Ahojte máte to niektorá takisto ako ja ?alebo som si len zle naučila. Starám sa o mojich chlapov doma a nechodím a kamoškami alebo niekam von mimo .
Celkom mi to vyhovuje aj keď som si doteraz myslela že je to chyba ale ani nieje.
Mám rada pokoj ,kľud . Veď ani doma nestiham upratovať,keďže to robím len ja viete si predstaviť že je to kolobeh stále dookola🤷
Ak ti to vyhovuje tak OK. Ale myslím si, že aj pre ich dobro by bolo fajn ak by si si raz za čas vyšla s kamoškami niekam napr do kina
Aby sa nenaučili že di len doma a skapeš im okolo zadku
Aby si aj deti a muž vážili tvoju prácu, že nie všetko je samozrejmosť.
predpokladám, že pre svoju rodinu tu žije každá. Ale aby som sa napr. ja osobne nezbláznila idem von aj sama, urobím pre seba niečo, zabavím sa, niečo pekné si kúpim. vzdelávam sa, pracujem - nakoľko mám potrebu sa realizovať a byť užitočná aj inde - a to sa snažím učiť aj svoje deti, ktoré majú kopec kamarátov, záujmov, zážitkov. A už vôbec "neodstrihávam" kontakty nakoľko tie deti - tá rodina raz odíde a založí si svoju rodinu. Pocit prázdneho hniezda vie dostať aj tú najpohodovejšiu - a čo budeš robiť so svojím voľným časom potom??
Ja ti dám iný pohľad. "Tvoji" chlapi raz vyletia z hniezda, nájdu si frajerky, kamošov, iné záujmy. A ty budeš doma s kýblom v ruke čakať kedy budeš môcť upratať svoj obligátny bordelík po nich. Pestuj si paralelné sociálne vzťahy, raz budeš mať odrastené deti a raz možno budeš mať chuť si vyjsť na kávu, do kina, cvičiť a nebudeš mať s kým. Možno ti bude stačiť chlap, ale ten môže mať tiež svoje záujmy.
Ja som tak isto ako vy. Mala som super prácu ale po narodení deti som ostala doma a taktiez mi nechýbajú ani susedky.
ak to tebe vyhovuje tak fajn. Chlapom doma to asi tiež vyhovuje. Len je otázne, čo im to dá do budúcnosti - nedajboh sa ti niečo stane, bude sa mať kto postarať o teba, keď sa nebudú vedieť postarať ani sami o seba? A synom budeš robiť konkurz na nevestu podľa toho, ktorá bude lepšia slúžka?
Najlepšiu službu im spravíš nie tým, že ich budeš obskakovať, ale tým, že ich naučíš navariť, upratať, pomôcť, vážiť si to čo pre nich niekto robí a že to nie je samozrejmosť.
Je to v poriadku ak ti to vyhovuje. Na druhej strane sa zamysli co budeš robiť o 20 rokov, keď deti vyletia z hniezda a tvoj zmysel života sa stratí, budeš mat veľa času, s ktorým nebudeš vedieť co. Syndróm prázdneho hniezda postihuje práve také ženy ako ty, a niekedy dokáže so ženou, ktorá nemá iné záujmy a iných ludi ako rodinu riadne zamávať.
je to tvoja vec, ak nemas potrebu niekam chodit alebo tak nejak, ved oki, nemusis. je to uplne v poriadku
No ved ak ti to vyhovuje...
Akurat to, ze si ucis "svojich chlapov" na to, ze po nich upratujes a obsluhujes ich, neurobi dobrotu v bucucnosti. Ja by som takehoto "nauceneho z domu" kopla do zadku. Nic nieje horsie ako chlap, ktory si sadne k stolu, caka kym mu naberes, potom po nom aj odpraces a pozbytok dna ho obsluhujes. Ja som na to vyslovene alergicka.
Ale hovorim, nic proti tebe. Myslim, ze uz si ich aj tak neprevychovas, tazko sa ustupuje z fullservisu. Jedine ze by sami chceli.
dolezite je, ze tebe to vyhovuje a si tak spokojna, otazka znie ci to tak skutocne je alebo si proste uz nevies predstavit fungovat inak 🤷♀️ ja osobne si to neviem predstavit - ja totiz nezijem pre svoju rodinu v zmysle, ze je to pre mna svaty gral a nikto a nic ine neexistuje, zijem pre svoju rodinu ale som tu stale aj ja, chcem sa realizovat, mam zaujmy a tiez chcem, aby sa niekto postaral o mna, takze manzel sa (aj) stara o dieta, upratuje, nakupuje...a tym davame vzor, aky chceme, aby nas syn mal, nerada by som totiz zo svojho syna vychovala exemplar o akych tu je kazda tretia tema - sediaceho na gauci s mobilom a zena lieta okolo jeho zadku a deti 😬 ale to je cisto moj nazor a v ziadnom pripade neodsudzujem nikoho, kto to ma inak, hlavne je, aby bol kazdy so svojim zivotom spokojny a ja som takto 😃
Zalezi nakolko ich napriek vsetkemu ucis samostatnosti a pomoci v dome.
