Zaujima ma ci Vas necha muz rano - aspon ked je vikend alebo sviatok - vyspat sa? Mne ten moj povie,ze on vzdy vstava do prace,ze je unaveny,a ked mu poviem,ze aj ja som a nevladzem, tak on mi na to,ze ja si mozem hocikedy pospat cez den,ked dieta zaspi ( ma cca 2r. a spi vacsinou na prechadzke 🙈 takze to je blbost). Potom mu poviem,ze by to mohol urobit aspon raz za mesiac, ze ini muzi to tak robia,ze nechaju kus zeny vydychnut a on mi na to odpovie,ze ked sa mi nepaci, mala som si twda radsej zobrat misa/ fera/jura.
Ako to je u vas? Ked mi zacnete gratulovat k vyberu musim dodat,ze sme spolu skoro 15r, a pred dietatom sme nic take nemuseli riesit, taj som nemala odkial vediet,ze to bude takto.
Pride mi,ze cim je starsi, tym je z neho vacsi sebec. :(
Dieťa ti spí na prechádzke?
Začni ho zvykať na režim, že poobede spinkať v posteli (a ty si pošli tiež), do škôlky sa to dieťaťu zijde mať už zvyknuté.
Nechal ma vyspat 1 den z vikendu a velakrat cez tyzden pri prvej dcere, co vstavala pred 5. Bol s nou, kym nesiel o 7 do prace.
Kym si to chlap so vsetkym nevyskusa tak….
Popravde, kým som bola doma, nechcela som po mužovi, aby vstával za normálnych okolností k dcére ... robil dvanástky, nechala som ho oddýchnuť si ... pokiaľ bola dcéra napr. chorá, že bolo treba byť v noci hore, striedali sme sa ... a úprimne 2 ročné dieťa je už veľké na to, aby spávalo na prechádzke v kočíku ... nauč ho na posteľ, pospi si s ním ... ja som to tak robila, žiadne musím oprať, navariť, kým dieťa spí ... ľahla som si k nej a spala som ... teraz je už školáčka, riešime to tak, že ráno vstávam k nej ja, no poobede ma muž nechá si pospať, koľko potrebujem.
Vždy cez víkend ráno nechal vyspať sa mňa a ja jeho zas cez víkendy poobede.
No mne je az blbe napisat, ze my sme mali dieta na UM a noci s nim riesil manzel. Ja mam problemy so spankom a ked maly v noci vstal, ja som uz do rana nezaspala. Manzel nemal s tym problem, tak sa toho ujal.
Spravanie tvojho nechapem. Neviem si predstavit, ze by som ziadala muza o pomoc a takto by ma odbil, strasne by tym klesol v mojich ociach.
mna nechava. vstaval aj v noci (aj ja) a rano vacsinou s malou rano ide prec a ja este spim. nikdy mi nic nevycital, nevyzadoval to spat, dokonca ked oocuje ze vstvam zacne mi robit kavu 😊
ano, kym bol maly babatko, tak vlastne cely vikend s nim spal muz a nosil mi ho na kojenie, aby som sa mohla vyspat a do dnes mame zvyk, ze jeden den cez vikend si pospi jeden a druhy den druhy
a teda ano v tej dobe ako pises som si bezne pospala s malym, ked prechadzal na jeden spanok, niekde okolo 1.5 roka ucili sme ho na postielku, takze aj dnes si bezne cez vikend pospime s nim a muz aj cez tyzden, kedze je s nim na materskej 🙂
Znie to prilis jednoducho, ale kocka vyssie ma pravdu. Nauc 2 rocne dieta spat v posteli a nie v kociku . Ten oddych 1.5h 7x v tyzdni ti prospeje.. bez ohladu na to,ci tvoj muz cez vikend vstane alebo nie ..moj vstaval vzdy aj hodinu pred detmi,ale moji lubili spat dlho od babatiek a muz je ranne vtaca.. takze ja som spala cez vikend aj do desiatej...
Nechá ale jasne som mu vysvetlila že materská dovolenka nie je dovolenka a ja mám službu 24/7...aj si odskúšal a pochopil čiže nech si to skúsi keď je múdry
Ano cez vikend a volno vstava on. I ked on bol vzdy ranne vtaca, takze ked mala vstaava o siestej, on by bol uz hore tak ci tak🙂
Môj vstáva v noci k malému, robí mu mlieko, ráno berie deti dole a ja spím. A pritom denne pracuje od 6 ráno.
