Ahojte. Možno blbý nadpis, ale úplne vystihuje situáciu. Mame doma čerstvé 4 mesacne predčastniatko. Milujeme ho, sme, samozrejme, za neho vďační. Je úžasný, napreduje, u lekárov zatiaľ všetko v poriadku. Avšak, spánok. Ten je hrozný. V noci spi ledva 6- 7 hodín nie v kuse. Cez deň doobeda hodka, poobede hodka a už nespí. Vstáva okolo 4- 5 ráno, spánok od cca 7-8, ptm od cca 11-12/12,3, ptm niekedy ešte jeden na par minút a už nezaspi. Večer uspavame aj 3- 4 hodiny. Nie a nie zaspať. Ani na rukách, ani v kočiari. Nakoniec nejako zaspí bud v posteli s nami, alebo v kočiari. Už som vyčerpaná, vyflusnuta. Ani chvíľku nemám kľud, lebo keď spi, nemôžem ani splachnut,hneď je hore. Nemôžem nič. Ani variť, lebo troska čímsi buchnem a hneď reve. Ja som hotova. Prosím Vás. Nejaká rada? Áno,je mi jasne, ze sú aj také deti,ale už padám na hubu a úprimne neviem ako dlho to vydržím. Včera zaspal o 11 večer od 4 poobedia. Spal do 4 rána 🤦♀️a už nezaspal. Až doobeda. 🤦♀️
Veď ti krásne spí.
No nič. Všetko nechať bokom, spat keď spí dieťa. Ja som sa nevyspala.uz niekoľko rokov. Nerozmýšľala si nad šatkou?
@luu1122 presne som to sla napisat.
Autorka: A to bud este rada, ze tolko v noci spi a aj cez den.
Babatka to holt takto maju a este horsie.
A to bud stastna, ze mu nejdu od 2 mes.zuby ako nasej...to by si mala aj ob-tyzdne vkuse, kedy by si spala 2-3 hodky denne 🤷♀️
Chapem, ze je to novinka lebo mate 1. baby, no mate normal babatko.
Vydrz, v 4,5m sa to zlomi. Drzim palce
@hederamonstera ďakujem, dúfam v to 🙏
Podľa mňa to až také v pohode nie je. Ale jedine môžme súcitiť a určite skús nosič/šatku a ak by tam nechcel byť, tak skús ísť von sa prechádzať.
@luu1122 nosič mame, nepomáha. Ja som teraz mimo,keď píšete, že pekne spi. Ja som stále v tom, že spi hrozne. Ved aj v noci je stále hore. Každu hodku, dve. Niekedy potiahne tri hodky v kuse 🤦♀️
@thereisabear áno, von chodíme, ale nevidím rozdiel. 🤷♀️
su deti, ktore skor vstavaju ale to sa zmeni. Uz dochadza do obdobia, kedy sa mu bude dat nastavit nejaky rezim spanku. On ale uz bude casom viac hore a menej spinkat. To je normalne. pises, ze je predcasniatko. nosic mas aky? ergonomicky? dobre nastaveny? ak je malicky bola by lepsia satka podla mna.
Autorka, neviem ti úplne poradiť, ale uspavat 3-4 hodiny? Drblo by ma...ved to je jedno celé bdele okno a určite sa to dá napraviť . Neskúšala si spankovu poradkynu? A keď nechce spať tak plače alebo je proste len čule? Ze ci ho netrápi reflux alebo kolíky...
@luu1122 nosič mam rischino. Dobre nastavený, poradili mi v skupine s nosičmi. Už ma cca 5 kg, čiže nosič môže byť. Občas v ňom zaspí, ale len na pár minút.
rischino je od 3-4 mesiaca za mna vhodny to by malo byt ok, koliky? reflexu?
@gejb koliky ma stále. No, keď ho vezmem na ruky, že nemusí spat, je v kľude. Akonáhle ho dám do kociara. Nosiča, postieľky je hore. Ani na rukách zaspať, keď leží. Proste dokáže aj tri - štyri hodky revat a uspokojovať sa. Už zaspáva, čosi suchne, výťah alebo co počuje a je hore. A takto dokola kým nezaspi od úplnej únavy
Mne na spanok pomohol ken babyvak-hacka. Inac furt len rev.
dojcis alebo um?
Moja zlata, treba vydrzat. Ked mozes nechat dieta aspon na hodinku s manzzelom a Ty sup do postele. Ked mozes, zamestnaj babku na hodinkku na dve.
Moja slecna sa budila az do 8 mesiacoch kazde dve hodiny, polhodinu na prsniku, dalsich desat minut odgrnut, potom prebalit. Takze presla hodina. Ja hodina spanku a znovu dookola.
A nebudem TA chlacholit, u mna sa to zlepsilo v jej 11 rokoch. Lebo dovtedy sa v noci budievala na nocne desy. To si asi nechcela pocut. Ale konecne teraz by spala doobeda a ja ju zase budim .
On spi naozaj ale len od vyčerpania...ja by som skúsila poradkynu a zabojovať s kolikami.
Ak nechce ležať na rovnom skus mu zosikmit postieľku (nám to pomohlo a už sa tak často nebudi)
To čo ty opisujes, je úplne normálne detské spanie. Čo očakávaš? Že bude spať 12 hodín?
prečo uspavas 3-4 hodiny? Veď to znamená že to dieťa nie je unavene, nemá potrebu ísť spat
Zle to máš nastavené.
Keď spinka, ľahni si aj Ty, aby si si oddýchla
@koniarova Ježiš áno, že bude spat 23 hodín a tu hodinu sa sám.prebali a napapa. Presne to čakám.
Ale ty stále nechápeš,že toto čo opisujes je normálny spánok?
@pribinak on dokáže vydržať od cca 15:00 do 23:00 a to si myslím, že unavený je. Suchá oči, má ich červené, ale nezaspi.
to mas jedno dieta? spis 6-7 hodin v noci v kuse… tak to si potom stastna mama 😄 vyskusaj satku/nosic. myslim, ze ti to dost pomoze pocas dna 🙂