Mysli na dni, ked budes potrebovat pomoc. ked ich naucis na nieco, zvycajne to trva, nez pochopia, ze by to mali zmenit a pomahat. a to medziobdobie byva krute.
Ked si na vsetko sama, naozaj nevladzes, lebo si trebars chora a oni miesto pomoci ta zahrnaju vycitkami, alebo povedia, ze nebudu doma s tebou, lebo neznesu ten neporiadok a musia vypadnut.
To vie clovekom zamavat. Akoby mu tym povedali, ze ak z neho nemaju uzitok, nema pre nich cenu. Akoby to, ze si ich mama a zena, nebolo dost.
Uvedom si, cim stanovujes svoju cenu v ich ociach. Na com ju zakladas. Ak na vydrhnutych podlahach a lesklych hrncoch, tak to je chyba.
A okrem toho mozes mat (teoreticky) vacsie sklony ziarlit na nevesty, ze ta pripravili o dolezitu poziciu v zivote tvojich muzov. Nic ti nebude dost dobre, co pre nich robia. Budes mat tendenciu s nimi sutazit. Zaboli ta, ak niektory povie, ze ta jeho vari najlepsie, atd.
Alebo naopak, sa ti potom na stare kolena synovia vratia domov, lebo ich zeny neznesu, ze ich treba obsluhovat a doma nepomozu s nicim, tak sa s nimi po mnohych hadkach rozvedu. A synovia budu cakat, ze sa vracaju domov, do toho stareho dobreho fullservisu od mamky. Lenze ty uz budes mat svoje roky.
Do určitého veku deti je to fajn.Potom si budeš musieť nájsť niečo svoje a aj tej najrodinnejsej žene to začne liezť na nervy, že sa stará o druhých a na seba zabudla.Ze sa Ta budú pýtať kde je to a to, že za všetko budeš zodpovedná ty, že budeš za nich aj rozmýšľať....az zbadas zástup neschopných chlapov čo si nevedia bez mamy nič pocnut.
Každý si predstaví pod starostlivosťou o chlapov niečo iné.Ale niekedy je to medvedia služba.Zistila som to po rokoch, keď som robila z domu a moja dcéra nikdy nepoznala obedy v škole a pár x mi ohundrala obed.Zaplatila som skúšobne obedy často nezjedla nič, potom dlho čakala na autobus a nakoniec pochopila o čom som jej hovorila.Lahko si prestanú niečo vážiť, lebo to majú ako samozrejmosť....ona iné ako to, že mama jej navarí podľa chuti nepoznala.
Každá žena potrebuje raz za čas niekam odísť, či čítať si sama v kľude ..keď takejto žene odrastu deti čistá katastrofa nemajú do čoho pichnúť a cítia sa nevyužité
Tak všetko s mierou🙂
Ja som veľmi rodinne založený človek, ale s radosťou buchnem dvermi a 2 hod pokecam s niekým iným či idem cvičiť. Minulý týždeň po príchode domov som videla, že dcéra si sama robí večeru inak by som ju robila ja.A nie je nad to, keď sú deti samostatne, vychvalila som ju do nebies🙂)
Čo myslis touto vetou?
Celkom mi to vyhovuje aj keď som si doteraz myslela že je to chyba ale ani nieje.
Uprimne?
Neviem si to predstavit... Mam dve deti, ale socialne kontakty som nestratila. Ved nemusis ist kazdy vikend s kamoskami na vinko, staci raz za cas. Ako psychohygiena...
A po pravde - nevadi ti, ze z deti vyrastu rovnako ako si ty asociali? Ved clovek je tvor spolocensky, potrebuje interakcie aj s inymi ludmi. Nie len byt doma.
Ja som tiež doma s dvomi deťmi, muž celý deň v robote a neviem si predstaviť byt len s nimi stále! Každý deň chodievame von a stretávam sa s kamoškami a ich deťmi, aspoň raz do týždňa nájdeme miesto kde je ihrisko a my si tam môžme dat kávu, pivko, kofolu a pokecať, deti sú tiež radi keď niesu len so mnou! Ja nemám moc priestoru byt bez deti, muž je od 6 do 19 v robote, teraz aj dlhšie keď už je dlhšie vidno, včera prišiel až o 20 🤷♀️ tak aspoň takto 😅 ale ja som zasa ten typ, čo nemôže byť sama a rada sa zoznamujem s inými ľuďmi, proste potrebujem spoločnosť 😉
@veronikaszabova asi myslí, že sama nejde s kamoškami von, do kina...snáď s deťmi sa s ostatnými stretáva.Ale sú ženy, ktoré ani to nepotrebujú sú doma, na dvore, s mužom, deťmi...extroverta by to nebavilo, introvert by si pochvaloval
Problém nevidím v tom, že nechodíš von s kamoškami, keď ti to nechýba a takto ti to vyhovuje. Skôr sa mi nezdá, že všetky domáce práce sú len na tebe. To, že máš len synov, neznamená, že sa nemôžu zúčastňovať domácich prác. Manžel detto. Žena nie je otrok. Keď ich takto vychováš, budú to prirodzene očakávať od žien vo svojich budúcich vzťahoch. Nehovoriac o tom, že kým si tú ochotnú slúžku nájdu, budú ti na krku, lebo sami si nebudú vedieť uvariť ani cestoviny.
