Zmení tretie dieta veľa, alebo sa stratí medzi ostatnými?

21. dec 2022

Stale dumam, mame dve a nejak v kute duše túžim este po jednom, treťom.. mame dievky a muž túžil vzdy aj po chlapcovi( ale samozrejme je to 50/50)

No mam rešpekt,3 deti.. nieje to uz vela? Na dvoch rodičov 3deti. Teraz je doma taka pohoda, mladšia na 1,5r.. no na túžim v podstate od začiatku po 3detoch, ale.velmi mam predtým rešpekt . Predsa dnešná doba.. draho všade,vsetko zvyšujú.. dievčatá aj vy ste mali takéto pocity a predsa ste skúsili ďalšie.? Alebo zmenilo sa vwla po treťom bábätku?

zmrzlinka2021
21. dec 2022

Riadit sa pri detoch "zdrazovanim" a neviem cim je nezmysel, pretoze nikdy nevies predpokladat buducnost. Jedine co vies, ci tuzite vychovavat aj tri deti, lubite sa s manzelom a chcete to alebo nie.
Viac deti je podla mna vzdy o obete a pokial vam to nevadi a vas zivot je naplnovany hlavne starosltivostou o deti, chodte do toho.

elia9
21. dec 2022

U mňa je to takto nejako: srdce by aj chcelo, vedelo si predstaviť tretie, ale potom sa ohlási rozum a ostávam pri dvoch 🙂 mám párik, dve krásne zdravé deti 🙏 Vždy sa mi páčili veľké rodiny, ale v dnešnej dobe si na to netrúfam..to je len môj skromný názor..

veronikaszabova
21. dec 2022

Vzdy som si vravela, ze by som chcela dve deti do 30tky. Stihla som. Potom som este mala myslienky na tretie, avsak som si povedala, ze staci. Teraz mam 37 rokov a cakame tretie 🙂 neplanovane. A mam pocit, ze to tak malo byt 🙂

Ak ste s muzom obaja za dieta, bezte do toho

autor
21. dec 2022

@zmrzlinka2021 v podstate ano.. ja som v tom nejak nasla zmysel,som taka ta mamka.. co sa venuje deťom ,niesom karierista.. ale zas ,pojdem do práce po rd a potom uz nechcem znovu na rd . Chcela by som tie deti po sebe,oreto ma akoby,, tlačí cas,, ... Tak dumam ale bojím

autor
21. dec 2022

@elia9 citim to rovnako... Aj ano aj nie

autor
21. dec 2022

@veronikaszabova je to v niečom iné v takom veku? Ja som tiež Chcela do 30tky dve a podarilo sa . Posledné tretie by som chcela do 32jky stihnúť. Neskôr si neviem predstaviť,aj tie vekové rozdiely

kristinapetronela
21. dec 2022

Mám tri deti. Dve je akurát pre takých čo chcú pracovať ,mať viac kľudu ....inak tretie je maznáčik ,všetko ma odpustene 🙂 a som rada za tri deti nemenila by som ale výdavky faaaakt dosť škola ,škôlka ,krúžky ...

fiffinkaa
21. dec 2022

Ja mám tri, srdce by chcelo aj 5, ale moje telo už nie, financie u nás problém nie su..tri je taký základ u nás.❤️

juliet86
21. dec 2022

aky mate vztah s manzelom? aky vztah maju deti vzajomne? ake zazemie mate a vztahy v jeho a v tvojej rodine? ako su deti zdrave alebo chorlave? ako ste na tom zdravotne s manzelom? aki su na tom vasi rodinni blizki? keby si zomrela ako by to zvladol manzel s tromi detmi? ak by zomrel manzel ako by si to zvladla ty? mae splatenu hypo? mate poistky mate rosinu co vie pomoct? podla toho by som sa rozhodovala.

veronikaszabova
21. dec 2022

Chalani uz maju 13 a 8. Teraz bude dievcatko 🙂
A v com je tehotenstvo ine? Tehotenstvo mam uplne bezproblemove, nebolo mi zle, nevracala som. Chlapi ma doma obskakuju. 🙂
Keby mi niekto v 30tke povedal, ze v 37 rokoch budem cakat tretie, tak by som si na celo klopala 😂😂😂 ale som rada. Ked uz to tak neocakavane prislo, tesime sa.
A vekovy rozdiel? Tiez mam voci tomu respekt, ale chalani pomozu 🙂 dufam

belllinka
21. dec 2022

A take prakticke veci mate premyslene? Vacsie auto, detska izba? A potrebne financie sa s vekom deti iba zvysuju…

autor
21. dec 2022

@belllinka samozrejme, neplánujeme zit cely život na byte..pojdeme do väčšieho.auto je ok...

