sa skratka zariadit tak, aby to zvladali.

majlo1234
10. dec 2024

@h2 ani nebudem spominat pripady zie , ktore maju babky blizko, maju vyborne vztahy a decka tam bezne nechaju a oddychuju😀to uz ke cista zavist z mojej strany

angeli121212
10. dec 2024

Bývame od oboch rodičov ďaleko musíme to zvládať. Nevravím, že niekedy by nepotešilo stráženie ale je to tak ako to je

banalu
10. dec 2024

Uprimne, ak by sme obaja chodili do prace, museli by sme si najst benevolentnu sukromnu skolku. Inak by sme museli cerpat non stop OCRky, a asi by som zvazila aj ciastocny uvazok. Ale robime obaja z domu s ciastocnou flexibiltou v pracovnom case... a tak by sa mi lahko mudrovalo, ze sa to da zvladnut aj bez babiek, kedze my sme este ani raz necerpali OCR, babky tu niesu na kazdu chorobu a zvladame, aj ked to nie je lahke...
Kazdopadne, ja rada pomoc vyuzijem. Mala je so starymi rodicmi stastna, chce tam byt a oni chcu byt s nou. Neberiem to ako odlozenie mojho dietata, beriem to ako budovanie ich vztahu a zaroven, ze dieta zaziva aj inu vychovu, ine prostredie, ine pravidla... kazdy nech si uz z toho zoberie co chce... minule nam sama povedala, ze ona do mesta s nami nejde, ze ju mame zobrat k babke a potom ked sa vratime, mame prist po nu 🤷‍♀️

h2
10. dec 2024

@majlo1234 Áno, sú aj také a asi takéto mala autorka na mysli. Ja som skôr písala o prípadoch, kedy žena potrebuje ísť napríklad k lekárovi, či nebodaj do nemocnice.

dankanka
10. dec 2024

Nemam nikoho,zvladam

dankanka
10. dec 2024

@h2 tak vybavím keď sú v škole, škôlke..

anjelicek26
10. dec 2024

Moje deti byvali minimalne chore a manzel je plnohodnotny otec takže zvladli sme to sami, deti sú už veľké, ale...

Pre deti je každý starý rodič a čas s nim strávený prínosom. Nielen 'strazenie' ale ďalší človek,čo ho ma rad, hra sa s ním, venuje sa mu...

Zvládať sa to samozrejme dá, ale keby sú starí rodicia po ruke a hlavne by RADI trávili čas s vnúčatá, bola by to ešte lepšia konštelácia...

mane01
10. dec 2024

Ano, mne ziadna babka nepomahala, ale zas ked bolo treba, vyuzivala som opatrovatelku. Napriklad ked som nastupovala do novej prace bolo treba ma zaucit a tak som
sa musela prisposobit kolegom, co ma zaucali. Vtedy som potrebovala opatrovatelku. Alebo ked som chcela ist s kamoskou von. Ale zas ja som bola vzdy na deti sama. Ked je otec deti normalny, tak sa to da podelit medzi dvoch.

h2
10. dec 2024

@dankanka A čo deti pod 3 roky?

negymama
10. dec 2024

@greta2017 ono tych "milujucich" je tam ta podstatna podmienka.

dankanka
10. dec 2024

@h2 no žiaľ, buď postrážil otec alebo bol v jasliach. Žijem to

majlo1234
10. dec 2024

@dankanka musi to byt narocne. My mame aspon perfektnych susedov a decka si obcas postrazime navzajoˇ, ked je treba