Ahojte 🙂
Mna by zaujimalo, ci ste vyuzili pomoc od rodiny / mamy, svokry po porode- nie cisarskom..
Moj manzel chodi do AT ( ale kazdy vikend je doma ), byvam 10 min od svojich rodicov , sme spolu casto a vela..
O tyzden rodim, mama dnes ostala prekvapena ze nechcem byt cez tyzden u nich ze “ako si sama poradis”, co zase zaskocilo mna :D
Jasne, neviem zatial do coho idem, ale tak si sama pre seba hovorim, ze co mi pomoze?? Muz neni doma, starsie dieta nemam, ja sebe navarim cosi za 15 min, polievka, hocico, v tom problem nevidim, mame 2 izbak pratat mi netreba to vobec neriesim, v noci nikoho nebudem budit ze buntosim, plac a tak..
Manzel mi v nedelu nakupi co treba a vybavene…
Neviem, nejaku vedu z toho nejdem robit, ale zaujimaju ma realne skusenosti, mozno to vidite inak kto uz ma za tym 🙂.
Nie nevyužila. Chceli sme byt spolu len my 3, ja, syn a muž.
Muž si vybavil volno v práci. My sme v inej situácii ako naše mamky: mame umele plienky, jedlo sa dá objednať, deti majú kopec oblečenia, mame pracky, susucky.
Chcela som aby si syn vytvaral puto s nami a my s ním. Navyše nech mam akýkoľvek dobrý vzťah s mamou, skôr či neskôr by mi jej rady liezli na nervy a bola by som z nich nervózna
No ja osobne som bola velka herecka scitana clankami o klude v 600nedeli a dokonalom kojeni. Ked mi svokra povedala pred porodom, ze je tam pre mna, vnucovat sa nebude, ale hocikedy mozem zavolat, v duchu som prevratila oci, ze uz len to budem potrebovat, pocuvat tu svokru 😂😂
Ja som teda bola po cisarskom, ubolena, nevyspata, na prsia ma bolel aj samotny pohlad 😂 a zaspat by som zaspala aj po stojacky ako kon 😂
Takze suma sumarum som po 2 dnoch doma, zavolala svokre a ked prisla a povedala, chod si moja pospat, postrazim ju a ostanem dokedy bude treba, plakat sa mi chcelo radostou a vdakou.
Ale presne ako sa pise hore, kazdy to citi inak v tej chvili.
Ani pri jednom dieťati mi nikto nepomáhal. Ale teda môj muž bol pri prvom dieťati týždeň doma, čo ale bola skôr záťaž pre mňa než pomoc. Malého mal nonstop na rukách a potom malý nechcel byť mimo rúk. Naučil ho na hojdačke kedykoľvek mrnkol. Čo nebolo dobré pre mňa. Nakoľko som mala ani nie 50 kíl aj s topánkami a malý sa narodil 4 kilovy.
Ty si ale zvyknutá byť sama, či ti bude chýbať spoločnosť uvidíš len po tom ako sa ti male narodí. V každom prípade to nechaj otvorené a uvidíš ako ti bude.
Nie, ano pri prvom, ani pri druhom...pri prvom som bola sama bez muza, pri druhom muz hned druhy den ako som prisla z porodnice musel ist na tyzdnovku...nevidim dovod aby mi niekto pomahal
Nie nevyužila ale muž bol doma. Teda doma...hm...po pôrode som sa normálne starala o staršie dieťa, večer chystala do postele a aj na druhý deň uvarila ryžu lebo tu variť nevie 😁 a muž bol viac mimo domu keďže mal vybavovačky.
A v takej chvíľke by som nezniesla ani spoločnosť. A to som bola po pôrode hneď fit v norme. Ale mám rada svoj kľud pohodu a návštevy moc nemusím ani obyčajne každodenné.
