Zmenil sa Vám vzťah po narodení bábätka?

moly09
8. okt 2021

Ahojte mali ste pocit že sa vám zmenil vzťah po narodení dieťaťa?
Som po pôrode 3 týždne a mám pocit že sme k sebe iný ja momentálne bývam u našich keďže mám dvojičky potrebovala som pomoc ...
Stále sa za všetko hádame keď spolu voláme nemáme sa o čom ani baviť ....mám pocit že všetko je na mňe 😞 možno mi šibe ale cítim že niečo nie je v poriadku keď mu to poviem tak mi odpovie že má miluje a že to je iba hormónmi s tehotenstva ...problém je aj že nemáme vlastné bývanie není sme spolu zvyknutý neviem či niečo také vôbec vydrži 😢

lvula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
8. okt 2021

@moly09 Staci chciet,aby to vydrzalo. Nevyšiluj a oddychuj,kolko mozes a venuj sa babatkam. ;)

sapetka
8. okt 2021

@moly09 vy ste spolu nebyvali?? Ale deti ste si urobili. No pekne

moly09
autor
8. okt 2021

@sapetka chodila som k nemu počas tehotenstva ale to som bola skôr viac doma keďže bol stále v práci a sama som tam nechcela byť

1katus1
8. okt 2021

@moly09 jasné že mas pocit ze si na to sama keď si ho vylúčila. Ísť bývať i keď načas k rodičom lebo si porodila je hlupost. Kde ste doteraz bývali ?

katkaba1
8. okt 2021

Ahoj. Určite Tebou aktuálne ešte lomcujú hormóny ale ako základ určite nie je dobré, že nežijete s mužom spolu. Odpoveď na Tvoju pôvodnú otázku - áno, náš vzťah sa s mužom zmenil.
My máme 16 mesačné dvojičky, pomoc nemáme žiadnu takže som na ne sama s mužom. Hociako sa s mužom snažime, 95% času a pozornosti nám "zhltnú" dvojičky. Obaja sú od narodenia náročnejší aj čo sa povahy/správania týka, nespavci, išlo rad radom všetko : koliky, reflux, odmietanie jedla atď atď..plus predčasnici takže veľa-veľa práce s nimi a okolo nich.
Občas som mala a aj dnes mám pocit, že to nezvládneme ale nakoniec to vždy ustojíme. Lúbime sa ale deti jednoducho dávajú zabrat viac ako sme si predstavovali.
U nás ale vela spraví asi aj to, že nám nemá kto pomôcť s nimi takže je to naozaj 24h/365 dni v roku.
Ak by som však s mužom nežila a mali by sme deti - neviem si to ani predstaviť. Vzdialili by sme sa jeden druhému asi úplne. Ty žiješ v inom svete už teraz lebo sa staráš o dve babätká a muž si žije svoju pohodu aj ďalej..Muž sa musi tiež do prác okolo detí "zaučiť", hlavne keď sa jedná o dvojičky.

juhseverzapad
8. okt 2021

Koľko máš rokov?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sapetka
8. okt 2021

Kolko mas rokov prosim ta?

h2
8. okt 2021

@moly09 Áno. Povedala by som , že každý vzťah sa s príchodom bábätka zmení. Niektoré k lepšiemu, viaceré k horšiemu. Niektoré ani k lepšiemu, ani k horšiemu, len je to proste iné. Poviem úprimne, že nás vzťah sa zmenil k horšiemu. Nečakala som to, nikto ma na to nepripravil, nepovedal, že sa to môže stať a že sa to stáva často. Že príčina nie je vo mne, ani v ňom, ale v únave, vyčerpaní, podráždení a celkovo, v tej zmene samotnej. Museli sme si tým prejsť a keď človek chce, tak sa to časom zase zlepší. Neboj, zrejme je to len dočasné a bude zase dobre.

panda21
8. okt 2021

Stále nechápem prečo nebyvas u neho ale máte deti? Lebo si tam nechcela byť sama? To čo za blbosť, veď polku dňa zhltne práca, určite si nebola stále sama v tom byte či dome..

moly09
autor
8. okt 2021

28 mam ...my máme veľký rodičovský dom bývam tu len s mamu a s otcom ....ale moja mama ma na neho názor že sa o nič nestará ani nič že všetko teraz mlieko , lieky a atď je na mňe takže on k nám ani nechodí ...no nebývam u neho preto lebo ma jednu izbu na poli s majiteľom ktorý chodí do práce a deti by ho rušili ešte dvojičky ...tak keď som bola tehotná to bolo ešte v pohode ale teraz tam s bábätkami nemôžem vlastne ani ísť preto sme není spolu

babovka2321
8. okt 2021

Problem nie je v narodeni deti, ale ze si sa nastahovala k vasim. Takze vyriesit to mozes len ty sama - vrat sa k muzovi. Neviem si predstavit, co by mne ako muzovi chodilo po rozume, keby po narodeni deti, kdy ma byt rodina spolu, mi zena odisla radsej k rodicom...

