Veľakrát tu bola diskusia o tom, že mama ma radšej jedno dieťa - prevažne syna.
Ja som zistila prečo, možno máte na to iný pohľad, ale môj je takýto.
Mám dcéru a trhá mi srdce, ako si muža privlastnuje, ako bez neho nechce ísť nikam, proste ako ho má radšej. Má štyri roky a preňho je všetkým a mladšia nula bodov.... Nie je to žiarenie z mojej strany, len citovo som ubolena.
Ja im doprajem, ale som zranená v srdci. Moje malé vysnívané dievčatko má zraňuje a ja len dúfam, že raz budem mať aj syna. Prvé roky bola môj miláčik, maznak a láska a teraz mi je iba smutno.
Nikto mi nepovedal že byť matkou je náročné, tak citovo náročné.
Začínam mať týmito pocitmi iba pocit, že mladšiu dcéru mám radšej ako ju.
Nebuďte smutne aké máte mami, neviete aké ste boli vy deti. Niekde problém je a z niečoho pramení.
Ja mam syna a je to otcov maznacik. A ja som rada, pretoze ja s otcom nemam taky vztah, ako maju oni dvaja. Ale su to iba obdobia, neboj sa, zo zaciatku je prirodzene, ze dcerku viac taha k tatkovi, psychologovia to vysvetluju ako oidipovsky komplex. Ale dcerka podrastie, a vrati sa k tebe😉
Dievča väčšinou vždy lipne k otcovi, ale to neznamená, že Ťa nemá rada🙂aj je s ním určite menej.Mozno s menšou sa ešte nedajú robiť také veci ako robí so staršou.A čo, keď budeš mať tretie dievča a všetky budú lipnut k otcovi?
Dievča vzťahom k otcovi sa uči, ako sa bude raz správať k mužom.Ano byť mamou je citovo náročné a uvidíš v puberte🙂
Bud šťastná, že máš muža a deti nie je to samozrejmost
To nie je o pohlavi.Ja som jedináčik mamina má len mňa a vždy som mala radšej maminu ako ocina🙂 Lebo ten bol prisnejši za všetko za hned naštval,nervák .A aj teraz v dospelosti to mám rovnako.Takže to je hop alebo trop aj syn ťa môže neznášať alebo mať s tebou zlý vzťah
Mna inak strasne zaraza ako vacsina zien tu na MK chce strasne dievca,aj v terminovych skupinkach normalne na drzovku napisu ako su sklamane,ze cakaju chlapca,aj si poplacu a neviem co a potom vacsinou sa k synovi prejavi opicia laska..ja mam doma aj aj a v zivote by som rozdiely nerobila,z duse to nenavidim to chore naviazanie na deti..
Nadviazanie na jedneho rodica je vacsinou na prechodne obdobie. Niekedy to trva dlhsie, niekedy kratsie. Vysledok je vsak ten, ze si s najvacsou pravdepodobnosťou vyberie partnera podobneho tatkovi a chovat sa bude podla toho, co videla u mamky. No v kazdom pripade sa osamostatni tak, ako pisala liusa82 a vy zostanete sami, jeden pre druheho. Majte sa radi vzdy a za vsetkych okolnosti, prejavujte si denne lasku a budete stastni.
Na tvojom mieste by som sa tešila, že má s otcom taký dobrý vzťah. Nechápem, prečo si matky myslia, že automaticky oni musia byť pre dieťa top. Podľa mňa aj tvoj prístup je zlý. Môžeš mať mladšiu radšej ale nikdy by si to nemala dať najavo. Ja mám tri deti, aj syna medzi nimi, u nás si najlepšie rozumie s otcom jedna z dcér. Ale neznamená to, že kvôli tomu budem robiť nejaké rozdiely. Všetky tri sú moje a všetky tri si zaslúžia byť rovnako ľúbené. Mnou aj otcom. Našťastie môj manžel má na to rovnaký názor a tiež nerobí nejaké okaté rozdiely medzi deťmi. Respektíve nedáva nikomu pocítiť koho má radšej a koho menej rád. Mimochodom, mám 4 súrodencov a presne viem, s kým si mama viac rozumela a s kým menej z nás, ale robila všetko preto, aby sme to necítili ako krivdu. Takisto teraz môj otec, jednoducho viem, s kým si je názorovo najbližšie a nebudem teraz revať po nociach, že ma má "menej" rád (nebola som favoritkou ani jedného z rodičov). Takisto sa snaží robiť všetko pre to, aby sme mali spolu otvorený vzťah, všetci 5 súrodenci a ak je nejaký problém, tak si to vieme vykomunikovať, respektíve vieme sa akceptovať. A vieš čo je super? Ak potrebujeme pomôcť s ocom, idem(e) za tým súrodencom, ktorého viem, že má "najradšej" a poviem(e) mu, pls pobav sa s ocom, vysvetlí mu, na tvoj názor dá najviac... A toto je podľa mňa to podstatné. Naša rodina nemá problém si kedykoľvek pomôcť, stretnúť sa a riešiť problém. Jeden potrebuje tej pomoci viac, iný menej, ale nikto z nás to nevníma ako krivdu. Ak ty nebudeš robiť rozdiely medzi deťmi a budeš ich učiť vzájomnej tolerancii a rešpektu (a zároveň sa budeš celý život snažiť pristupovať k nim ROVNAKO, bez ohľadu na tvoje city), nemusí byť problém s tým, že máš niekoho radšej.
