Vzťahy po príchode dieťaťa na svet - vaše skúsenosti

10. mar 2021

Čaká ma pôrod a strašia ma slová mamičiek.. ako upadá intímny život, ako upadá vzťah s partnerom, ako na nič nie je čas a všetky nesplnené sny sa stávajú minulosťou..

Ako to máte vy? Je to vec názoru alebo krutá realita ?

dskjhfdlkdjhl
10. mar 2021

Ake si to urobis, take to mas. Na vztahu treba pracovat stale.

littlebubble
10. mar 2021

Ja deti ešte nemám ale z okolia aj rodiny viem a všímam si to, že je to tak ako si to zariadite vy dvaja.
Sú mamičky ktoré sa strašne upnú na deti, sedia doma a držia deti v ochrannej atmosfére a majú milión výhovoriek prečo čo nejde.

Potom sú rodičia ktorí z dieťaťa nerobia pupok sveta.Chodia na chaty, na stanovačky, ryby a dokonca stíhajú aj športové tréningy, súťaže.
A nájdu si čas aj na intimitu.

Na dieťa budete dvaja.Deťmi sa nič nekončí.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezia323
10. mar 2021

My máme s manželom po narodení malého ešte lepší vzťah ako sme mali 😊 takze ako si zariadiš tak máš 😊

ledgerka
10. mar 2021

Je to tak ako si to zariadis. U nas sa vela nezmenilo.

stanulienkat
10. mar 2021

Dieta je velikanska skuska vztahu. Rozhadze vam cely doterajsi zivot. Mala som stastie na manzela. Pomahal,videl,chapal,prebaloval,staral sa. Mnoho chlapov to neda. Hlavne,ked su zvyknuti na ful servis a nie su zvyknuti doma pracovat.

cookie29
10. mar 2021

Príchod dieťaťa je zemetrasenie. A celkom slušne. Aj keď sa nan nesmierne tešíte, aj keď je očakávane a vytúžene. Takze je na vás ako to zvládnete a záleží aj aké je vaše dieťa. To moje nespavalo skoro 3 roky a bolo nesmierne náročné, takze pri nesmiernej únave a vyčerpanosti je miera trpezlivosti iná a aj komunikácia ťažšia. Iné mamičky majú pohodové bábätko... ale to si nevyberies. Podstatne je povedať si že začína nová etapa, nemalo veci sa musí zmeniť a je podstatne komunikovať a komunikovať a komunikovať aj keď sa to zdá jasne ako facka

dorotik
10. mar 2021

Toto je dosť dôležitá téma a aj my sme s mužom museli riešiť veľké zmeny medzi nami, ktoré nám rodičovstvo prinieslo. Ak máš rada podcasty, narazila som na jeden rozhovor s psychológom Andrejom Zemandlom, ktorý sa venuje parovej terapii. Opakovane sa k tomu podcastu vraciam a inšpirujem sa. Odporúčam ti to vypočuť si takto v predstihu, niekedy lutujem, že som to nenašla skôr. https://anchor.fm/mamagang/episodes/11--Andrej-...

elizabet173
10. mar 2021

Tak, ako pisu ostatne, ake si to urobite, take to mate. U nas nic neupadalo, naopak. A intimny zivot este lepsi, ako pred porodom. Za tych sest, osem tyzdnov nabehnete cela rodina na urcity system a uz to pojde. Neurob zasadne chyby - neupni sa prilis na dieta a neodsun muza zo svojho zivota. On tam patri viac, ako kedykolvek pred tym. Nemaj pocit, ze ked si matka, len ty vies najlepsie co a ako s dietatom. Daj muzovi priestor, aby sa naucil vsetko okolo babatka, aby si spolu vybudovali vztah. Nebud v krci z toho, ci robis vsetko spravne, materinsky instinkt ta povedie. Kazde dietatko je ine, ale kazde potrebuje spokojnych rodicov.

simsalabim
10. mar 2021

Z osobnej skusenosti mozem povedat, ze velmi zalezi aj od dietatka. Nasa prva bola velky vresklun a nespavec (ako novorodenec spala 4xdenne 30min a v noci od 8 do cca 5 s 3 prestavkami na kojenie. Ked bola hore, iba jedla a plakala. Nic medzi tym. Bola som z nej uplne na nervy, nevyspata, zufala, hoci sa manzel velmi zapajal. S nou sa nedalo ist ani poriadne von, lebo stale vrestala. Navyse mala reflux, denne som prala 2 pracky pogrcanych veci. Bolo to zufale obdobie. Navstevy ci stretnutia sa s nou proste nedali. Druha dcera? Ani som nevedela, ze ju mam. Ona skutocne niekedy aj 3-4 dni ani nezaplakala. Dalo sa s nou ist aj na Mount Everest.

