Ahojte. Mám syna ,ktorý bol od narodenia až do predošlého mesiaca (teda už skoro 2 roky ) naviazaný iba na mňa ,bozkával ma ,všade za mnou chodil ,proste taký môj cecok.. teraz sa to otočilo a jedinym stredom jeho vesmíru je jeho otec. Samozrejme som veľmi rada že majú takýto vzťah,je to krásne ,ale mňa to veľmi bolí ,pretože netuším čo sa stalo:( ... Už sa nepríde ani pomojkat,nedá mi pusu ,stále uteká iba za tatom .. malý ste to niektorá takto a zmenilo sa to časom ? Ja netuším čo som urobila zle...
Nič si nespravila zle. Dieťa sa postupne mení. Príde čas keď nepôjde ani za tatom, ale za frajerkou. Keď nieje otec doma predpokladám ze je s tebou.
@dzulli1980 áno to som si myslela aj ,no opak je pravdou ... Cítim sa odsunuta a vôbec tomu nerozumiem ,chýba to mazlenie túlenie ,ja viem ,že to môže byť obdobie ,ale celkom zle to znasam:/
@kabinka11 áno je so mnou ,len sa to otočilo o 360° zo dňa na deň . Dnes prišiel za tatom dal mu pusu a mne dala po hlave a odišiel . Nebola som na tento prístup zvyknutá ,chápem že su všelijaké obdobia dieťaťa ,ale som z toho dosť smutná
nám sa to stalo s jednou dcérou....počas prvej vlny corony bol mm asi 2 týždne doma - nútená dovolenka a vtedy sa troška viac venoval dcéra ako inokedy. Odvtedy je nalepená na ˇocinkovi neustále. Neprešlo to vôbec. Mne to až tak nevadí, nech si užije aj ocinko.
Odpocivaj 😂 u nas to trvalo 3 tyzdne. Ocinko bol Boh. Pila som v klude kavu, isla sama na wc, dokonca aj sama naprechadzku 🙂. Bolo to super.
@deti95060810 no u nás presne to isté ,začalo to ,keď mal manžel dovolenku a veľa sa spolu hrali ..
U nás to síce nie je až tak extrémne, že mi nedá pusu a nepomojka sa so mnou, ale od 3 rokov je malý pripnuty na svojom otcovi.
Na wc, do vane, do postele, jesť iba otec. Keď odíde do práce, celý deň počúvam iba kde je ocko, že ho mám hneď zavolať domov.
Neviem čo sa mu stalo, ale úplne sa na neho preorientoval. Ale neberiem to tragicky, celkom sa mi to páči, keď ich vidím stále pri sebe ako cecky. 😀 Takže neboj, nič si neurobila zle. Ste rodičia obidvaja a malého to prejde. 😉
@svetlonos určite to je z jednej strany super ,to ano, ale mne ide skôr o to ,že malý už ku mne skoro vôbec nejde . Akedze som dva roky skoro bola jeho butlava vŕba a zrazu nič ,tak ma to celkom boli
@bajka16 presne aj u nás. Ešte sa len postavi z gauča a malý hneď uteká za ním ...asi mi neostáva nič iné iba si na to zvyknúť ,aj keď to bude asi dosť tazke .
