Zmena po svadbe. Ako ďalej?

6. jún 2023

Ahojte pisem to tu s hlbokou bolestou na hrudi lebo uz neviem ako dalej….Som vydata dva roky, mam rocne dieta. Koli manzelovi som sa odstahovala do zahranicia, daleko od rodiny a vsetkych znamych, od mesta ktore som milovala. Bola som ochotna to nechat koli muzovi ktoreho som si zobrala lebo som ho milovala. Zial po svadbe sa zacal uplne menit a z muza ktoreho som milovala sa stal niekto koho ani ako keby nepoznam. Uplne sa zmenil, tvrdi to aj jeho rodina (lenze ta tvrdi ze k lepsiemu…) lenze oni nevidia nas vztah a to ako sa sprava. Ano uz som to s nim aj rozoberala ale nic nepomaha, snazi sa tak tyzden a koniec. Sex mame raz za dva tyzdne a to tiez tak minutu…o dieta sa staram ja vacsinu casu a ked mi chvilu ponoze aj on konecne po roku, tak mi to dava jasne najavo ako mi on pomaha…vsetko musim prosikat…je toho vela aj meni casto nazory diriguje ma vo vsetkom a ked poviem svoj nazor ja som ta zla lebo on nam chce len dobre…nejdem to tu ani rozpisovat proste uz nevladzem a rozmyslam uz aj nad psychologom…Vzdy idem navstivit rodinu tak ani nemam chut sa vratit domov, ani sa tesim nanho…myslite ze by pomohol psycholog? viem trochu vylev ale ja uz neviem ako dalej…

beata_k
6. jún 2023

Nepomoze ti psycholog. Ten by pomohol tak tvojmu muzovi. Pomoze ti jedine vratit sa za rodinou a s nim to ukoncit.

anjelik107
6. jún 2023

Určite sa na tom dá pracovať. Potrebovala by som vedieť trochu viac informácií aby som vedela dobre poradiť. Ale riešenie tu určite je. Ak chceš napíš mi súkromne, môžeme prebrať podrobnosti a nájsť riešenie.

jj298
6. jún 2023

Tu sa dozvies akurat ze sa mas rozviest. Liek na vsetko.

gejb
6. jún 2023

Tu nemáš problém len ty. Daj mu na výber manželskú poradňu alebo rozvod ..nech sa aj on snaží.

77daniela77
6. jún 2023

Dost zalezi aj na tom v ktorom state zijes a ake tam mas moznosti riest situaciu.

annamaria4
6. jún 2023

prepac, ale mne toto vazne nepride ako zdravy, fungujuci vztah. co najskor by som to ukoncila, toto uz asi dokopy nedate. chyba ti rodina, chod k nim na nejaky cas, mozno sa to utrasie, mozno nie, ale aspon si date pauzu, ta vie velakrat pomoct.

lelelienka
6. jún 2023

Podla mna zalezi aj do akej krajiny, lebo je celkom mozne, ze to bude mentalitou, ktora tam v spolocnosti prevlada a ktoru si mohla tu na Slovensku prehliadat. To netvrdim ze je vas pripad, ale urcite na zamyslenie (ak sa teda nejedna zrovna o Cesko alebo tu nieco nam blizke)

teressa30
6. jún 2023

Mozno je toho na teba len odrazu prilis vela, slus sa zastavit, povedat muzovi, ze si vycerpana, ze mas pocit, ze vas vztah nenapreduje, ze by si chcela, aby ste si sa seba nasli viac casu atd. Chapem, ze si nahnevana, ale druhej strane, je to moznoblen obdobie, kedy sa necitite byt v pohode skuste sa o tom v pokoji porozpravat.

babulkomale
6. jún 2023

@lelelienka ked ho rodina chvali ze vsetko diriguje a hned sa bolo treba stahovat do zahranicia, mam tiez nejaky tip ale nechcem virit vodu 🤭

stanulienkat
6. jún 2023

Ako dlho ste sa poznavali pred svadbou? Ako dlho ste spolu chodili? Ako dlho ste spolu zili?

barborachors
6. jún 2023

pravdepodobne si narazila na narcisa a manipulatora, cize jediná cesta je pockat na vhodne podmienky a odist. psycholog je tu zbytočný, radsej setri na odchod od niekoho, kto si ta nevazi a porozmyslaj ci chyba nie je aj v tebe. Niekedy obeta ženy spusti práve toto spravanie- das sa za lacno, skoncis lacno. Moja rada pre zeny- ak chcete aby si vas muz vazil, nikdy sa pre neho neobetujte.pre nikoho a za nikoho, lebo nic na svete nestojí za to, aby som si nicila jeden jediny krátky zivot ktory mam. Alebo, ako sa hovorí, za dobrotu na zobrotu. Tak ako nepojdem byvat k jeho svokre a do jeho domu, tak si sním neurobim decko aby som bola na nom iks rokov zavisla, tak s nim nepojdem do ziadneho zahraničia. Ja nikdy.