Vacsi zhluk bludov som nikdy necitala, moje dcery vzdy lipli hlavne na mne, ci uz ako male deti, alebo v puberte, a aj teraz v dospelosti. Otca maju rady, respektuju ho, ale nemaju takmer niccspolocne. Vo sa tyka tvojej dcery, bude to prechodne obdobie, prejde to
V každej rodine je to iné, ale často je to tak, že dievčatá majú radšej ocka a chlapci mamu. U nás to tak bolo v mojej pôvodnej rodine a aj teraz je to tak, mám 3 synov a všetci sú viac moji ako otcovi. Akože ocka majú tiež radi, ale mňa priamo zbožňujú. A tiež som vždy chcela dievča. 😂
Presne to som aj ja písala v podobnom článku čo tu bol minule že neviete aké ste boli deti a aký vzťah si vaši rodičia k vám vytvorili ...alebo že ste sa narodili v inom pohlaví ako si oni želali a preto majú rodičia taký prístup ....môže aj nemusi
To je zvlastne, mam dve dcery a hoci je moj manzel skvely otec, tak obe baby (12r, 19r) su viac navaiazane na mna. Nie vsak takym stylom, ze by bezo mna nic neurobili, to by som ani nebola nadsena, su obe hodne samostatne, ale so vsetkym sa zdoveria skor mne ako manzelovi. Takze toto s pohlavim dietata nema nic.
Hmm to je take tvoje urazene ego ziarlenie. Chcela by si vsetku lasku len pre seba alebo aby si ty bola pre deti 🔝. Ja ta neodsudzujem len sa snazim pochopit. Mam dceru a syna a obaja mà rovnako zboznuju viac ako mm. Aj Ja ich. Milujem ich rovnako hoci syn je uplne ustretovejsia kludnejsia povaha a s dcerou som sa natrapila.. jej poviem sto x jednym uchom dnu druhym von on je mensi a nauci sa hnet uz len z toho co vravim jej. Ale rozdiel nerobim. Tvoja mà len 4r a zaziva prvu “ lasku” zalubila sa do tatka to je normalne neziarli Bud rada ze maju pekny vztah. Je dost mozne ze ta mensia Ked bude mat 4r zazije to iste obdobie. Len jej je otec teraz vzacny urcite snim je menej ako stebou. Mna dcerka lubi vasnivo a syn nežne. Hlavne nerob rozdieli.
@janickacrazy pravdaže...a záleží aj od povahy maminy, deti...deti sa vo všetkom obracajú skôr na mamu ako otca tá s nimi trávi viac času, je citlivejšia.Dievca býva na mamu kritické v období puberty hľadá si svoju cestu, ale to aj k otcovi celkovo k rodičom.Ved sú o tom pekne články na webe či knižky vzťahové je to zaujímavé.Tak ako chlapec v puberte často súperi s otcom kto je lepší chlap🙂
Si deti, ktoré si v opozícii voči matke či otcovi od detstva a je to s nimi náročné vždy🙂táto psychológia emócie sú veľká lotéria.
Mala by si začať od seba ...mne príde divne, ze mas pocit, že mladšiu máš radšej.....A, áno žiarliš ...Porozprávajte sa s manželom o pocitoch a zapojte sa spoločne všetci do spoločných aktivít....Ja som bola rada keď deti večer alebo po navrate manžela s práce na ňom doslova "viseli"....Predsa celý deň boli somnou a ani mi nenapadlo to riešiť....Manžel ti dáva dostatok pozornosti a lásky???
Mam dceru aj syna a k obom citim rovnako lasky. Lubim ich oboch a velmi sa tesim, ze obaja maju vyborny vztah s ich otcom, aj ked spolu nie sme ako partneri. Necitim ani to, ze by dcera mala blizsie k otcovi ako syn..vzdy sme sa snazili ich brat rovnocenne, ked ex hral futbal/staval lego, tak s oboma, ked som ja piekla/varila, tak s oboma. Nikdy sme nerobili rozdiely v pohlavi, ani medzi nami rodicmi. Obaja sme sa podielali na starostlivosti o nich, domacnost..malokedy sme delili prace na muzske/zenske. Muz obcas napiekol, ja som zase malovala steny..
