Ahojte, ako sa organizujete na materskej, mate cas aj na nejake hoby? Ja by som sa chcela naucit sit, ale neviem ako si preorganizovat den, aby bol na to cas a hlavne mna ide roztrhnut, ako stale nieco zacnem a ked uz mi chyba 10 min na dokoncenie babo place. Alebo je este skoro pri 3 mesacnom zacinat aj nejake hoby? Rano vstavam hned po prvom kojeni, pred siedmou som uz von z izby, sprcha atd, kava a tocim sa okolo starsieho, potom si dam ranajky, ked odidu chlapi do skoly, porobim okolo bytu, maly vstane okolo 9, som okolo neho celu dobu, potom spinka tak 45 min tak navarim alebo dokoncim co treba ( zajtra mi konci materska tak asi budem provizorne pracovat tu a este kusok po obede a kde dam zvysne 2 hodky netusim) maly je hore tak zase kojenie, prebalovanie, moj obed, zaspi na necelu hodku, potom zase s nim , pocvicim troska a ideme von a pre starsieho a uz zacina vecerna rutina…a cisty boj o prezitie :D tak neviem co robim zle, ale niekedy ani na to cvicrnoe nie je cas, nie vzdy stihnem rano vsetko poupratovat ako treba, unavena som :( ako to mate vy?
@jaskolka co ja viem? Ja sa tiez cudujem
:D narp dnes siel maly zase do lesa tak z topanok bola cela chodba spinava, vcera som mu lesne len dala vysusit to cosa dalo este znova pouzit tak zas bolo napadane na vani, kuchynu som spravila take vacsie tyzdenne upratovanie, babatku pozehlila, pradlo spratala, dala zase prat, opravar bol u nas a presli dve hodky a maly sa zobudil ( dnes vstal 7:40 tak dal 2 hodky vkuse potom). Nasi chodia spat az o pol deviatej, tak rano pospia a cez den uz vela nenaspi
Šťastná zena! Moj ma 2,5 roka a konecne mam pre seba vecer dve hodiny!!! Co ti netreba to jednoducho nerob, odloz...ved bud mas vyglancovanu domacnost alebo cas pre seba...
@ivinkapink 🙂 toto druhe babatko je ozaj anjelik, v noci sa budi len 2x a je celkovo kludny, srarsi je uz vacsi, tak uz ten konecne prespi noc. Ale co ja viem, so starsim to
bolo strasne tazke, budil sa aj 9x za noc, kazde uspavanie vyse hodiny, cez den spal len v kociku a potom 30 min poobede od 1 mesiaca a stale plakal, stale na rukach, stale je to take male sidlo, plny dom je ho, prespal mi noc az ked mal 3 roky a 2 mesiace… a vcera sme sa zrovna o tom bavili s muzom, ze odkedy sa narodil, mam pocit, ze nezijem, zijeme mimo SVK tak som zacala pracovat uz ked mal 9 mesiacov sice iba 30 hodin, ale mala som ho doma do 2 rokov, tak pocas denneho spanku ( uz spal aj v nehybajucom kociku) a po nociach som robila, uz som nikdy nemala cas na nieco, co ma dobija, akurat tak ak som si privstala alebo po veceri sa donutila ist si zacvicit alebo zabehat. Predtym som chodievala na kone, plavat, rano pred pracou som si vzdy privstala a ucila sa bud jazyk alebo nove veci do oboru a teraz nic :( ci sa mi chce ci nie, kazdy den musim kazdu sekundu vyuzit, ked ochoriem, tak sa to zruti vsetko ako domcek z karat:( vsade s detmi, aj auto sme kupovali s tym stvorrocnym, ze dobre toto prve, lebo uz mu bolo dlho, tak ziadne porovnavanie 🙂proste praca deti a domacnost :( preto som bola zvedava, ze ako to maju ini, ci si najdu cas aj na seba.
@pato88 zial vacsina to ma tak, ze ten cas pre seba jednoducho nema...ale to si asi nechcela pocut 😄 Vyuzi to ze starsi je uz rozumnejsi a maly je anjelik a urci si priority, je dobre ak mas svoje hobby a najdes si nan cas, prospeje to celej rodine. Jednoducho deti daj ockovi (alebo babke, platenej pani...)a rob co ta bavi..Staci raz/dva krát do tyzdna...
Stihas toho dost, nieco jednoducho obcas vypusti a sprav si radost...
Moj najmensi ked mal 3mesiace nebolo upratane, navarene...nic..jednoducho cele dni a noci plakal, spal par minut, niekedy sa podarilo douspat niekedy nie...lenze cely den som venovala iba jemu, bud kvoli jedeniu al spaniu,...v noci bol hore 25x 🙈😩 nechapem doteraz ako som to prezila...nieco ako tvoj prvy....
@pato88 a čo toľko stále každý deň upratujes? Var trebárs na dva dni,alebo niečo len veľmi rýchle, prípadne niekedy donáška. Keď ti bábätko vstáva o 9,to máš úplne super,moji boli obaja hore už od 5.