Zúfalstvo - cítim sa previnilo

9. nov 2021

Ahoj, prosim povedzte ze nie som jedina. Mam svojho vytuzeneho synceka , bude mat stvrtok mesiac, odzaciatku to vnimam ze to bude narocne aj je to narocne sa o neho starat. Milujem ho najviac na svete, ale povedzte he niesom jedina ze ked place neskutocne ze ho boli bud brusko alebo nevieme proste ze co sak male babatko tak sa citim zufala ze neviem co robit a kef zaspi konecne tak som velmi rada ze si mozem vydychnut… citim sa previnilo ked musim posudit to ze som fakt na prasky z takeho jeho placu ze az vrieska niekedy … je to normalne vsak, je to materstvo …

chadkroeger
9. nov 2021

ja osobne som si zvykala na "nový zivot" 2 mesiace. Potom sa to ustálilo, mala som režim a to už bolo OK.

peknyzivot
9. nov 2021

Áno, je to normálne, takýchto situácií ešte bude....
Malickemu by som skúsila dať možno kvapky na koliky, myslím, že by mu to mohlo pomôcť
Držím palce ✊

kacena4
9. nov 2021

ak je to moc moze to byt poporodna depresia drz sa

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ls85
9. nov 2021

Ahoj je to uplne normalne. My mame 2 1/2 mesacneho synceka a od svojho 6 dna velmi plakava. Niekedy si uz poplacem aj ja. Je uplne zdravy, tiez nevieme, preco tak strasne place. Uplne ta chapem, co teraz prezivas. My sme skusili uz asi vsetko, jedine co ako tak pomoze je nosic. V nom si pospi aj 2 hodiny. On ti preplace cely den, alebo ma dni kedy je aj kludny? Nam na brusko nepomohlo nic, asi tomu treba nechat cas. Netoci hlavicku len na jednu stranu?

kaktus87
9. nov 2021

Áno, je to normálne, moje dieťa neskutočne zbožňujem ale vždy si vydychnem keď zaspí🙂

nezabudka3391
9. nov 2021

tak je normalne ze dieta place sak co ine vie robit? ja ta nepotesim su take typy deti co revu od narodenia a proste s tym nic nespravis len to musis tak prijat ( viem o com hovorim) jednoducho ak budes z neho nervozna ty bude aj on a mozno este viac nervozny lebo citi ze si aj ty...skus si ho niekedy aj cez zobrat daj si ho bez perinky na hrudnik a vyloz nohy ukludni sa. takto sa deti zvyknu ukludnit potrebuju citit mamu pripadne skus dat cumlik este

beronsche
9. nov 2021

no moje deti su uz skolopovinne a este stale si vydychnem, ked pospia.. a vcera som cestou z prace, po narocnom dni, normalne rozmyslala, ze aka pohoda by to bola, keby pridem domov a tam nikto.. 😀
Deti milujem, zivot by som za ne dala.. ale unava robi svoje a nie sme roboty a preto mame take myslienky..
Ak babo vela place a zdr. problem to nie je, skus ho nosit, vela kontaktu koza - na - kozu, hojdaj v naruci na fit lopte. Este je malinke, mozno sa to utrasie aj samo..

Raz mi jeden osteopat rozpraval, ze niektore babatka maju take svalove napatie a strnulost z porodu a tie byvaju placlive.. Mozno aj to by som pozrela, ci niekoho takeho v okoli nemas, aj ked na slovensku je osteopatov ako safranu..

autor
9. nov 2021

@ls85 ja tiez placem s nim dakedy … ma dni kedy spi 2 h nakojim a zaspi mi znova na 2 hodiny… ma dni kedy od rana len utisujem masirujem brusko hojdam na fit lopte a kojim prikladam a ken cakam kym zaspi … v noci orvy spanok je v postielke kef sa podari a po 2 hodinach beriem k nam do postele a uz len vytahujem cicku ked mrnci, niekedy prebalim, niekedy treba nosit utisovat ale vacsinou len prikladam prso a mam poocit ze to kazdu polhodinu

danulicek
9. nov 2021

Je to normalne a nemaj ziadne vycitky. Toto ta bude sprevadzat cele materstvo, len v inej podobe. Moji maju 6 a 8 a su dni, kedy sa ich neviem nabazit a su dni, kedy tlacim hodiny ocami dopredu, aby to tu uz stichlo 🤷🏻‍♀️ Ale lubim ich najviac na svete. Drzim ti palce, prvy rok je niekedy velmi narocny.

