Ahojte. Zmenil sa váš manžel po narodení vážho dieťaťa? Myslím tak, že správaním k deťom. Manžel ma rad deti. Na syna sme sa neskutočne tešili. Keď sme ho čakali, muž sa rad hral s deťmi v rodine. Myslím tak, že sedel na zemi s nimi a hrali sa s loptou alebo niečo. Párkrát. No odkedy mame syna, nerobí to. Keď bol maly a chcela som, nech sa hrajú, povedal, že je maly a nedá sa s ňou. Teraz má maly rok a keď chcem nech sa s ním s niečom na koberci pohrá, tak “mne sa zle sedí na zemi” a podobne výhovorky. Nevravím, že sa s ním nehrá vôbec. On sa s ním skôr tak hra, že ho nosí, hovadiny s ním robí. Ale s hračkami vôbec. Sem-tam si s ním zakope loptu alebo mu knižku prečíta. Veľmi je mi ľúto, keď mi kamarátky hovoria, ako sa ich muži hrajú s deťmi, že môj muž taký prestal byť. Ako je to u vás? Venuje sa muž deťom, takým spôsobom že si sadnú a hrajú sa?
Myslim ze na ozajstnu hru s otcom ma este more casu. Dolezite je, ze otec dieta vezme, privinie, pomojka, postekli a porehoce sa s nim, urobia si wrestling v perinach. To bohate staci. Je to otcova pozornost ktoru dieta vnima. Santenie. Moj muz mi tiez povedal do 3 rokov dietata ked som chcela aby sa s nim hral, ze a jak sa s nim ma hrat? Kopat loptu mu spat nechce, hento tamto maly robit nechce…zahrali sa spolu presne tymto jasenim. Ci uz v perinach, v bazene, prdenim na bruchu, steklenim fuzami…a pod. To co ja mu dat neviem, take tie pochabosti. Teraz ma maly viac nez 3,5r a ma tato obdobie. Kopu si uz loptu, hadzu balon, cikaju spolu no proste super. Ono ti pride casom. Uvidis no stress
U nas sa zmenil ale naopak, deti v rodine nemali, cudzie deti ho nezaujimali, pre toho nasho je uzasny otec a od narodenia sa s nim hra primerane veku, ziadne, ze do x rokov je dieta nepouzitelne a nevie co s nim 🙂 moj muz sa mu obcas venuje viac ako ja ale teda do travenia casu im nekecam, hra a travi s nim cas ako chce, nehovorim mu, ci a kde ma sediet a ako a co s nim robit. Je rodic ako ja, poradi si (dieta ma 3 a cosi)
Asi je to tým, že odrazu nema len sem tam dieta na zábavu pri sebe ale už denne a proste ho to nebaví ako vtedy raz za čas. Môj veľmi túžil po deťoch, jeho kamaráti mi vraveli aký je k deťom, ze ich žerie a rad sa s nimi baví no keď sa narodil syn ,bolo to isté čo u vás ale ja som takto nevnímala. Môj muž má rád aktivity najmä von, tak keď podrastol ( od 3-4rokov) začali byť takí väčší partáci. Dnu maximálne sa kus pošialiť a mojkať . Neskôr skôr technické veci spolu robili a tak je to dodnes ,syn ma už 17r a majú spoločný koníček s mužom, takže trávia spolu pri tom čas.
Ja mam neter a synovca. Môj muž bol s nimi od malička, odkedy sa narodili. Do týždňa aj 4x. Nikdy sa s nimi nehral, keď boli bábätká tak vôbec, bal sa ich co i len chytiť. Potom keď podrastli tak občas s plastelinou ci so synovcom futbal.
