Život vo dvojici po narodení detičiek

simona1981
13. feb 2018

Maminy, možno hlúpa otázka, ale zaujímalo by ma ako fungujete s manželom/partnerom a malými deťmi ako pár. Teda či máte nejaký čas aj na seba, kedy riešite problémy a podobne.
My sme s manželom spolu iba s deťmi, ráno, keď vstaneme a chystáme sa do škôlky, manžel je už v práci. Keď podvečer príde, venujeme sa deťom, niekam s nimi ideme, potom sprcha, večera, rozprávka... No keď zaspia, som vždy sama. Manžel zaspí niekedy skôr ako deti. Či je týždeň, či víkend. Nemáme sa teda o témach, ktoré nie sú vhodné pre deti (napr. aj naše problémy) ani kedy porozprávať. Mám pocit, že už nemáme nič spoločné. Iba deti. Niekedy mi chýba večer vo dvojici. Manžel už pred deťmi spával večer na gauči pri telke, no teraz je to ešte horšie. Prácu nemá veľmi náročnú, ale z domu je naučený, že ide spať aj o 20:00, potom je o 5:00 vyspatý a aj tri hodiny sa ráno doma motá (do práce ide až neskôr s kolegami). Máme teda úplne odlišné režimy, aj by som sa prispôsobila, ale neviem si predataviť ísť spať o 20:00, ja mám doma ešte kopec práce, keď deti zaspia. A piť vínko pri dobrom filme tiež nebudem v sobotu o 5:00 ráno.
Aj som to manželovi už veľakrát hovorila, ale nie je ochotný to veľmi zmeniť. On všeobecne nie je naklonený zmenám, keď sa na niečo sťažujem. Takže tam veľmi cestu nevidím. Len by ma zaujímalo, či aj u vás to takto funguje alebo len u nás je to také zvláštne.

flimelka
13. feb 2018

@simona1981 my si ten cas vzdy najdeme aj pre seba. no zvycajne to je vecer, ked nase dietatko zaspinka. pokial sa nechce zmenit, tak ostava ti len pockat co bude, ked bude vase dieta vacsie

lucinocka
13. feb 2018

@simona1981 ja nerobim nic uz, ked mala zaspi...vsetko je hotove dovtedy, taze od 9tej mame casu na co chceme

deti95060810
13. feb 2018

hm, a to ešte si nerátala úlohy cez týždeń....my si musíme niekedy deti rozdeliť a jeden skúša deti v jednej izbe, druhý zas inde.... ešte kým chodia deti do MŠ to je ešte ten lepší prípad....
mm dokonca chodí na tri zmeny... Raz stáva o 4 ráno, potom zas inak, a po nočnej ide spať ráno o 7 : 30 h. takže najviac času máme cez víkend....
keď mi chce niečo ukázať na nete, tak rýchlosťou blesku tam pribehnú 4 hlavy a ja sa tam už ani nezmestím.... 😀
ja si myslím, že nás deti spájajú....

bosoriak
13. feb 2018

@simona1981 No tak to ja si na toto davam sakra pozor. Deti su super, ale partnersky vztah je pre mna posvatny. Deti su male, o chvilu vyrastu a nebudu nas potrebovat a ak nebudeme vztahy pestovat a starat sa o druheho, tak o par rokov si nebudeme mat co povedat. Pre mna je to velmi dolezite sa rozpravat spolu, riesit problemy spolu, lezat spolu v posteli a len tak proste spolocne prezivat chvilu. A to nehovorim o sexe, to kedy robite, ked manzel zaspi skor ako deti?

Jednoducho "nechce menit nic" znamena, ze tam je koren problemu, ktory treba vyriesit. Ako, to uz neporadim, ja mam chlapa, s ktorym sa da dohodnut na kompromise, takze neviem ako by som to robila s tvrdohlavcom.

A je jedno, ako to maju ostatni, dolezite je, ze tebe toto nevyhovuje.

Vela zdaru.

sissy27
13. feb 2018

@simona1981 prepáč, ale mne to pripadá, ako by sa ti manžel úmyselne vyhýbal... aby dospelý chlap chodil spávať o 20.00hod, ešte skôr ako deti? pochopila by som, keby vstával o 4.00 hod do práce... ale nie, on radšej pôjde večer spať bez teba a ráno si opäť užije svoj kľud osamote...jemu to vyhovuje a nič meniť nechce...

siska53
13. feb 2018

@simona1981 tak je dobre najst si spolocny cas,to urcite. My vzdy aspon par minut rano,nez zacne vychystavacia hektika ci cez vikendy po obede,ked deti uz odbehnu od stola,debatime chvilu,ci na prechadzkach.. Vecer skor len nieco pozerame a kedze sme dost unaveni,tak casto jeden z nas zaspi..nez zaspia deti..

Nejaky kompromis by u vas nesiel? Ze ja neviem v jeden den podebatite skoro rano a v jeden den zas vecer? Ze by siel spat o 21? A kedy mate teda styk? Je to zvlastne takto chodit spavat..tak chodi najnovsie moj otec niekedy,ale ten ma skoro 70 a chodila som ja,ked som sa potrebovala dospat kvoli porucham spanku "vdaka" niekolkorocnej praci na smeny v nonstop prevadzke,tak po prechode na ine oddelenie som.isty cas chodila spavat takto.ale len dom. Ked som prespavala u priatela,tak som sla.spat ,ako byva obvykle zvykom -po 22.

evittam
13. feb 2018

@simona1981 Súhlasím s
@bosoriak
@sissy27 .
@flimelka Prečo by mala na niečo čakat?!

lubka3232
13. feb 2018

aj my si na seba najdeme cas, ked sa da, vacsinou vecer, ked maly spinka, pripadne cez den, ak sa da. urcite je to o tom, ci ludia chcu. sama viem ze pri dietati je to o to tazsie ale aj dolezitejsie, udrziavat si partnersky zivot a zdielat radosti aj problemy spolu, lebo inak je to na najlepsej ceste k odcudzeniu...

veronikaszabova
14. feb 2018

Mame dve deti - 3,5 a 8 rocny synovia.
Mladsi chodi spat o pol8, starsi o pol9. Mat deti je super, no vztah medzi muzom a zenou by sa nemal davat na druhu kolaj.
My s muzom mame cas pre seba vzdy vecer, ked chalani zaspia a raz za mesiac ideme spolu do wellnessu na dve hodinky. Potom vecera v restike ;) decka su zatial u mojich rodicov. Alebo si vyrazime do kina. A ano, milujem nase deti, no to nie je dovod na to, aby som muza odsunula bokom 🙂

dzukeles
25. mar 2018

Maly chodieva spavat o 19tej a ja napr mam super pravidlo - vecer uz nic nerobim okolo domacnosti 😁 odporucam zaviest vsade! Proste co sa nestihlo, pocka so rana. Muz je doma kazdy vecer, no niekedy sedi za pc.. ale! 3-4x do tyzdna sa venujeme jeden druhemu. Pozerame film, hrame sa nejaku spol. hru, rozpravame sa... urcite sa na niecom rakom skuste dohodnut. Je dolezite starat sa o vztah.

engbeng
5. máj 2018

Aj ja som zmenila režim na vstávanie skoro - pred 6 a ísť spať skoro - 21 a myslím, že sa mi to uz nepodarí zmeniť. Akoby som po 30 rokoch naskočila po prvý krát do svojho prirodzeneho rytmu (donútená okolnosťami, ale už teraz aj cez víkend). Takže z môjho pohľadu sa mu možno inak nedá, aj to je možnosť

majka99999
5. máj 2018

@simona1981 a sex?