Zlý pocit z aktuálnej situácie vo svete a starotlivosť o bábätko

2. nov 2024

Zdravim. Tie co mate male babãtka, ako zvladate aktualnu situaciu s Ukrajinou? Nemate uzkostne pocity?

colsami
2. nov 2024

Nie nemam ziadne uzkostne pocity.
Inokedy boli lepsie rezimy? A neboli vojny?
Beriem zivot tak ako ide a podla toho sa riadim, nikdy nebude vsetko idealne. 🙂

A ak by som sa tak strasne bala Ukrajiny, odstahovala by som sa, mas tu moznost.

danielinda
2. nov 2024

Vobec to nesledujem, pri babatku na to ani nie je cas a trapit sa niecim, co nezmenim ani nema vyznam.
Cakali sme dost dlho, kym sa nam babatko podarilo a odkladat to na neskor kvoli niecomu..., potom by to uz nemuselo vyjst.

autor
2. nov 2024

@colsami Zijeme v tejto dobe, ale urcite aj v minulosti boli vojny. No a kam sa teda odstahovat z tvojho pohladu?

gribka1
2. nov 2024

Detičky sa rodia, celý svet je zvláštne nastavený, možno bol vždy, len teraz tie informácie prostredníctvom siete sú skôr na škodu v niektorých prípadoch. Užívaj si každý deň s bábätkom, veď žiješ v mieri a pokoji, nič sa v tvojom okolí nedeje.

kittykat22
2. nov 2024

vzhladom na to, ze Slovensko je v NATO tak nie je dovod mat obavy. Kam by si sa chcela stahovat? 😀 A preco by sa sa stahovala?

Podla mna sa nechavat zbytocne rozhodit bud spravami alebo nejakymi pofidernymi strankami a informaciami. Uprimne nechapem, preco sa tak velmi bojis.

kiki68
2. nov 2024

Vies ako volam moje dieta? Jazdec apokalypsy 😂😂😂 rok 2020 narodeny, teraz asi cakame druhe, ale dobra sprava, ideme skoncit iba pri 2, jazdci apokalypsy su 4 😂😂 ale ked to budu trojicky, tak je to v prdeli 🙈😀😀 Ako co s tym narobis, proste situacia je zla, ale vlastne kedy bola dobra ? Mozno v 80tych a 90tych rokoch?

pralinka25
2. nov 2024

doba nebola dobra vobec nikdy. akoze vojna na ukrajine trva uz dva roky a nie je na tomto svete jedina. vojny prebiehaju kontinualne vselikde sucasne. len o tom nevies lebo ta nic kam nedovidis nezaujima co neznamena ze aj ked je vojna daleko nas to neovplyvnuje. a to nie je vsetko aj v dnesnej modernej dobe ludstvo zaziva hladomory, sucho, vojny, neslobodu, krute rezimy, prirodne katastrofy. takto sa na to neda divat. keby si davala v skole na dejepise pozor zistila by si ze zijes v najlepsej dobe aku ludstvo malo moznost zazit, a keby si davala pozor na biloogii tak by si vedela ze sa ludia dozivaju najdlhsieho veku v celej historii ludstva. vzdy sa moze niekde nieco stat.
tiez sa mi narodilo dieta v 2020 v case najhorsieho koidu rodila som v rusku so vsetkymi opatreniami, hned na to vojna. inak prosperuje dobre.

rebekanr
2. nov 2024

Ešte nikdy nebolo tak blízko k 3. Svetovej vojne. A ani odsťahovať sa nemáš kde, lebo vlastne pri jadrových zbraniach…. Je to zbytočné….

apolka77
2. nov 2024

Treba prestať sledovať správy a zamerať sa na pozitívne veci .
Áno , svet je vo vojne od svojho zaciatku. situácia aká je dnes myslím politicky v Európe je dosť ťažká a krehká ale keď by sa aj niečo stalo nijak to ty nevieš ovplyvniť.

petronelag
2. nov 2024

@pralinka25 Dobrá doba nebola nikdy a nikdy ani nebude, vždy sa niečo nájde (a to nielen na Slovensku, ale aj iných krajinách) a napriek tomu ľudia majú deti a nemajú žiadne úzkostné stavy. Keď nebude táto vojna, budú iné a to sa dieťaťa netýka. Keď rodičia zabezpečia svojmu dieťaťu, čo potrebuje, tak ono bude normálne prosperovať.
Keď hodnotí aj tento rok, tak väčší problém ako vojna na Ukrajine robili záplavy.