Joooj, presne ako u nas. Nas dvojrocak je tiez bozkavacie babo a miluje momentálne svojho tatina az do takej miery, ze ho smie krmit, obliekat, umyvat, uspavat iba tatino 🤣 samozrejme len vtedy, ked je doma. Ked nue je, je zavisly na mne 😀 ja si to užívam, mam pokoj 🤣 so vsetkym otravuje ocina. Aaale, nedajboh, aby sa nanho tatino hneval alebo nanho zvysil hlas. Vtedy som mu opat dobra ja 😆
Mate ponorku, ide za tym rodicom, co viac dovolí
Ber to z tej lepsej stranky a oddychuj 😀
Podľa mna to veľmi prežívaš, čo je pochopiteľne, ale bola by si radšej keby syn plakal a mal hysterické amoky a otca by odmietal? Lebo su aj take deti len tak medzi rečou. Ako rozumiem že zamrzí ale môžeš byt len šťastná že to takto je ako to je. Je to proste malé dieťa, on si neuvedomuje veci, skratka ho to taká teraz momentálne k ockovi tak ho to tam ťahá a ty si zbytočne s tým nelam hlavu ale spomeň si na ženy ktoré nemajú take šťastie a su zúfalé že dieťa nevie vydržať s otcom ani pól minuty 🙄🙄🙄 a ešte dodám že aspoň nebudes mat problém keď budeš potrebovať postrážiť dieťa, lebo sú aj deti ktoré sú naviazané iba na matku a s nikým iným nevydržia.
Nič nerobíš zle. Je to prirodzený vývoj dieťaťa, už nie si "jediný" človek v jeho svete, a začína sa sústrediť aj na mužský vzor - otca.
Veľmi to prežívaš, pre dieťa je dobre a potrebné, aby malo vzťah aj s okolím, postupne si bude budovať väzbu aj na iných členov rodiny, na rovesníkov, neskôr na priateľov, priateľku.
Keď budeš pri každé takej zmene takto to prežívať, zbláznis sa.
Môj syn robí toto iste,keď je so mnou ok, pohoda, ale príde ocko a už je nalepeny na ňom. No ja to neriešim a už vôbec ma to netrápi, tak to ma byť.
To sú obdobia. V živote ešte svojho dieťaťa zazijes vela takych obdobi. Najskôr je to mama potom ocko, neskôr sa zas k tebe dieta vráti, potom to budú kamarati, neskôr frajerka a nakoniec jeho deti. Toto je obdobie, kde sa musíš začať zameriavať aj na iné veci a nájsť si miesto aj v jeho živote, ale inak ako doteraz. Je to prirodzený vývoj dieťaťa, dieta postupne spoznáva iné osoby a cez ne spoznáva aj seba. Ty budeš vždy mama, ale byt mamou nezmenená vždy prvou osobou v jeho živote.
Na mazlenie a túlenie máš manžela a netreba ho nahrádzať dieťaťom.
Aj u nas bolo take obdobie. Presne cca ked mal 2 roky, tak ked bol muz doma bol zo mna vzduch. Alebo ked mal svokru, tak "mama chod prec." Dobra som mu bola, len ked sme boli spolu len dvaja - to som sa ani vycikat nemohla odamote. A potom ked bolo zle, bol chory, udrel sa tak zrazu len mama.... Trvalo to vyse roka, az kym som mi neskoncila RD a ja som sla do prace. Zrazu som vzacna a znova som favorit. I ked su cinnosti pri ktorych vyslovene preferuje manzela - urcite hry (preteky s utickami napr.), ktore mne nejdu od srdca😊
Rozumiem, že si z toho nešťastná, ale ono to naozaj prejde. A možno sa to ešte niekolkokrat zopakuje, ale fakt je to len obdobie 😊 neurobila si nic, nicim nie si horšia, len tvoje dieťatko sa mení a vníma veľa veci inak ako babatko.
Ďakujem vám dievčatá všetkým za podporu ❤️.. áno určite to hrozne moc zbytočne prežívam ,ja som samozrejme veľmi rada ,že majú s ocinom takýto vzťah ,len že je to moje prvé vytúžené po 8 rokoch nedarenia ,preto to možno takto beriem .. ukľudnili ste ma a určite som pokojnejšia 🙂 muž mi presne toto isté povedal ,že stále som jeho MAMA a to nezmením ❤️
Nič si neurobila zle ... si jeho mama, vždy budeš prvá, za kým príde ... lebo si MAMA ... aj moja dcéra mala, má a viem, že bude mať obdobia, keď bude jej otec pre ňu TOP ... mne to nevadí, aspoň si trochu od nej oddýchnem 🙊 ... 😉