Začínam túžiť po treťom dieťati

4. nov 2021

Ahojte dievčatá, na úvod sa predstavim,som mama dvoch deti, 3r a druhé ma 4 mesiace. oba pôrody boli prirodzene, druhý uz rýchlejší a krajší, tak dumam teraz častejšie nad tým ,ze ci by sme ešte neriskli tretie dieťa, muz by chcel chlapca veľmi, keďže máme baby. Neviem ci mi šibe z hormónov ,ale začínam túžiť este po jednom. Nemáme ale kapacitu , čiže by sme sa museli sťahovať na dom. A keď si predstavím ze ked vyrastú, ide to veľmi asi do peňazí.. škola, krúžky a tak.. túžim mat veľkú rodinu, keďže detí v rodine nemáme žiadne, chcem aby keď tu my rodičia nebudeme, aby sa mali o koho oprieť ❤️ len sa bojím, niesu 3 detí už luxus?

autor
4. nov 2021

Nemám este ani 30 r tak vekovo to je fajn, i keď počula som ze 3 pôrod býva najhorší?

jana_eyre_2
4. nov 2021

Nemám pocit že tri deti sú luxus, mám ich a sme normálna stredná vrstva.. ale myslím, že druhé bábätko je ešte veľmi maličké, môžeš plánovať ešte dosť času, kým sa rozhodnes..

jaroe
4. nov 2021

My si žijeme teda asi mega luxusne so štyrmi🙂. Nie, žartujem, sme bežná stredná vrstva, nechýba nám momentálne nic. Musíme síce jemne optimalizovať výdavky, ale nepociťujeme to ako obmedzenie. Ak ti po treťom srdce piští, choďte do toho. Dve alebo tri už nie je taký rozdiel. Náklady budú časom samozrejme vyššie, ale....

evkamotka
4. nov 2021

No, po prve kvoli 3 detom netreba rovno dom. Po druhe, nie vsetky deti su na kruzky a ak by aj boli, mestske cvc je za par eur na rok (manzel ani moj brat v zivote na ziadny nechodili lebo nechceli). Stoji to viac oproti dvom (strava a pod) ale ak nie ste financne nadoraz, podla mna rozdiel neucitite.
Ps nevadí ak by bola znova baba? Lebo kazdy raz je to 50 na 50
Ps2: ta fama aky byva treti porod je logicka hlupost. Kazdy porod je iny a jedinecny u kadej z nas

autor
4. nov 2021

Ďakujem vám, viem ze je skoro, aj pri prvej dcére mi v tomto období 3-4-5 mesiacov hrabalo a túžila som po jednom este ,hned a zaraz , druhé sa nam podarilo na prvý pokus, takže dávame ako tak bacha..,😃 takže Samozrejme necham tomu čas, len tak snívam a dumam.. bolo by úžasné mat velku rodinu,.. a to pohlavie, som si toho vedomá, neviem ako by reagoval muz keby je ďalšia baba,zase rodiť ako zajačica nemienim 😃

autor
4. nov 2021

Pritom počas druhého tehotenstva som si vravela že naposledy... Bolo ťažké, nevedela som sa dočkať kedy skončí. .. po pôrode som si tiež povedala ze už nikdy viac. A zase som tam kde som bola.. zas ma to všetko prešlo 🙂🤔

dada13288
4. nov 2021

Ja som chcela babo hned ako sa mi prve babo narodilo, chcela som este raz zazit ten pocit, vonu no proste... Pockala som 9 m a som tehotna znova a velmi sa tesim, uzivam si to viac aj ked krvacam kvoli hematomom :D kamoska tak velmi chcela tretie a uz bude co chvila rodit 🙂 a to ma 3, 2 cize vsetko male deticky. Ja sa bojim, ze ma to pochyti znova po porode, ze chcem tretie :D

basska_b
4. nov 2021

Ale kdeže by to bolo nenormálne rozmýšľanie, takto ma rozmyslat každá zdravá žena, najmä ak ma deti zdravé a aj pôrody boli ok. To, či je tretí pôrod najhorší, to je tak individuálne, že to sa nedá vôbec takto povedať. Za mňa určite choďte do toho. Ja som od začiatku vedela, že chcem mať tri deti, podľa mňa je to super, ani veľa, ani málo a máme dve dievčatá, takže určite skúšame ešte chlapca. A aj keby nebol, tak nevadí, aj dievčatá si budú rozumieť ☺

ivangeline
4. nov 2021

Pre mna bol 3. porod najlepsi. 🙂 Podla mna je to teda fakt individualne. Tak ako aj...co kolko zvladne..niekto aj 5 deti. Niekto ma dost pri jednom. A tiez si kazdy predstavuje nieco ine pod pojmom priemerna rodina,stredna vrstva,..

elizabet173
4. nov 2021

myslím, že je na tvojom mieste ešte predčasné to riešiť. A treba sa samozrejme dohodnúť s manželom, prebrať s ním aj to, že sa môže narodiť opäť dievčatko, alebo aj dve.

euka210
4. nov 2021

my sme boli 3deti v bytovke a nebol problem, nemusi byt hned dom. My mame tiez 3 deti a som rada. Keby bolo zdravotne lepsie, tak este by sme skusili jedno...lebo zase mame 3chalanov 🙂

nevenka
4. nov 2021

Tak nam sa tretie podarilo neplanovane, ale je to pozehnanie. Rodila som v 37 rokoch a hned ako sa narodilo, tak som chcela este jedno a nepreslo ma to, ma 10 mesiacov...len uz mam vek a zdravotne problemy. A byvame na 60m2, kupili sme sice dom, ale mozno tak za 2 roky sa tam budeme moct stahovat. A to uz budem mat 40. Ak tuzis, a myslis si, ze by si to zvladla, tak kludne, ale ste mladi este, tak este mozes pockat. Mna uz tlaci vek. Vedome do 4. babatka uz asi nepojdem, iba ak sa podari zase neplanovane. Mame chlapca, dievca a chlapca. Tak este jedna baba by sa hodila, do paru. Ti prvi dvaja su uz velki (8a6), su to riadni partaci, aj napriek inemu pohlaviu. Sice drobcek ma o 5 mesiacov mladsieho bratranceka, ale nie je to surodenec...tak uvidime.

loginexistuje
4. nov 2021

ja by som pockala nemas ani 30 mas dve malinke deti odkrut si matersku chod dva tri roky si odrobit a potom kludne tretie

janinah
4. nov 2021

Ale chlapec to byť nemusí,to vieš....

miadi
5. nov 2021

Najprv si poriadne uzi toto babatko ( aj Ono teba)potom casom mozes mat aj 5 Keby si chcela stihas aj viac 😀ale Hlavne by ste mali byt obaja ok stym ked by to bolo zas dievcatko. Tri sestry Ved to je tiez krasne.nevyberies si. Nemusite mat dom mozete mat poschodove postele.

78787878
5. nov 2021

Odporucam, pockaj kym vysumi naloz hormonov a az potom sa rozhoduj... mna ta enormna tuzba po dalsom vonavom babatku s odlivom hormonov presla. A zijem spokojne aj bez neho 🙂

luci310
5. nov 2021

Osobne, nešla by som do toho, dve deti sú dosť a radšej im daj viac