Necha. Cez tyzden vstavam povacsine ja, kvoli kojeniu sa inak ani nedalo. Cez vikendy sa vzdy striedame a jednu sobotu spim dlhsie ja, dalsiu on.
Ja keď som to navrhla mi povedal presne to isté.. že on vstáva každé ráno do roboty a ja si môžem pospať s ním poobede. Ma 2r. a mal v podstate pravdu lebo spi v postieľke , tak si aj pospať poobede s ním môžem 😄. Viac som to potom ani neskúšala 🤣.
Za 1,5 roka ma nechal vyspat sa presne 2x, aj to som sa zatala, ze proste musim, lebo som uz kolabovala. Jeho odpoved je, ze on chodi do prace a co ja vlastne cely den robim, ved som LEN s dietatom. Toto vyslovil len raz, viackrat sa uz neodvazil, kedze ja som hakliva na taketo recicky a nasledovala ina diskusia 🙂. Zial, nikdy nespoznas cloveka na 100%, kym sa neocitnete v konkretnej situacii. Az vtedy vidis reakciu. Samozrejme, neocakavam, ze budem mat pol dna vylozene nohy, ale nejaky kompromis sa da vzdy najst, kedze rodic nie je len matka a aj ta potrebuje aspon obcas reset.
Ale ano, necha, spravi ranajky detom mne a potom posle maleho spytat sa ci uz moze robit kavu😅a sem tam zas ja necham vyspat jeho lebo vstavame rano narovnako. On do prace ja s detmi, teraz uz chodime do skolky tak uz ani oddych nehrozi doobedu..a v noci mame deti podelene a a nejake dlhsie reve tak riesime spolu. Podotykam ze mame tzp dieta a s to ze uz sa normalne nevyspime ani klud nebude nikdy uz berieme ako fakt. Treba oddychovat ked sa da. Obaja..
Ano ale teda ja mam tie deti 4 doma,tak to uz berie mozno on troska inac. ;D Ja si radsej pospim na obed,ked je doma. Rano nevyspavam.
Ano, samozrejme ze necha…
Nechával vždy keď som to potrebovala, teraz nám už malý vstáva okolo 8/pol 9 ráno, a noci sú dobré, čiže to nepotrebujem, ale vždy po ťažkom týždni ma nechal cez víkend, alebo keď mal nočné a ja som bola sama, tak na druhý týždeň ranných vstaval v noci on, krmil, uspaval.
V noci vstavam k malej ja, ona rano automaticky povie, ze mama spinka, ide za ockom.
Ak manzel nejde rano do fitka alebo nemusi ist do kancelarie, tak je s nou kym nezacne pracovat (9:00) a ja trochu dospim. Cez vikend ma necha dospat oba dni, alebo si to podelime, jeden den on, jeden ja. Zalezi na tom kedy ma fitko on a kedy ja, kedy nejaky vecerny program (divadlo, s kamosmi na pivo...) - podla toho rano dospavame 😅
Ale moj je vo vseobecnosti normalny plnohodnotny rodic, clen domacnosti atd.
Ano, manzel vstava skoro rano tak nachysta mliecko, pocka kym sa dcera zobudi zoberie ju da jej napapat prebali prebavi a ja pridem bud za 15 minut, polhodinu, hodinu podla toho ako velmi potrebujem dospat noc 😀 minule ma takto odpalilo v obyvacke poobede na hracej podlozke na zemi a nechali ma obaja spat a isli si po svojom 😀 ja mam skveleho muza..a mrzi ma ked tu citam aki vedia byt chlapi dementi. Je to az na zaplakanie ako sa stavaju k vlastnym detom a manzelkam, priatelkam..
takych situacii sa u nas vela nestalo, ze by ma muz nechal spat, ale ked to bolo kriticke tak sa vzdy dalo dohodnut. Avsak manzel vstava strasne skoro a my s detmi relativne dlho spime, cize momentalne deficit spanku nemama a celkom dobre sa vacsinou vyspim, ale presne ako uz viacere napisali ked som potrebovala spat (ked som mala len jedno dieta) tak som spala v posteli s nim. Teraz s druhym sa to moc spraktizovat nedalo, ibaze by mal byt kto so starsim. Kludne moze ist kocikovat na spanok Vas partner a Vy si za ten cas vylozte nohy alebo odpocinte. A ked s tym ma partner problem, tak nech si skusi byt na materskej, Vy chodte do prace a uvidi a pochopi co je to byt na MD.