Prepáč, autorka, tvoj príspevok mi príde divný a dokonca až chorý. Napriek tomu, ze píšeš, že nežiarliš, všetko nasvedčuje tomu, že žiarliš. Na svoju vlastnú dcéru. A začínaš ju mať preto menej rada, ako mladšiu. Veľmi citovo nevyzreté správanie. "Nemáš ma rada? Tak ani ja teba nebudem." Už len vyplazený jazyk mi k tomu chýba. ☹️
Niektoré ženy sú neskutočne majetnicke si myslia, keď porodili dieťa, že môžu aj určovať koho budú mať radšej.Nie, aby sa tešila, že má chvíľu kľudu🙂o rok, dva to bude úplne inak.A deti sú prefikane často inklinujú k tomu pri ktorom majú menej povinnosti a otcovia sú často len na zábavu a nie povinnosti
Tak ja napíšem, že to je úplne nezmyselné čo si napísala. Vôbec to u nás tak nie je ani nepoznám v rodine a u známych že by to tak bolo. Fakt divný názor a postreh.
ked si uz myslim, ze som tu citala vsetko, vzdy ma niekto prekvapi - dalsi z kategorie nemam problem vyrobim si 🤷♀️
ani som to radsej nedocitala
@tehula2016 presne si to povedala, tiež mi ide dekel vyraziť keď tu čítam ako tie nevďačnice vyplakavaju, že chceli dievča ale čakajú chlapca, akoby chlapci boli menejcenni a horší. Ja mám dvoch a sú úžasní a áno, sú to moji maznaci, nie mužovi 😃😄
Autorka podľa mňa tvoj problém je inde, mala by si sa tešiť, že maju dobrý vzťah. Ty si mužova žena, to je o niečom inom, určite ľúbi aj teba ale sama si to porovnaj, či láska k mužovi a láska k dieťaťu je rovnaká, za mňa nie.
Práveže je to o Tom že nemám ani minútu kľudu.... So staršou si chodí kam chce a s mladšou ani pohrať, za rok s ňou bol dokopy bezomna v izbe asi patkrát po hodinu , takže na ňu sere a len staršiu si všíma... Ak nieco chce staršia tak odloží robotu, len bordel v domacnosti ale hlavne že sa s ňou hra...
A jeho odpoveď je lebo mňa chce mladšia.... áno chce lebo nechce ísť ani k nemu a keď si ju vezme nachvíľu naschvál chodí za mnou lebo akonáhle má mladšia uvidí mrnci že chce ísť ku mne...pritom by vydržala aj bezomna ... Takže áno, lezie mi na nervy že ja fungujem odrana dovecera a jeho jediná činnosť je hrať sa so staršou a ja popri malej robím všetko od domácnosti... Proste som dnes len z toho unavená a smutná, lebo zas som chytila vysávač a už došiel s mladšou lebo mu už bolo dlho asi.
Od 3 do 6r ...prichadza ako keby zalubenie do opacneho pohlavia (dieta a rodic)...potom to pominie.
Tak si mala mať jedno dieťa čo Ti na to napísať??veď menšie má rok ešte nie je taký parťák buď rada veď môžeš mať na sebe zavesené dve deti.Mali ste ísť preč z domu...alebo mu povedat čo má spravit
No počkaj, ale ak ti vadí že nepomáha v domácnosti tak to je nevyriešený problém vás dvoch a nie chyba dieťaťa.
Mas problem s manzelom a prenasas ho na deti. Triangulujes do vasho vztahu s manzelom dieta. Vyhladaj odbornika- psychologa, cim skor tym lepsie. Pomoze to riesit vas vztah s muzom a zaroven nerobit veci, ktore mozu detom v konecnom dosledku ublizovat.
Deti majú také fázy,že preferujú jedného rodiča. Starší syn väčšinou visí len na mne a preferuje mna, mladší je iný, ten je rád aj s ockom, a ja sa tomu teším. Roztapam sa, keď sa ľuľkaju. Rodičovstvo nie je o súperení.
Dcérka Ta určite ľúbi najviac na svete. S ockom je málo, tak si ho užíva.
Držím palce!
Hlavne maj rada seba. Nerob si zo svojej dcery citoveho otroka, ani partnera. Mas milvoaneho manzela, on s teobu zostane do smrti. Dcerka casom vyrastie, osamostatni sa, mozno vyda, mozno odstahuje do Australie.
Dieta ti nema vyplnat chybajucu sebahodnotu a lasku.