Len myslím hlavne na tu budúcnosť, výdavky nantri deti, škola krúžky a náš cas, ... Ale to uzbudem v práci aj ja takže tam by financie mali byť. Len mám proste rešpekt, neverím si moc..ze ci by som to zvládla.

autor
21. dec 2022

@juliet86 toto su veci, ktoré nemôžeš vedieť dopredu,sorry ale polovička mamičiek keby si ma odpovedať na toto tak deti nemajú žiadne.

galganka
21. dec 2022

...treba väčšie auto, väčší kufor, ideálne dva záchody, zmenili sme byt za dom, ale inak by sme nemenili nič. Bude časom viac rozvážania po škôlkach, školách, krúžkoch, ale aj starší budú sampstatnejší... ...akurát minule vzdychli, že už si to bez najmenšej ani nevedia predstaviť.

cecilia29
21. dec 2022

Je to fakt sakra veľa. Lebo mam 3 male deti. Tretiu mam 4 mesačnú. No poviem ti , ze do rodiny nám s nou prišiel kúsok neba. Súrodenci aj keď sú maličkí tiež ju neskutočne milujú. Najlepšie rozhodnutie v mojom živote. A auto. Mali sme 5 miestne, dalo sa aj s nim. Robíme dlhé trasy cez pol slovenská tak to sme už teraz predali a kúpili 8 mieste, lebo sa do budúcna ešte dúfam rozrastieme. No fungovat sa dalo aj v 5 miestnom

zuzinka888
21. dec 2022

Ak budes mat tretie- sa prisposobis sa a zvladnes to. No ak nie, tvoja tuzba moze rast a nik nemladne, aby si to z odstupom nelutovala - ked uz bude na babo neskoro. Nik ti neporadi lebo nezije tvoj zivot, tvoje manzelstvo.....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lauriik
21. dec 2022

Tiez nad tym stale rozmyslam ale zatial si netrufam do toho ist. Mam dve dievcata, mladsia bude mat 3 roky za chvilku. Ale bojim sa, ze sa nebudem vediet tym trom tak venovat. Svoje dve deti milujem, bavi ma to s nimi ale niekedy uz sme casovo velmi na hrane. Takisto aj financne rozmyslam ci to dame ked budu vacsie (kruzky, skoly v prirode, dovolenky, vylety, vysok skoly) Bojim sa, ze tretie dieta uz bude nad ramec a budme muset ubrat z naseho pohodlia. U nas uz obidve deti maju kruzky, vozim ich. Chodim uz do prace ale kludne by som si tu matersku znova dala. Ja teraz vyckavam, tiez som mala dve deti do 30. A ked sa do nejakej 32-33 nerozhybem tak uz sa na to asi vyprdnem 🤷🏼‍♀️

deti95060810
21. dec 2022

no len aby to bol ozaj chlapec... my máme 3 dievčatá...
to je lotéria či bude chlapec...
ak je bábo zdravé - tak detí aj 5 ...😉

birika
21. dec 2022

mali sme 2 dievcata, tretie sme neplanovali (mali 7,9 a nase RH su + -, ja som -), ale stalo sa a cakali sme tretie babatko....to bolo doma radosti, hoci muz predychaval zhlboka...a tak sme na 10. vyrocie svadby dostali chlapceka....dodnes dakujeme za neho, akosi sme "omladli" a vztah sa opat vratil na zaciatiok - laska, plienky, cumle 🙂 bolo to krasne obdobie...ak to tak citite, chodte do toho 🙂

mimer
21. dec 2022

My sme chceli surodenca pre starsiu..dostala rovno dve sestry 🙂

kubkovamama
21. dec 2022

My máme 4 zmiešané,posledné ma dosť prehováral muž.Pravda je,že už nemám toľko energie ako pri prvom,druhom,ani nestíham všetko čo by som chcela.Ak nie sú financie,nešla by som do toho.Hovori sa,že kde sa naje jedno,naje sa aj ďalšie atď,ale nemyslím si,že je to celkom tak,je to cítiť hlavne keď sú už väčšie,stredná škola,krúžky..Musíme mať dve autá,jedno sme vymenili za väčšie,dve kupelky na nezaplatenie.Treba si to zvážiť.Ale ak veľmi veľmi chces,ten pud aj tak neoklames,iba to odložis a aj tak si ďalšie zadovážiš🙂

ivangeline
21. dec 2022

3 dieta zmeni len ako pisal ktosi...vacsia obeta,opatera,starostlivost. Dopredu nikdy nevies,ake bude babo a ako ho prijmu surodenci. :/ Financie si vies troska predstavit a zohladnit aj sama,nie?

nikoleta1234
21. dec 2022

Vždy som chcela mať tri deti. Prv sa nám zadarili dvojičky dievčatka. Potom sme chceli tretie chlapčeka hlavne manzel, 3 ročný rozdiel medzi nimi. Je to náročné a veľmi musím povedať. Aj z finančnej stránky. Museli sme kúpiť väčšie auto. Ja niekedy neviem kde je sever, dvojičky majú obdobie vzdoru. Vôbec nezvládame výchovu mam pocit. Chlapček nám sice nevyšiel, ale mame doma 3 krásne princezné 😊