Ked som otehotnela, vravel, že je zvedavý na to babatkovske obdobie, ako to bude zvkadat. A zvládol to úplne super, strašne pekne a dlho sa vedia so synom zahrať, niekedy mám pocit že mu robí lepší program ako ja :D
Možno to u vás ešte len príde keď dieťa podrastie
Ked som posielala muza hrat sa s polrocnym (hovorim aj presne, "hentu knizky ma rad, aj tu hracku skus"), tak prevratil ocami a povedal "to je sice pekne, ale ked mna to tak strasne nebavi, ja mu toto nebudem ukazovat, ja ho radsej hodinu budem nosit a prechadzat sa s nim po dome a rozpravat" 😃 a jasne, jasenie atd. Velakrat pri malom dietati si povzdychol "joj nech uz si velky, ze Ta mozem vziat tam a tam..." 🙂
Vydrz, babatka a batolata naozaj najviac vyzaduju matku (dokonca sa udava ze do tych cca 3r) a ano, su este odkazane na take aktivity, ze to chlapov vacsinou nebavi, nech akokolvek svoje dieta miluju. Tvoj chlap nie je abnormalny.
Ja mam pocit, ze aj ja som sa v tomto zmenila. Kedysi som sa hrala so vsetkymi detmi naokolo a teraz so svojim to mam nejako inac. Neviem presne, cim to je, mozno tym, ze ho mam kazdy den a okolo toho kopec roznych povinnosti plus zodpovednost. Hrat sa s nim ma nejako velmi nebavi, ked uz tak ho nieco ucim, robime spolu nejaku robotu, varime, pecieme, ideme na prechadzku alebo na vylet. Moji rodicia to robili podobne ako ja a nemam z toho ziadnu traumu, ze sa nehrali, v dobrom spominam prave na tie chvile, ked ma napriklad nieco ucili, aj to je venovanie sa. Dolezite podla mna je, ze muz ma o maleho zaujem.
U nás v rodine bolo veľa detí nikdy sa snimi nehral ale teraz s nasimi sa najviac hra on
"Vášho"...
A inak - tie deti, s ktorymi sa "hral na koberci" mali kolko rokov? Neboli jeho, zahrat sa "raz za uhorsky rok" s dieťaťom 20 min a potom ho posunut rodičom je nieco úplne ine než hrát sa každý den si svojim vlastnym.
Podla vsetkeho mas skveleho muza. Trochu uber, nesnaž sa ho vytvarovat do formy, aku chceš ty. Bude sa bránit a može to skončit aj zle. A uber aj ty, nechaj dieta hrat sa aj samé. Inak sa staneš otrokom. A to nebude pre nikoho dobre.
Ja som nenavidela sediet na koberceku a hrajkat sa. Fuu
Som stastna ze syn je uz velky. A mama som teda super pohodacka😃
Nieje pre kazdeho tieto hrajkacie casy
Na koberci sa s nim hral muz, on je ako velke dieta. Ja sem tam , radsej sme sli von
Nemusí sa s ním hrať na koberci aby mu venoval čas.
Samozrejme, ze chlap sa hra s detmi uplne inak. preto to je zboznovany tatko. Moj teda s nimi stvaral ine kusky... napr. zvesil dvere, oprel o sedacku a mali smyklavku a lozenie po horach 😂 Alebo rozobral sedacku na epedy a postavil "auto" s otvaracimi dverami a soferovali... byt bol ako po vybuchu, ale deti stastne 😂
Ak ti kamaratky hovoria, ako sa hraju s detmi ich muzi a nevidela si to na vlastne oci, nemusi to byt upl ne tak a mozno sa nehraju o nic viac ako tvoj… A je ine pohrat sa na chvilu s cudzim a ine mat to kazdy den doma. Nemusi to byt vobec o tom, ze sa zmenil, je to len vacsi stereotyp.
Asi by som neriešila, či sa muž s dieťaťom hrá sediac na zemi, ale či s dieťaťom trávi čas 1 na 1 a či má záujem s ním tráviť čas. Ako ho s ním trávi, je na ňom. Žiaden muž sa nebude s dieťaťom hrať tak ako si to žena predstavuje 😀 Podstata je inde.