1katus1
8. okt 2021

@moly09 a nemôže prísť bývať priateľ za tebou ? To by mali tvoji rodičia s tým problém. Keď píšeš že majú veľký dom spraviť si samostatné bývanie na poschodí možno dočasne alebo aj nastalo ?

moly09
autor
8. okt 2021

A ďalšia vec je aj to že som sa ako prvorodička bála trošku byť a bábätkami keďže nič neviem ohľadom deti

nafka0483
8. okt 2021

@moly09 Cize on za vami vobec nechodi??? A to byvate v tom istom meste? Ako dlho ste spolu? Deti boli planovane?

moly09
autor
8. okt 2021

@1katus1 chcela som to ale on nechce lebo my bývame na dedine a on je zvyknutý v meste a má tam svoju mamu takže tak...

1katus1
8. okt 2021

@moly09 takže si si spravidla deti s chlapom čo nechce obetovat svoje pohodlie pre dobro rodiny ? Tak to si teda vyhrala. Koľko ste spolu ?

moly09
autor
8. okt 2021

@1katus1 krátko ..rok aj pár mesiacov .. bábätká neľutujem nikdy ani nebudem ...ale vedel že teda nemáme kam ísť 9 mesiacov čo som bola tehotná a nič ...pár dní pred pôrodom som sa snim rozišla 😏

nafka0483
8. okt 2021

@moly09 No a podla inych diskusii ti klame a zatajuje ze je v kontakte so svojou ex.
"Skvele" zaklady pre vztah a zalozenie rodiny :(

nafka0483
8. okt 2021

@moly09 Dobre si urobila... ziadaj si vyzivne a zmier sa asi s tym, ze vy vztah nemate :( aspon ze mas pomoc od rodicov

moly09
autor
8. okt 2021

@nafka0483 tu jeho ex neriešim lebo by mi praskla asi hlava ...

hederamonstera
8. okt 2021

vas vztah nemal ziadny pevny zaklad, to sa neda ani povazovat za vztah a bavit sa o nejakej jeho zmene po narodeni deti....aspon, ze mas kde ty byvat a vychovavat deti. S dalsim muzom si pories spolahlivu ochranu pred otehotnenim. drzim palce.

ovaaa
8. okt 2021

Nečítala som príspevky ale môj názor je taky, že rodičia ste dvaja.Tym, že si sa odsťahovala si ho odstrihla. Mala si zostať doma, nie sa sťahovať k rodičom a mama ti mohla prísť pomôcť k vám. Po práci by pomáhal on. Si to predstav z opačnej strany, ako by si sa cítila?

berenike114
8. okt 2021

Z toho čo píšeš, by som sa na neho vykašľala už dávno, mal dosť času zabezpečiť vás a nájsť vhodné bývanie alebo ho nejakým spôsobom vyriešiť. Keďže k vašim bývať ako píšeš nepôjde keďže nechce, nejaví záujem ani o teba a detičky, nevie urobiť kompromis a niečo obetovať, keď ste sa už rozišli aj … jednoduché riešenie - požiadaj si o výživné, venuj sa deťom a vykašli sa na neho. S takým mužom čo nemá záujem by som ja neostala…

dievcacitajucelist
8. okt 2021

@moly09 vopred prepáč zato čo ti napíšem...Vám sa po narodení dvojiciek NEMALO ČO ZMENIŤ, LEBO VY STE ŽIADEN VZŤAH NEMALI...občasné alebo aj častejšie nezáväzné stretávanie sa s výhodami nie je vzťah...predpokladam, že si otehotnela neplánovane...máš 28 už nie si pochabe dievča ale žena...keď sa ti z tela "vyplavia" tehu hormóny začni používať rozum...polož si základné otázky pre teba a tvoje deti...chceš investovať energiu do vášho "vzťahu" alebo sa zameras výhradne na deti? Skús počúvať iba seba (nie rodičov) držím ti silno prsty a gratulujem k dvojičkam buďte zdravý 🍀

kulumulu123
8. okt 2021

@moly09 áno zmenil je oveľa lepší ako bol kedykoľvek predtým 💛

stanulienkat
8. okt 2021

Nechapem ludi,co su par dni s niekym a sulozia bez ochrany. V 28 si mohla mat rozum. Este s chlapom,co nema kde byvat.

anne_mary2
8. okt 2021

@moly09 ahoj, prepac, nechcem aby to vyznelo blbo, ale to je situacia ked sa zene pocas randenia s niekym s kym by uz inak asi ani nebola “podari” otehotniet… neviem,9 mesiacov je cas za ktory sa da najst podnajom, hoc 1 izbak aby ste tam boli sami a spolu!
Ale samozrejme to by musel byt vztah ze dvaja chcu byt spolu.
Podla mna otazka - nazov temy vobec neni adekvatna problemu. Vy / ty su hlavne vyjasnite ci vobec chcete byt spolu, a rieste ako byt spolu. Chlapovi si to ulahcila, vlastne si z jeho zivota odisla dobrovolne, a jemu to zjavne vyhovuje. Ste sa rozisli vlastne len ste to nepovedali doteraz nahlas. Rodinny zivot vyzera inak.
Ale teda deticky uz su, toto si vyjasnit a podla toho sa zariadit a zit dalej

moly09
autor
8. okt 2021

@stanulienkat ja som babetko chcela nepovedala som že nie ...ale vtedy bol iný jak som otehotnela sa tešil ale uz ku koncu tehotenstva sa zmenil ma Život ako predtým keď bol slobodný