dskjhfdlkdjhl
10. mar 2021

@simsalabim moja mladsia bola uplne ako Tvoja starsia-osobne si myslim, ze za vsetkym bol ten reflux.

andreatytler
10. mar 2021

Najviac co sa zmeni budes ty. Dieta bude pre teba absolutna priorita.
My nemame cas na konicky ani na seba navzajom tak ako pred dietatom, ale nechyba nam to. Zmenil sa nas pohlad na svet. Ja som si to uvedomila az po roku, ked sa ma muz opytal co chcem na vianoce. Nikdy som nemala problem mu navrhnut aj niekolko typov na darceky ale tieto vianoce som nemala ani jeden ... ani po dlhom rozmyslani. Doslo mi ze mi je to uplne jedno aky darcek dostanem a aj ci ho vobec dostanem. Moja mysel je tak presiaknuta dietatom ze som prestala mysliet na seba samu. Nevadi mi to. Som tak stastna. Dieta je v zivote cloveka len velmi kratko. Max. do tych 12 rokov, ked pride puberta... Takze na seba samu a aj na partnera budem mat este kopec casu po tom co sa dieta osamostatni.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
10. mar 2021

@dskjhfdlkdjhl to som si myslela aj ja. Ale reflux mala aj mladsia, hoci slabsi. A ona bola neuveritelne dobre, trpezlive babo....

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
10. mar 2021

@beata_k nie vsetci maju tendenciu zabudat, nie vsetky deti sa budia v noci viac krat. Niektore prespia noc od par tyzdnov a tak to uz zostane. Niektore maju koliku, ine nie. Su deticky, ktore sa budia casto, maju zdravotne problemy, ale vela krat si to zeny robia aj same. Maju pocit, ze sa pre dieta musia absolutne obetovat a odsunu muza uplne na vedlajsiu kolaj. Samozrejme, ze prichod maleho cloviecika zamava kazdym normalnym rodicom. Ale normalny rodic si uvedomuje, ze dieta zmeni jeho zivot navzdy. A rata s urcitym fyzickym aj psychickym vycerpanim.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
10. mar 2021

@beata_k ved ja s tym suhlasim, len si myslim, ze netreba strasit tym, ako upada vztah s partnerom, ked sa narodi dieta, ako sa vsetky nesplnene sny stavaju minulostou.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
10. mar 2021

@beata_k v tom s tebou suhlasim, len ja som tu vetu brala v suvislosti zo vztahom muz zena. Ak zena muza odsunie, lebo dieta, ak ho k nemu takmer nepusti, vztah vzdy utrpi. A to aj vtedy, ak je dietatko pokojne

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brona235
10. mar 2021

Mame tri deti a mozem povedat, ze kazdym dalsim dietatom je nas vztah lepsi. A co sa sexu tyka, lepsie ako "za mlada" ... 🤪 Takze tak...

konikkon
11. mar 2021

Je to vec názoru a dôležité je aké typy ste vy dvaja a ako si to urobíte. Ja síce deti zatiaľ nemám ale som po potrate v 23tt. Nasledovalo ťažké obdobie mojej rekonvalescencie, abstinencie intimnosti, psychicky to bolo náročné obdobie. Ale od prvého dňa sme však nezabudli denne sa objímať, tráviť spolu čas, ľúbiť sa... Keď som sa dala ako tak dokopy, našli sme si k sebe opäť cestu a náš intímny vzťah je intenzívnejší ako kedykoľvek pred tým. Táto tragická udalosť práveže medzi nami vytvorila neopísateľné puto. Deti veľmi chceme a keď sa raz podarí, viem ze budu stred môjho /nášho vesmíru. Manžel si uz teraz uvedomuje, že po pôrode ho na istý čas ,, odložím " bokom. Prídu iné povinnosti, starosti, nedostatok času, ale urobíme všetko pre to, aby náš vzťah neupadal a zostal plný lásky. Radšej nebudem mat upratané, oprane, navarene, to počká, ale budem mat spokojne dieťa aj manžela... Je to len o vás dvoch a ako si to urobíte, tak budete mať.

zuvelyn
11. mar 2021

Je to tak akonsi zariadis. Ak sa vykasles na muza a stredobodom tvojej pozornosti bude len dieťa vztah upadne. Na vztahu treba pracovať s dieťaťom ci bez dieťaťa. My s mužom mame stale skvelu vzťah aj po narodení syna. Syn je pre nás ďalším a novým clenom rodiny a nie jej jediný element.

