Žienka domáca

10. máj 2021

Ste tu niektora co ste po Rodicovskej ostali este par rokov doma? Ja rozmyslam ze ostanem, muz nas financne potiahne a aj bude rad ked sa postaram o domacnost ( aj on ked je doma) a nebudeme mat zbytocne pri malom dietati zhony. Mne to tiez plne vyhovuje. Okolie nemalo hlupe reci? Lebo som nazoru ze kazdemu ako vyhovuje a ostatnych to nema co zaujimat.

anjelicek26
10. máj 2021

Ved si si sama odpovedala. Ked si spokojna, nechyba ti kolektiv, nemas chut sa spolocensky vyzit, tak kludne do 6 rokov doma (ako osoba starajuca sa a nahlasena na neplateny rodicak potom) ti plynu odvody normalne, priemerne. Potom by som uz do toho nesla uz len kvoli dochodku... vztahy sa menia, nech jeden den neostanes s holym zadkom cely zivot venovany rodine a chlapa svacne po 40ke nejaka mlada zabka a bude fakt problem..ty bez praxe a bez financii... Je to len o dohode vas ako paru, co komu vyhovuje...

malva123
10. máj 2021

Moja nevesta jd uz viac sko 5 rokov doma s dvomi detmi..v zivote bh ju nenapadlo zaujimat sa o to co povie okolie...inak je lekarka...na prvom mieste su deti manzel..rodina...aspon pre nu.

malva123
10. máj 2021

@anjelicek26 ach jaj...chlapa svacne mlada ...to je tak bezne?Nepride mi to tak...

kittykat22
10. máj 2021

Ved preco nie. Ale mala by si pravidelne chodievat niekam koli vzdelavaniu - bud cudzy jazyk, alebo uctovnictvo, alebo nejaky kurz - neviem co robis. Nieco na cely rok, aby si si trenovala mozog. Aby si uplne nevypadla z intelektualnej prace a kolektivu.

anjelicek26
10. máj 2021

@malva123 mozem vyhodnotit len s okolia, ale ano, bezne a caste, pekna, mlada, upravena kolegyna v praci ma proste svoj sarm, ked sa jedna o uspesneho muza je to o to castejsie... Proste nech mysli aj na seba, svoju buducnost, dochodok, zabezpecenie. Ved aj keby nie nevera - co sa stane, ak bude mat muz nehodu, ochorie? Vzdy treba tak planovat, aby ona a aj on vedeli financne zabezpecit rodinu, ak sa nieco stane...aspon ja tak uvazujem...keby muz "zmizne", tak viem nase 4 deti uzivit s mojho platu aj sama vratane rezie...nebolo by to ziadne terno, ale ani by to nebolo, ze si nemaju co obliect alebo do dat na stol... ja som ta osoba - co ak...

autor
10. máj 2021

@anjelicek26 takyto scenar by sa mohol stat aj keby pracujem a niesom doma,nie ? 😃
Inak dieta sme mali velmi mlady, v muzovej 40tke uz bude nase dieta dospele a nemysli si, to ze som doma neznamena ze som zanedbana a manzel by si hladal inu,ja sama vyzeram ako hoc aka pipka o ktorej by nik nepovedal ze ma dieta,muza a pekny vztah.Nikde som nenapisala ze peniaze by som nemala. Aj tento vikend idem na kurz. Nebyt korony tak si otvorim salon hoc aj tento rok a robim zatial len tak keby mam cas ale aby ma hned zavreli tak radsej nie a ostanem doma

anjelicek26
10. máj 2021

Jasne, ze sa take moze stat, aj keby si doma...len vzhladom na financie a rozbehnuty plat sa to lepsie "riesi" ten rozchod..bohuzial tu na konovi kazdy den temy, kde zena nema kam ist, muz ju vyblokuje s financii, nevie si po rokoch doma najst pracu...len preto to pisem... ak si kozmeticka alebo nieco tomu podobne, tak je to ine, pokial nestratis prax a budes sa dovzdelavavat, mozes zacat robit kedykolvek... nie kazde zamestnanie je takehoto typu. S tym stresom ked clovek aj robi aj ma male deti mas ale uplnu pravdu...ja mam vyhodu, ze mam home office a skrateny 30h uvazok, inak by som tiez nestihala vsetko..takto navarim, dam prat atp. pocas pracovnej doby...

mimi2120
10. máj 2021

Prečo by si niekomu dával/a rady ohľadom vzdelávania, keď ani nevieš ako sa píše kvôli a cudzí jazyk?

elizabet173
10. máj 2021

Okolie by som vobec neriesila, ak s tym obaja s muzom suhlasite, okoliu nie si povinna nic vysvetlovat. Ja by som sa obavala toho, ci si potom najdem dobru pracu, ked budem dlho doma, dalej toho, ci si muz prilis nezvykne na to, ze vsetko okolo deti a domacnosti robim ja a bude to ocakavat, aj ked do tej prace nastupim. Dalej by mi vadilo, ze som bez prijmu, ze ak sa muz zblazni a nase manzelstvo skonci, som nahrata a dochodok tiez raz bude slabsi. Mozno si myslis, ze zbytocne malujem certa na stenu, no to mnozstvo tem, kde ostala zena s detmi bez muza, financii s biedne platenou pracou svedci o tom, ze treba mysliet na vsetko. Ak si financne zabezpecena, tak ti to moze byt jedno. A muzi opustaju aj krasne, aj inteligentne zeny, v tom rozdiel nie je. Samozrejme ze ti to nezelam, ale polovica,vmanzelstiev sa rozvadza, to je smutny fakt

hederamonstera
10. máj 2021

jejda..zasa tie veci ohladom chlapov, co hned zahnu, lebo zena sa chce venovat rodine :D

- iba hlupak sa spolieha na dochodok z odvodov z prace,
- zena moze byt sexi pre svojho muza, aj ked sa nehoni za pracou, lebo nie je vyzmychana a nervozna,
- uzasny volny cas na realizovanie sa a vzdelavanie = ziaden strach o najdenie prace
- Okolie ti moze byt ukradnute.

hederamonstera
10. máj 2021

inak tychto tem je tu uz dost, resp. diskusii v nich. Tak si poprecitaj nazory tam.

elizabet173
10. máj 2021

@hederamonstera nepostrehla som, ze by tu niekto povazoval za pravidlo, ze ak zena zostane doma, tak muz musi zahnut. Iba to tu bolo predostrete ako moznost, ak je zakladatelka temy zabezpecena, aj ja som jej pisala, ze sa moze na okolie vykaslat. Este doriesit to, aby manzel nebral ako samozrejmost, ze doma nemusi prstom pohnut a vybavene

kiki68
10. máj 2021

Kludne ostan, mozes mat aktivity, mozes si robit rekvalifikaciu. Ako nemusis byt iba doma a zalievat muskaty. Da sa to rozne , podla seba

luccija
10. máj 2021

Ako píšeš ostatných to nemá čo zaujímať.Tak ako ty nedavas rady niekomu kto ledva stihne vybrať dieťa zo školky a nemá čas na nič veľa je takých, tak nech sa nikto nestará do teba
😆Bola som dlhšie doma ako je zvykom a bolo to výborné popri tom som si robila kurz zmenila prácu ...pri deťoch je to výhoda mat čas, energiu...len pozor na to, že všetci v rodine si zvyknú, že si vždy k dispozícii to si ty odsleduj, aby to nebrali ako samozrejmost