Vzťah po pôrode

misickaa4
19. nov 2020

Dobry den, potrebovala by som rady a skusenosti zien, ktorym sa intimny zivot po porode zhorsil...ze uz nemaju/nemali chut atd...kolko to trvalo a ako to brali vasi muzi?
U mna to trva uz rok a muz uz na to zacina reagovat velmi zle...nie ze by sme ten sex nemali.vobec, mame ibaze ja uz to tak neprezivam a to mu velmi vadi...dokonca tak, ze rozmysla nad zmyslom nasho vztahi este, kedze sme sa podla.jeho slov odcudzili. Ke to od neho fer? Ziadne vysvetlenia odo mna neberie. Vdaka

thoughtfulweirdo
19. nov 2020

A skusala si ten ubytok chuti nejako riesit? Teda ak mate sex naozaj len obcas a nebavi ta. Ak ho mate 2-3 krat do tyzdna a muzovi sa mali, lebo je zvyknuty mat kazdy den, je to ine, ale ak mate sex tak 2-3 krat za mesiac a aj to len tak akoze aby sa nepovedalo, tiez by som na neho mieste nebola moc spokojna. Take zakladne je, aby neboli vsetky povinnosti len na tebe, aby si si mala kedy oddychnut aj mimo domu, aj doma sa trebars ulozit do vane a relaxovat, kym on opatri dieta a navari veceru a podobne. Mne napriklad pomohlo mat sex castejsie. Tiez som po porode nemala vobec chut, ale nechcela som to tak nechat, tak som "pridala" a postupne sa tak chut vratila. Existuju aj rozne afrodiziaka pre zeny a ja osobne by som to riesila aj so sexuologom, keby som si nevedela pomoct sama. Ale najskor si musis sama pre seba zistit, preco ta chut nie je. Si unavena? Lietas cely den hore dole a vecer uz nevladzes? Alebo ta muz uz nepritahuje? Alebo mas naopak problem s vlastnym telom a necitis sa pritazlivo ty? Alebo si si proste zvykla, ze po porode sex nebol a uz ti to tak vyhovuje? Prestali ste byt muz a zena a uz ste len rodicia? Travite spolu cas obcas aj sami dvaja, bozkavate a tulite sa len tak? Ak sa ti podari najst povod tej nechuti, skor budes vediet, ako to riesit.

misickaa4
autor
19. nov 2020

@thoughtfulweirdo viac menej som nastavena teraz ako matka viac asi ako zena..je to mozno 1-2x za 2 tyzdne...ale jemu vadi aj sko sa pri tom tvarim...s malym pomaha, s domacnostou uz menej. Ano citim sa vycerpana, ale skor to je o tom, ze vobec nemam ten ,,chtic". Nie je to o nom, je to pritazlivy muz..

adusa1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thoughtfulweirdo
19. nov 2020

@misickaa4 Ja to chapem, mala som to rovnako. Dcera bude mat 3 a stale si musim davat pozor, aby som neprestavala byt aj partnerkou. U nas pomaha najst si na seba cas vo dvojici, nemusi to byt rande mimo domu, to nemavame, staci raz za cas vecer spolu ma gauci, pritulit sa bez ocakavania sexu, porozpravat sa... My sme sa totiz zabudli po narodeni dietata aj rozpravat. Bavili sme sa o dietati, o nakupoch, peniazoch, robote a takych kazdodennych veciach, ale prestali sme mat take osobne rozhovory o snoch, tuzbach, smutkoch a to nas tiez velmi vzdialilo. A k tomu ten dotyk, prestali sme sa tak naozaj bozkavat, hladit, drzat za rukuy... Stale zabudame, najma ja, musim na to aktivne mysliet a pripominat si to. Podla mna je to velmi, velmi caste po narodeni dietatka. Partneri su zrazu hlavne rodicia a nechtiac sa dusevne odcudzia a potom aj ten chtic nie je taky ako byval. Ale to sa da postupne pracne dostat naspat, nie je to nijake kuzlo, ze za tyzden je chut na sex ako predtym, ale cim blizsi si budete, tym lahsie to postupne pojde. Niezeby na sexe stal a padal cely vztah, ale ta intimita a blizkost je pre spokojny vztah podstatna.

zoodiac
28. dec 2020

@misickaa4 aby som tomu spravne pochopil, ty si zo vsetkym spokojna a on je spokojny s frekvenciou, ale neveri ti, ze si spokojna s vasim sexualnym zivotom? alebo si si to pred tym realne viac uzivala a jemu to imponovalo a teraz si spokojna - nepotrebujes viac, ale jemu chyba, ze si to uz tak neuzivas?

lulu0123
28. dec 2020

U nas to trvalo kym som kojila,cize tak rok a pol to bolo o nicom.Musela som sa naozaj premahat.Uplne v pohode by som bola uplne bez.Nastastie potom sa to postupne zlepsilo.

misickaa4
autor
28. dec 2020

@zoodiac ano, tak nejako.

zoodiac
28. dec 2020

@misickaa4 tak sa mu snaz vysvetlit, ze ty si spokojna a tym padom by mal byt spokojny aj ty. no ak od teba bude chciet, aby si nieco hrala, to fungovat asi nebude.
pytala si sa, ci je to od neho fer - nie je. na druhej strane, ak doteraz nieco mal, moze mu to opodstatnene chybat.
A preco to vlastne nechyba tebe? - teda ak si to pred tym prezivala intenzivnejsie...
kazdopadne, ak kvoli tomu nad 'zmyslom' vasho vztahu, zachadza trochu pridaleko. to znie, ako keby bol jediny zmysel vasho vztahu tvoj pozitok zo sexu.
ak neberie tvoje argumenty, vyhladajte pomoc u nejakej tretej, nezavislej strany, niekoho, koho bude respektovat. jasne, bolo by lepsie, keby respektoval teba, ale ak s tym ma problemy, snad to vyriesite aspon cez niekoho ineho a potom mozete mozno riesit aj vzajomny respekt