lulu0123
9. nov 2021

Je to uplne normalne.Nova situacia.Mamou sa nenaucis byt zo ziadnej knihy.Musis si to prezit.Ja som pri prvej mala take stavy,ze som musela ist sa vyrevat do vedlajsej izby a malu som nechala revat v postielke na par sekund.Neskutocne tazke to bolo tak 3-4 mesiace.Potom to uz bolo lepsie a pri druhom a tretom dietati pohoda.

autor
9. nov 2021

Dakujem vam , viem ze materstvo je narocne a kazda sme uzasna v tom uz len ze sme to dieta porodili lebo to bolo teda bolestive !!! Ale milujem ho najviac na svete a ja len chcem aby bol spokojny a ked mi takto place tak placem s nim ze mu meviem pomoct niekedy

ls85
9. nov 2021

Musime vydrzat, zaciatky byvaju niekedy tazke. Ale raz sa to zlepsi, verim tomu 🙂

miadi
9. nov 2021

Placlive kolikove babo je uplne bezna vec . No to ze ty places snim az tak nie. Asi mas baby blues . Alebo poporodnu. Nemala by si sa citit previnilo nerobis nic zle. Skus spat ked spi babo aby si bola odychnuta. Skus snim byt vela vonku ked je hore. A muz nech ti pomaha aby si mala cas aj sama pre seba. Za par mesiacov to bude ine lahsie.

ls85
9. nov 2021

@miadi je to normalne, ze place aj mama😄 Ja si vela krat poplacem, lebo sa o neho bojim, ked tak strasne place. To zufalstvo, nevediet niekedy utisitit vlastne dieta a vsetko co skusas nepomaha… spat ked babo spi😂? To je kedy? Cez den nehrozi, lebo spi len ked je v nosici, alebo v kociku a ten sa nesmie zastavit. V noci som prvy mesiac spala max. 2-3 hodiny a rano musis fungovat opat…

autor
9. nov 2021

@ls85 moj spanok je prerusovany odkedy je malicky na svete, rano zvyknem byt unavena ale cez den uz nejak fungujem zatial ale ked sa podari tak spim s nim ked spi.. v noci fakt mam pocit ze som hore kazdu polhodinu takze to je tiez nic moc… a prve dni doma co som bola tak som vela plakala s nim a manzel ma len upokojoval on mal tu psychicku pohodu ,ja velmi nie cize on ma udrzoval kludnou, niekedy som mu ho musela dat aby som sa ukludnila a tak , pomaha mi velmi za to som vdacna… a verim ze toto prejde ale pride dalsie obdobie ktore zas bude len ze “aj toto prejde, treba len vydrzat” takze asi tak … ale sme superzeny to dame

miadi
9. nov 2021

@ls85 ked mas len jedno dieta tak jednoducho mozes spat hocikedy ked spi aj Ono hodku dve. Nie je uplne normalne revat s dietatom. Asi mas aj ty problem. To dieta Ta vidi vnima ked si hystericka ci nestastna smutna snim tak je take aj ono.

ls85
9. nov 2021

@miadi ach jaj, kto nezazil, nerozumie… moje dieta spi cez den len v nosici, alebo vonku v kociku, netusim, kedy tu je priestor pre moj spanok 😉 Ale uzivaj, ty mas asi deti, ktore si pospia aj cez den v postielke, nas pripad to zial nie je… a vyrok kludna mama, kludne babo… 😂 ked ti dieta preplace cely den, neviem, neviem, ci by si mala vecer klud Anglicana😉

luccija
9. nov 2021

@ls85 ale na ten nosič ho niekto naučil?🙂tak môže spať v kočíku na balkóne či terase niekedy si to ženy robia samé, že si nemôžu oddychnut.Ja som od malička učila dieťa, že sa spí v postieľke, alebo kočíku nie na fit lopte, triasť na rukách a pod...ale možno ináč píšem, keby som mala náročné dieťa🙂)

luccija
9. nov 2021

Nemáš sa prečo cítiť previnilo si človek... všetko je nové, veľa emócií...veľa oddychuj ja som išla prvé mesiace ako stroj, endorfíny a po pol roku strašná únava..