@h2 presne, o pár rokov budú jej nevesty plakať, že ich muži doma nič nerobia, očakávajú, že sa o nich postará žena. Mládenci sa budú vyhovárať, že predsa oni nebudú robiť "ženské" roboty. Neozenili sa predsa preto aby doma JEJ umývali riady a vysávali. Ani ich otec toto nerobil, tak prečo by mali oni? Ich mama všetko zvládla, keď to nezvláda manželka tak je lenivá a doma ju nič NENAUCILI.
Ja som malo spolocenska, mam limitovany pocet skutocnych priatelov, ale za to pracujem, sice doma ale tym padom nie som uplne k dispozicii 24/7 a zapaja sa aj chlap. Uz som si to bez prace nevedela predstavit. Takto som spokojnejsia. Som to ja.
No to je sice pekne ze zijes pre rodinu, ale ako pisu vyssie..co naucis svojich synov ? Ze zena ma behat,pratat, robit a obskakovat chlapa a on nic nemusi ? Treba zapajat do prace aj ich a ty by si ai mala najst konicky alebo ai len tak oddychnut, alebo nejaku kamaratku najst.
A co budes robit ked uz budu velky, pojdu na intrak na vysku, odstaahuju sa ? Mam v rodine priklad takej zeny, jej konicky bolo upratovanie, varenie a take tie veci okolo starostlivosti deti a domacnosti. Deti nechcela ani na skolu kde je internat pustit. No a potom dospeli a odstahovali sa a maju svoje rodiny. A ona nema komu vyvarat, nema po kom upratovat a o koho sa starat. S muzom nema ziaden vztah po tych rokoch, on ma svojich kamaratov, konicky a svoj cas. A ona sa nudi, no proste nevie co s casom. A deti k nej moc nechodia, lebo ked pridu je to pre nich vraj neunosne ako sa im snazi nahradit zameskanu starostlivost a vypchava ich jedlom a snazi sa onich postarat za taku kratku chvilu, vychovavat ich.
..si si ista, ze ta doma este beru ako cloveka, a nie za domaci spotrebic?
Mám takú svagrinu, nenaucenu z domu domacim prácam, ešteže moja mama mňa s bratom viedla ku všetkému. Inak by ich domácnosť zhnila.
Ono takyto život tiež nebaví večne.. možno máš malé deti, zatiaľ si sa nepresytila, ale časom môže aj to prísť.. ja som doma 10rokov, dlho má takýto život bavil, riešim.vsetko okolo detí a domacnost.. ale už aj toho je dost, samej mi to prekáža, prišlo na rad urobiť zmenu, ale nejde to tak ľahko, lebo sú u nás stále určite komplikácie, čo mi už lezú na nervy.. ja zase ale doma nevydržím, s deťmi stále musím vytvárať nejaký program a aktivitu..
Takže áno, myslím že žien čo taký život baví je viac, avšak všetko má svoj koniec a začiatok..
no veď si ži, ako ti vyhovuje, veľa šťastia, kde je problém?
Ja to mam tak isto a som nadmieru spokojna. Mam stastie, ze moj muz je tiez rodinny typ, takze zivot na jednotku. Nik iny mi nechyba
Je uplne ok ze nechodis von s kamoskami ked nemas taku potrebu. Ale to ze synov doma nic neucis urobit je chyba. Od malicka ich treba ucit sebestacnosti samostatnosti. Moj syn mà len 2r ale Strasne rad by mi so vsetkym pomohol este radsej ako dcera. (6)Od roka si vari “Sam “ oblubene cestoviny s sosovicou. Staci mi povedat upracu ocistia hocico. Maly chce vsetko cistit aj Sam od seba Dufam ze mu to ostane kazdopadne ho v tom budem podporovat. Aj schody vonku mi deti natreli farbu ( Jasne ze Ja to viem lepsie ale bavilo ich to chceli to robit mali radost a pocit dolezittosti) Starat sa o deti neznamena ze ty mas vsetko doma robit ale ty ich mas naucit ako sa to robi, Lebo taku upratovacku neplatenu ako si ty uz nikde nenajdu. Keby si bola spokojna stym ako to mas tak sem nepises. Ty tusis ze nieco by mohlo byt inak lepsie. Ale Asi si z tych co mikromanaguju banality deti nevedia tak dobre upratat ci ocistit ako ty tak robis vsetko sama Lebo len ty to robis “ spravne .” Tak Skus trochu ubrat a dat aj im sancu nieco doma urobit. Lebo takych chlapov nebude chciet ziadna zena. A ostanu ti v mama hotel ked sa o nich nebude nikto iny ochotny vecne “ starat .”
keď to tebe vyhovuje, tak je to z tvojho pohľadu OK. Nie každý potrebuje chodiť von s kamarátmi. Jediný problém vidím v tom, že naučíš na toto svoje deti a ich budúci partneri sa ti raz za to nepoďakujú.