kulumulu123
11. mar 2021

Náš vzťah po pôrode vôbec neutrpel práve naopak zlepšil sa o 110% rovnako sex ale na vzťahoch treba pracovať stále nie iba sedieť a čakať ved chlap všetko zariadi urovna vyrieši lebo ja mam dieťa.... Na vzťah sú dvaja rovnako na výchovu a vtedy to myslím funguje ak to jeden vzdá vždy je to začiatok konca 😩 Držím palce✊✊✊

foxyfox
11. mar 2021

Nezmenil, len aktivity sa zmenili. Síce nemôžeme ísť napr. na bowling alebo do kina (no dalo by sa ale museli by sme niekoho otravovať so strážením a nemohol by byť covid 😁), ale môžeme mať iné aktivity, prechádzky, turistika, keď bude teplejšie chystáme sa na korčule s cyklovozíkom, potom aj na bicykle. Áno kým je dieťa malé tak toho veľa nemôžeš robiť, ale to sa rýchlo zmení. Inak by som skôr povedala, že všetko je v tom vzťahu väčšia radosť. Intímny život rovnaký alebo lepší.

breznica
11. mar 2021

@simsalabim presne, veľa záleží od dieťaťa.my sme bohužiaľ "vyfasovali" predcasniatko,s ktorým bolo treba cvičiť 3x denne,do toho reflux,reval nonstop, stále kontroly u doktorov a chlap od rána do večera v robote (živnostník), ešte aj v sobotu. Takže som bola na všetko sama a aj to tak dopadlo😐 nie že by mi nepomáhal,aj sme večer pokecali pri vínku,aj intímny život bol ok,len sa starosti nabalovali a všetko bolo len na mne,tak som odišla

katika9145
11. mar 2021

Urcite sa nemusis bat dopredu, ale samozrejme zalezi od vas oboch... Urcite to bude zmena, ale moze byt pozitivna a nadherna, ked budete tak k tomu pristupovat... My mame 4 deti a je to perfektne, takmer vobec sa nehadame, taka oaza lasky... Co sa tyka vztahu, tak treba pracovat na tom, ak ste rodinne typy, potom to bude ok, a co sa tyka intimneho zivota, tak manzelovi sa nic nezmeni a od teba bude zavisiet vela, ale nam sa vela nezmenilo a ledva sme vydrzali do konca sestonedelia☺️ a mame 4 malicke deti, ale stale sa najde sposob a cas aj na to, ak sa chce, aj kwd vyhravaju rychlovky samozrejme, ale sme vdacni aj za ne, kedze deti su male a tak... No ved pochopis😁

ouwecka
11. mar 2021

Mame lepsi sex a ja lepsi orgazmus
Na vztahu treba.makat
Zena sa uspokoji dotykovo a vztahovo pri dieťati,je to bezne,kojeni,dotykmi,tulenim sa uvolnuju tie iste hormony akonpri sexe a je to o uvedomeni sa ze muz stsle.potrebuje zenu ako sj pred dietatom, samozrejme.ze je to vyčerpávajúci ta starostlivosť
Ale.na vztahu treba.makat,decko raz odíde z domu a co,rozvod?
Vzdy musi byt u partnerov dolezity jeden a druhy nie deti
..chlapi sex,dotyky potrebujú.. a aj baby..co si budeme hovoriť 😊 su vyrovnanejsie a kľudne.. kto tk nezvladne tak rozbije rodinu,poznam také prípady.chudak deti..

ouwecka
11. mar 2021

@beata_k no su tu vo fore spomenuté zle veci a tazke akompricina nezvladania.a.upadku int.zivota..my sme si vsetkym.preslk,tyzdne mimo.domi,mala.plakala mesiace,nespala, únava,ja zombie chodiace,depky atd,muz soal asi tri roky vedla v izbe
Vobec nam nič neuškodilo,lebo sme sa tak rozhodli.. sorry ale.dve minuty na sex denne si najde kazdy,v
Fakt.. da.sa.to.. jednu velku mudrost mi povedali kedysi a ke to pravda,sice vulgarne ale.. chlap musi mat plne brucho a prázdne vajcia 😁😁 a nebude nikomi vadit ani neunyty riad,okna,bordel,ked ma.nasral este vacsi bol ked som nestihala navstevy nechodili a ked mali prísť bol zapajany do vsetkeho nech si vazi veci.. a to fakt,dve roboty mal,unava ale je to o komunikácii nie kriku..🙂