Baby, som natom psychicky veľmi zle, mam jedno dieťa 4 mesačne bábätko, nikdy som deti nechcela, ale prišiel vo mne zlom a manželovi som povolila, cez tehotenstvo som mala zle pocity, po pôrode? Som brala antidepresiva, potom som sa cez to dostala, teraz zase mam také stavy proste ze ho odmietam :( je mi to strašne ľúto mam ho rada aj všetko ale nebaví ma byt medzi 4mi stenami nevládzem uz..... manžel by chcel jedno dieťa ešte ale ja nie.. tlačit ma do toho netlaci ale ja fakt nevládzem ako to zvladate vy? Chcela by som svoj starý život späť
Ešte berieš AD?choď k lekárovi aj psychológovi.Stary život už späť nevrátis cítiš sa osamelá, či si neveríš?najlepšie je nájsť si kamarátku niekoho s kým budeš tráviť čas, chodiť sama veľa von dať si nejaký cieľ hodinu budem kocikovat...je zle ročné obdobie veľa zmien hormonálnych na jar ozijes.Nemoze k tebe dočasne prísť mama, sestra, muž nech si vezme dovolenku.
Nechcela si deti nebola si pripravená... preto tie pocity do toho ešte hormóny po pôrode.. no už sa pred tým ujsť nedá, jedine co ti ostáva je ísť ku psychiatrovi a nájsť vzťah k dieťatku lebo ta potrebuje
Celkom ti rozumiem. Prežívala som to isté. Pri druhom dieťati. Medzi mojimi deťmi je rozdiel desať rokov. Nevedela som si zvyknúť na to druhé dieťa. Najhorší bol prvý rok. Dnes má sedem a nedala by som ju za nič na svete. Ono to chce len čas. Uvidíš. Držím palce.
Podľa mňa máš stále popôrodnú depresiu. Naspäť k psychiatrovi. Ako dlho si po pôrode brala antidepresíva? Veď dieťa má 4 mesiace, takže dlho zrejme nie, to nemohli ani poriadne zabrať predsa. To psychiater ti ich vysadil? Alebo si si ich vysadila sama, lebo ti začalo byť lepšie?
V prvom rade určite sa netlač do druhého dieťaťa ani o tom nerozmýšľaj....
Takisto potrebuješ nutne spoločnosť, si na materskej nemáš domáce väzenie!
Ešte trochu vydrž a sľubujem Ti, ze svoje dieťatko nedáš za nič na svete...
Je to najhoršie a najťažšie obdobie pre ženu. Niekomu trvá aj rok kým si na dieta zvykne. Zvládli to iné, zvládneš aj Ty. Veľa síl 💟
Mas 4m babo a trpis nevladzes a tvoj muz by chcel este jedno ? On je normalny? Nevidi nevie v akom si stave? Tvoj muz by mal pokecat s odbornikom ked je slepi hluchy nevidi co ma pod nosom. Tvoj muz by mal chciet aby bola jeho zena v poriadku a uzivala si to dieta co mate nie vobec prejavit tuzbu po dalsom . Co bude robit s dvomi malymi detmi Sam ked teba odvezu na psychiatriu. ? Neviem presne co ti chyba ale kludne mu vecer nechaj dieta a chod sa von zabavit ako si zila pred materstvom.
Nemusis byt medzi 4 stenami. Chod von!
mňa by nikto nenamotal na dieťa ked už dopredu viem že ho nechcem a nie som materský typ.Ani zlatý pápež.Toto je to,že ženské sa často dajú zlomiť chlapmi a okolím a potom to takto dopadá.Len sa nedaj nabulíkať na to druhé ak už toto ťažko nesieš a nezvládaš
@livuska124 3.5 mesiaca a vysadil mi ich psychiater
@miadi zlý nápad veru nemas🙂 mohla by som to ist skúsiť len ja tu na slovensku ani nemám moc kamarátok keďže som žila 8 rokov vo švajčiarsku
@liusa82 veru tak tak
Odkial si? Mozno tu podobne trpi aj niekto iny. Malo by sa o tom rozpravat. Urcite viac chodit vonka, spoznat niekoho...
Tak zjavne 3,5 mesiaca nestačilo... Išla by som naspäť k psychiatrovi, že sa ti stavy vrátili.
Tak kludne chod aj sama do kina. Ozvy sa kamoskam a uvidis Niekto sa najde . Chod von mas pocit ze doma s babom o nieco prichadzas .. chod von a uvidis ze o nic si neprisla. Trochu sa vyvetras sama a bude ti lepsie . ( pre mna su take par mesacne babatka uplne naj lahsie naj obdobie 🥰) ale byt chvilku sama je tiez fajn .
ziadne rozhovory a podobbne sprostosti nestacia, ani ist do kina a ine blbe napady, ano tvoj udel je teraz venovat vsetku pozornost dietatu a ano bude to zvacsa medzi 4 stenami lebo ide zima, okamzite alebo okamzite naspat k psychiatrovi alebo k inemu psychiatrovi, presla som si poporodnou depresiout, to neprejde prechadzkou po nakupnom centre!
@kiki234 Poprad
@livuska124
@123nikolaa123 asi áno:/ myslela som si ze už som "nornalna" ah jaj
Nemôžeš to brať takto, že si si myslela, že si už "normála." Nie si "blázon" len preto, že trpíš popôrodnou depresiou. Trpí ňou veľa žien, len sa o tom nehovorí, v spoločnosti je to tabu. Tehotenstvo, hormóny, to je záťaž pre organizmus, darmo sa budeme tváriť, že je všetko len ružovučké, veselé, najkrajšie obdobie.... U niektorých to tak je, ale mnoho žien má čo robiť, aby sa vysporiadalo s novou situáciou a prispôsobilo sa materstvu.
co mam hovorit ja? uz sa liecim skoro 3 roky, ani dalsie babatko nemozem mat... skoro som to neprezila... bolo to skutocne narocne obdobie pre vsetkych...
Skus niekoho spoznat, s niekym travit cas ked aj s detmj
Ze nemas kamarátky, doma ich ani nenájdeš. Keď príde muž z prace alebo je doma, zájdu do fúka, do kina, len tak sa prejsť sama, alebo si zober knižku, daj si niekde v kaviarni kávu čítaj si alebo pozoru ľudu. Rob čokoľvek mimo 4 stien.... Každý deň hodinku dve si výhraď pre seba, tvoj život sa materstvo nekončí. Keď ti skončí materská nech ide na materskú muž a nech sa stará on, ty chod do prace.... A v neposlednom rade by som opäť navštívila odborníka
Ak chceš, napis mi, zažívala som podobne, maly má 9 mesiacov. Ja som ale naopak vždy deti chcela a myslela som si že budem skvelou matkou
Chod spat k psychiatrovi, muž nech ide na materskú.