Jasné. Prvé sme mali na UM a nielenže ma niekedy nechal pospať, ale normálne sme si aj delili noci. Druhé je kojené, takže s ním len vstáva ráno, keď môže.
Inak k tomu, že 2 ročné naučiť spať v posteli 🤭 myslím, že to už je sakra neskoro, to treba skôr, kým je dieťa vo veku, že ho skôr ci neskôr únava cez den zlomí. Viem, že sú deti, ktoré spia cez deň do 6 rokov, ale rovnako sú aj deti, ktoré už v 2 rokoch spánok nepotrebujú a mohlo by sa ľahko stať, že pri snahe o zmenu by sa zo spánku v kočíku stal žiaden spánok.
Ja by som mužovi skúsila normálne po dobrom pragmaticky vysvetliť, čo potrebuješ a spýtala sa na jeho návrh riešenia. Keď ťa nechce nechať pospať, ako navrhuje riešiť tvoje vyčerpanie?
Nechá, ale môj najmladší má už 6, takže pustí si ráno sám rozprávky a môžem spať aj do 11. Ešte chvíľku počkaj, o chvíľu ťa už dieťa budiť ráno nebude, bude už samoobslužné... Alebo sa na chvíľku vytrepeš z postele, pustíš mu tie rozprávky ty a hajde zaľahnúť naspäť do teplúčka. Keď už teda muža zmeniť nevieš...
Nechá, každý víkend. Ale mam šťastie, on vstáva už roky do práce o 4h, 5 dní v týždni. Vyspať dlhšie by sa mohol cez víkend ale nevie spat dlhšie ako do 6h, už je tak naučený proste. Deti vstávajú okolo 7h a ja potiahnem tak do 8.30h.
Inak s mužom ste na tom podobe, ty sa nevyspis kvôli dieťaťu, on kvôli práci. Víkend ma 2 rána, každý 1 ráno môže spať dlhšie a nemáte si co závidieť. A keď nebude ani na také chcieť pristúpiť, nenechala by som ho pospať si dlhšie ani 1 deň.
Väčšinou vstávame obaja, výnimočne si pospím dlhšie ja, ale väčšinou manžel, keďže cez týždeň vstáva 4:30. Ale moja mala buď spi doma, alebo zaspí v kočíku a doma ju zaparkujem k oknu. Fakt to treba využiť a zariadiť si tak, aby si mama oddýchla kým spi dieťa.
Ja viem, že na tomto fóre sa vždy kladie vina na chlapa a nemám to rada. Ale v tomto prípade je tvoj muž sebecké hovädo. Nie preto, že ťa nenechá vyspať sám od seba, ale preto, že mu povieš, že si tiež unavená a že by si si chcela tiež pospať a on ti to nedopraje. Tak potom povieš, že by si to chcela aspoň raz za mesiac, ale ani ten jeden jediný deň ti nie je ochotný dať. Takto sa milujúci partner nespráva! 😡
Moj vstáva do prace o 4:20 takže ho nechávam ja a tisim dcéru aby ho nezobudila. Ale zase ona spi celú noc a ráno vstáva o 6-7 takže žiadny extrém. Ja mám tých 7-8 hodín spánku takmer vždy keď idem spať v normálnom čase.
Keď je ale muž cez vikend hore v čase vstávania deti tak kľudne spím ďalej. Alebo ked si idem na obed pospať tak je starší syn s ním. Ak sa potom dcéra zobudí Skorej ako ja, tak ma nechá spať.
Vies co, by som sa o 2 cez vikend zvalila do postele, ked povedal ze si hocikedy cez den mozem pospat. A nechala mu dieta. Stuple do usi, alebo sluchatka (nech nepocujes ked bude jacat otec alebo dieta) a proste dve-tri hodiny oddychujes.
Ked chces byt extra, tak bez instrukcii k dietatu a len s jednou oznamovacou vetou (idem si lahnut, ked si povedal ze sa hocikedy mozem cez den vyspat), a dovi dopo.
Lebo zastavam ten nazor, ze ked to nejde po dobrom, pojde to po zlom. A oddychnut si musis, to nie ze chces - musis.