Dobrý deň mamičky.
Zaujímalo by ma, či sa vaši partneri negatívne zmenili príchodom dieťaťa/detí na svet. Chápem, že je to asi do nejakej časti normálne, ale je možný aj taký radikálny prevrat po rokoch známosti a žitia? Hlavne by ma zaujímali príbehy tých, ktorých chlapi sa zmenili o 180 stupňov. Narážam na správanie k vám, vulgárne vyjadrovanie dokonca postrkovanie pri hádke... vyškieranie sa, drzé odpovede, príkazy, nezáujem o domácnosť a pod.
Vzrastá frekvencia mojej iniciatívy o záchranu a začínam byť z toho unavená. Žiadna šanca na rozumnú komunikáciu, opakujem, prízvukujem čo mi prekáža, upozorňujem ho, že sa citovo od neho vzdiaľujem, že to čo máme nie je samozrejmosť a môže sa to skončiť, nič nezaberá, chyba "neexistuje" a zvyčajne sa to skončí ofrflaním a zabuchnutím dverí. Jedna desaťročnica našej známosti je za nami, žili sme spolu pár rokov pred dcérou, myslím, že sa môj výzor sa nezmenil, nie som nervózna priam naopak....stala sa zo mňa veľmi trpezlivá žena, ktorá sa vie kontrolovať, čo som predtým nedokázala.
Starostlivosť o dieťa nepotrebujem riešiť, to je myslím v poriadku.
Ďakujem za váš čas 🙂
@nika3136 ahoj, ja som s manzelom 13 rokov, z toho 10 rokov spolu byvame. Po 7 rokoch spolocneho byvania sa nam narodilo dieta. Dovtedy fungoval v pohode, sice sa nepretrhol od roboty, ale vedel za sebou aj umyt riad, aj upratat, nemal problem povysavat a pod, skratka staral sa o domacnost rovnakym dielom ako ja. Odkedy som s dietatom doma, vynimocne odlozi za sebou spinavy tanier do drezu, vysavac nevidel jak je rok dlhy... ziaden zaujem o domacnost, vsetko je na mne. On chodi do prace, je unaveny a ja som doma, podla neho cele dni "vegetim", tak sa mam starat o domacnost starat ja.
Velakrat sme sa kvoli tomu pochytili. A vlastne este mam obcas pocit, ze to medzi nami ochladlo trosku, lebo mame na seba malo casu. Ked on pride z prace, chvilu pokecame, ja idem dat syna spat a casto zaspim s nim, lebo som unavena. Takze toto sa este zmenilo.
Ale keby mi vulgarne vynadal alebo by ma postrkoval pri hadke, toto by som netolerovala a blikali by mi vsetky kontrolky.. mozno by som aj odisla. Toto si chlap dovolit nesmie. Myslim, ze chlap, ktory je k zene agresívny, to ma v sebe odjakziva, len to v sebe dusil a neprejavoval sa. Pri dietati vznika viac vypatych situacii, takze uz sa to neda skryvat a vybuchne.
@prevenar a je tvoja zena zaockovana?
@ktochytavzite :D :D
@nika3136 napíšem ti to len tak, máme tri deti a po každom som myslela že sa rozvedieme. Dieťa je veľký nápor na psychiku aj keď je ok. Ďalšia vec je,že ste boli s partnerom dlho a on je zvyknutý že si sa venovala iba jemu. A zrazu je tam niekto tretí a on ma z toho nervy. Žial presne toto sa stalo mojej sesternici, boli spolu 6 rokov, aj spolu bývali, dlho sa snažili o bábo a keď prišlo, do roka bol koniec vzťahu. On si našiel milenku a aj sa odsťahoval, prišiel rozvod.
Aj u nas nastala zmena po narodeni malej. 7 rokov vsetko v normale, po narodeni prepinacka. Dva roky to bolo hrozne, sama neviem ako som to dala ked sa teraz spatne na to pozeram. Posledny rok sa to uz dostava do normalnych kolaji. Je to viac ako bezne, ze aj na muzov je to dost napor a riesia to vselijako. A ja ze narodenim dietata vsetko je krasne ruzove, vsetci su happy a vysmiaty .. akurat tak na fotkach na fb :/
Áno, mne sa takáto zmena veruze udiala... Čiže je to možné 😁
@prevenar myslím že s tvojou odpoveďou si autorke vôbec nepomohol...o ničom. Vidno že si chlap a ženské myslenie je ti na míle vzdialené...🙄
Zažila som to s ex...Pred manž. nič moc a po narodení dieťaťa už totálne zle... Rozvod bolo najlepšie riešenie resp. odchod od poloblázna...
@nika3136 vsetko sa odvija od toho , koho si si vybrala za partnera a otca tvojho dietata. ..muzov je vela , ty musis vediet preco si mala dieta zrovna s tymto . cize mas presne to co si chcela - nic viac - nic menej. ((verim ,ze ta nikto do nicoho nenutil a vsetko prebehlo dobrovolne z oboch stran ))