lolita555
9. nov 2021

Sustred sa len na seba a malého prvé mesiace keď spinká oddychuj aj ty. Ja som bola prvý polrok sama manžel chodil do zahraničia a to som mala doma ešte staršieho ,bol to riadny zahul a revala som nie jeden krát hlavne keď sa v noci zobudili a reval jeden viac ako druhý.cize polrok prvý je pre mňa hrozný či pri prvom či pri druhom synovi a netajím sa tým,ja vychovam aj 10 detičiek ale takých od roka🤭ustáli sa to neboj sa len si tým musíš prejsť.

ankare
9. nov 2021

Áno, Tvoje pocity sú úplne normálne a prirodzene. Držím palce!

ls85
9. nov 2021

@luccija 😂😂😂 ten nosic ho nikto neucil, bola to jedina samca ako ho utisit. Poznas pojem 4 trimester? A revat ho hodiny v postielke nebecham. Kocik sa nesmie na 1 minutu zastavit, inak je krik. Mile rada by som ho nechala spinkat na balkone…

luccija
9. nov 2021

@ls85 chápem...ja som mala dobré dieťa len niekedy žasnem, že tu ženy pri väčších deťoch napíšu, že nemajú čas ísť na wc či jesť a to nerozumiem.

asocial
9. nov 2021

Ano, je to normalne. Ja ked som vsade citala, ako ma prepadne laska, ked ho uvidim, ako rozlisim jeho plac, ako je to uzasneeee....No nie, nebolo. Ziaden naval lasky, ledva som chodila, zila, hocico. Prve dva tyzdne som prerevala, lebo hormony. Casom sme si na seba zvykli, a cim je vacsi, tym ho viac lubim. Ano, ma 9 rokov a druhy 6🙂. A plati to pre oboch. Potom tie iste matky, ktory ti budu argumentovat, akoze je chyba v tebe, a ze laska a vsetko je automaticke, v inej diskusii napisu, ako ich dieta spi same v postielke vo svojej izbicke od jedneho mesiaca (to, ze pri tom reve ako tur nevadi, nauci sa), ako chodia na vikendy bez babatka ci deti do wellness, ako super mega vsetko stihaju atd. Neboj sa, bude lepsie. Prvy syn prereval takmer prvych 6 mesiacov, potom bolo lepsie...Druhy synak trosku lepsie.

danulicek
9. nov 2021

@ls85 presne, človek pochopi, až keď si to zažije na vlastnej koži 🤷🏻‍♀️

autor
9. nov 2021

Chcem sa spytat ci mozem dat malemu ked uvarim feniklovy caj normalny zo sacku a dat mu 4-5 lyziciek nech byskusam ci mu bude lepsie na brusko.. ci nedavat? Bude mat mesiac

ls85
9. nov 2021

@miadi problem mas ty, ked to nevies pochopit. Kto tu tvrdi, ze revem s babom??? Ale ked cele dni pocuvas neutisitelny plac, tak obacas vyhrkne slza aj mne. Tomu sa hovori byt clovekom a dobrou starostlivou mamou. Tebe je mozno cum a fuk, nechas asi svoje dieta vyrevat a ked uz po hodinach placu rezignuje, tak si klopkas po pleciach, aka si top a ako super si ho naucila samostatnosti. Namiesto toho aby si bola pri nom a citilo tvoju lasku a blizkost… nepochopin

ls85
9. nov 2021

@danulicek dakujem za pochopenie🙏🏻❤️

ls85
9. nov 2021

@luccija je to fakt tak, su det dobre a su deti narocne… ver ci never ja ked som doma sama sa na wc fakt nedostanem