autor
6. jún 2023

@lelelienka je to cesko

reanda
6. jún 2023

spravila si chybu uz na zaciatku, ze si odisla od vsetkeho, co si milovala, kvoli muzovi.. toto sa nerobi a takto laska nevypada.. musis zmenit svoju predstavu o laske, lebo potom vidis, ze ked to zijes, tak to nefunguje.. v tomto by ti mohol pomoct dobry psycholog.. ten vztah podla mna nie je treba zachranovat, lebo je uz postaveny na nefunkcnych zakladoch a neda sa opravit nieco, co nie je pokazene, ale apriori nefunkcne

ibajaanikiny
6. jún 2023

Ty psychologa nepotrebujes,z vas dvoch ho potrebuje on-ak pises pravdu. Ty potrebujes rozvod…

77daniela77
6. jún 2023

Tak z Ciech to nemas daleko....pokial mas na Slovensku rodinu ktora tvoj navrat uvita tak sa vrat aspon na nejaky cas,mozno na skusku a potom uvidis.....

akbara77
6. jún 2023

Nie, nezmenil sa....len vyprchala slepá zalubenost, kde si nevidela nič z tohto co vidíš teraz. Škoda.

cacianka
6. jún 2023

Psychológ by ti mohol pomôcť, ako si to utriedit v hlave, ako by si ty mohla konať vo vašom manželstve, aby si si sama vedela pomôcť, preskúmať všetky aspekty . Len ak sa presvedčiš, že naozaj tudy cesta nevedie, môžeš s triezvou hlavou podnikať kroky a opatrenia. lebo naj problém je ten, že máte dieťa a ty sa snim nemôžeš vrátiť na Sk len tak, lebo zákony.
Ako stará korytnačka ti poradím, rieš nielen pokus o nápravu vzťahu, ale pre istotu plánuje aj odchod. Nemôžeš ho robiť unáhlenými krokmi, lebo ak sa potvrdí že muž je manipulátor, tak ti urobí peklo zo života.
Preto odkladajú si finančnú rezervu, pre prípad odchodu od neho. Planuj si kde by si sa odsťahovala, či by si zostala v ČR, ak tam máš perspektívu dobrej práce, zázemie v rodine, priateľoch. Ak by si sa chcela vrátiť na Sk, veľa možností nemáš - lebo ako píšeš " "všetko pre tvoje dobro" znamená že ťa s dieťaťom na Sk nepustí. Lebo aj zákon je na jeho strane, dieťa musí zostať v mieste obvyklého pobytu a to je Čr. A asi je aj občan čr. Nepíšeš koľko má rokov, aj to je podstatné.
Možnosť by bola, keby si veľmi sofistikovane a rafinovane išla na návštevu k rodičom ( teda ak máš u nich vhodné zázemie a oporu, miesto bývania, prípadne perspektívu prace).. najprv akože na návštevu, na 2 týždne, nech dieťa spoznáva aj starých rodičov, nech si užijú aj oni vnuka/ vnučku. O mesiac ísť na 3-4 týždne, potom postupne pobyty predlžovať, vieš dieťa je choré nechcem s ním cestovat, potom si chorá ty, potom mama otec, treba pomôcť, lebo maľujú, lebo sťahujú, lebo ešte počkám kamošky , máme stretávku , potom babka ochorela, potom maturitné stretnutie, a nejako dokola to postup s naťahovať. Občas na 2 týždne prísť do čiech a zase na 3 mesiace Sk . Chápeš pointu ?
Niekde si zapisuj, akože kalendár diár dieťaťa, aby si vedela preukázať že behom 12 mesiacov, 24 mesiacov si bola na Sk oveľa viac dní ako v ČR. Možno navliecť, že chce dieťa naučiť aj základy slovenčiny, kým je malé a vie si vybudovať korene slovenského jazyka, aby sa aj neskôr vedelo dohovoriť so starými rodičmi, veď češtinu ešte bude mať po celý zbytok školskej dochádzky . Tak ho dáš na 3 mesiace do slovenskej škôlky.
Fakt netuším koľko rokov má dieťa, dá sa využiť moja rada najme aj je maloleté, škôlkar.
Potom už ťažko odídeš z cudzieho štátu , bez súhlasu otca, čo len ty vieš či by ti ho dal, to nemôžeš. Český štát, zákon a otec by to bral ako únos. Čiže by si bola trestne stíhaná, aj keď si matka. Dieťa by muselo zostať v ČR a ty buď s ním alebo bez neho ísť na Sk.