maranta_leuconeura
2. nov 2024

Nechcem byt necitliva voci Ukrajincom, viem, ze vojna stale trva, ale no tak, ved je to uz dva roky stara vec... Nemyslim, ze je teraz na mieste strach z nejakeho naseho priameho ohrozenia, ako ked napadnutie zacali a nevedeli sme, coho vsetkeho budu Rusi schopni a kam to az potiahnu. Teraz uz vieme, ze maju velke straty, mizernu taktiku, zastaralu techniku, na krajiny NATO si netrufnu a ide len o to, kto to vydrzi dlhsie.

gribka1
2. nov 2024

Nič sa nám nestane, Fico stojí na strane Rusov.

alex49
2. nov 2024

sme v NATO, slovensko je v bezpečí. Rusi vedia, že ak zaútočia na NATO, tak skončili. Nesleduj správy, sociálne siete.

abbey1
2. nov 2024

Keby takto premýšľalo ľudstvo, deti vy sa vôbec nerodili. V každej dobe je niekde vojna a vypätá situácia, ktorá sa môže rozšíriť do celého sveta.
Sustred sa na radosť z dieťatka. Je omnoho dôležitejšie, aby bolo dieťatko zdravé a spokojné.
Nemôžeme zatvárať oči pred tým, čo sa deje okolo nás, ale ani nemôžeme dovoliť, aby sme kvôli tomu žili v neustálom strachu.

pe_mi
2. nov 2024

Že kam sa odsťahovať?čo máš hladomor a vojnu,keď sa ideš sťahovať?
Už mi je to fakt smiešne.
Najprv sa sťahujete ,lebo Fico, predtým lebo matovič, teraz lebo vedľajší štát vojna
To ako sa pri každej situácii budete sťahovať?

deti95060810
2. nov 2024

deti sa rodili vždy...aj za vojny...
však koľko más narodených detí počas 2 sv vojny - veľa...
ak sa pohrabeš na nete tak isto nájdeš aj číslo koľko to bolo detí...
viem že v 50tych rokoch sa narodilo okolo 100 tisíc detí/ rok...

janetinka27
2. nov 2024

Ahoj,pri babatku nesledujem ani tv,jedine poirota a podobne bez zvuku. Trpim pocitmi unavy a buducnost pre mna znamena najblizsie krmenie

petronelag
2. nov 2024

@pe_mi Aj ja čudujem tým, čo by sa pri každej zmene, ktorá im nesedí, by sa už sťahovali a myslia si, že niekde inde ich čaká bezpracná, zabezpečená budúcnosť. A pritom všade je aj drahé (napr. čítala som, že v ČR je tak isto drahé maslo ), aj dopady vojen cítiť v každom štáte.
Aj teraz v USA či vyhrá voľby jeden alebo druhý, nikto sa nebude sťahovať, ale robiť si svoju prácu a žiť ďalej.

ivangeline
2. nov 2024

Všetci zomrieme. Z toho úzkosť nemáš?

tamta
2. nov 2024

@kittykat22 ešte, ze sa vyjadruje niekto, kto ani sam na Slovensku nebyva 🙃

dudos
2. nov 2024

Keď Rusko zaútočilo na Ukrajinu mala som malé bábätko presne 2 mesačné a 6 ročného chlapca. Presne si pamätám ako som mala malú ráno na rukách a syn sa tešil, že vojaci cvičia. Mali sme zapnuté Teleráno. Ja keď som prišla do obývačky som myslela, že je to vtip alebo nie pravda. Úprimne? Úplne som ostala mimo. Čo teraz? S tak malým bábom, čo nás čaká? Totálny zmetok v pocitoch a strach. Ten sa časom zmiernil.
Teraz ma skôr máta to, že ak niečo najbližšie roky vypukne, tak môj syn je o 9 rokov dospelák. Veľmi sa bojím, že bude musieť ísť bojovať. Ale vždy to v sebe nejako upracem, zamknem a žijem to, čo je teraz aktuálne. Chápem tvoj strach a pocity, ale naozaj toto sú veci, na ktoré nemáme dosah. Mala si dosah na to, či do takejto doby privediete dieťa, rozhodli ste sa, že áno. Tak to malo byť a je. Užívaj si bábätko, buďte šťastní, žite život najlepšie ako viete.

kittykat22
2. nov 2024

@tamta ale byvam 🙂 vratili sme sa. Ale aj keby sme zostali u susedov alebo niekde v EU tak by ta situacia bola rovnaka. Pretoze urcite vies, ze vsetky okolite staty su v NATO. Takze je uplne jedno kde si.