Uvidis po porode - niektora ho ma tazky a je rada, ze vie vstat z postele a presunut sa z bodu A do bodu B, ktory je cca o 2 metre dalej a niektora je ako nezmar a za 2 dni nevie, ze rodila😁 dieta este nebude mat rezim.....nie novorodenci fakt nespia 20 hod. z 24 hod. Tiez som planovala a mala premyslene co urobim ked bude dieta spat, co urobim ked sa samo bude bavit....realita ma rychlo prefackala🤣🤣 ale cca 2 mesiace a mala som system. A bola som vdacna hlavne za spolocnost, nepotrebovala som rady a mama ich ani nerozdavala kym som sa sama nepytala....tiez som bola v tyzdni sama, mm jazdil na kamione.
Existuje niečo ako materinský inštinkt takže soluehala by som na to .ja som jediné čo urobila že som šla k mame až mi pomôže prvé kúpanie a to je všetko potom pekne do svojho a užívali sme si kľud
Nevyuzila som ziadnu pomoc. A keby sa mozem vratit v case tak mala som raznejsie zakazat ake kolvek prve navstevy hned po prichode domov.
mne pri prvom padla velmi vhod vypomoc od babky formou ze mi na prve 2 dni navarila a nemusela som riesit obedy (ale teda ja som sa starala aj o mladsiu sestru) inak je lepsie ostat doma mas tam vsetko pre babatko, seba pokoj a klud ziadne stahovanie do cudzieho drobec bude pokojnejsi ak chce babka pomoct nech ti navari nakupi a necha ta relaxovat a oddychovat doma drzim palceky
Hlavne nepočúvaj reči že to nezvládneš, a podobné, lebo to fakt nezvládneš. Ja som bola s deťmi doma. Pri prvom mi svokra posielala obedy, ale to som bola hotová z poporodnych komplikácií. Pri druhom som všetko zvládla sama. Proste som sa tak nastavila že to dáme. Maličké bábätko nie je tak náročné. Moji prvé 2 mesiace prespali. Dôležité je aby si bola ty v pohode, bábätko to cíti.
Ja som z princípu nechcela, že to proste je na mne.
Musíš si ty vytvoriť systém, najhoršie počúvať, čo bolo pred 30 rokmi. Nič v zlom.
Muž chodil až o pol ôsmej večer čiže nula bodov.
Čo si počneš, hádam nie...
Dakujem zeny, +- sa tak nejak triezvo na to pozeram tiez 🙂.
Nie, osobne by mi liezli na nervy, chcela som byť s malou v kľude sama .
Ja by som bola rada, keby mi dakto pomáhal. Aspoň navariť, pokocikovat,... Držím palce!
Pre mna bola najvacsia pomoc POKOJ 😀
Mne nikto pomoc neponúkal ani po prvom, ani po druhom pôrode, ale v každom prípade by som využila. Nie s bábätkom, ale veľmi by som ocenila, keby mi niekto navaril, upratal a nakúpil aspoň občas 😁 ale teda ja som mala deti, čo nespali, keď niekomu novorodenec pospi hodinku v kuse, možno ani žiadnu pomoc nepotrebuje 😄
Ak nebudes po porode v nejakom extra zlom stave a starsie deti nemas, da sa to zvladnut. Maximalne, ked uz po nejakych 2 tyzdnoch bude moct ist babatko von, ti ho mozu vziat pokocikovat na 2 hodinky a ty si pospis, nieco doma porobis. A manzel si nemoze aspon tyzden po navrate domov z porodnice vybavit volno?
Ja som pomoc nevyužila...V nemocnici mi všetko ukázali ako mam drobca prebaľovať, kúpať atď.. ak si chce mama pochovať trosku malé tak môže prísť k tebe na návštevu. Prirpadne ak budeš potrebovať dospať tiež môže vziať bábo kocikovat. Nevidím dôvod prečo by si kvôli tomu mala ísť na par dni k nej. Doma je predsa doma a máš tam svoj pokoj. Aspoň ja sa na to pozerám takto
Ja som mala tazky prirodzeny, 3 tyzdne som nevedela poriadne stat na nohach, pomohol mi manzel. Mama mi pred porodom vravela, ze si berie 3 tyzdne dovolenku, ja som ostala zaskocena, ze naco. Urazilo ju to, ale nehadala sa. Raz prisla, pod zamienkou, ze chce vidiet malu, zacala ju uspavat a nepocuvala nase pripomienky, po pol hodine som ju so vsetkou uctou vyhodila 🤷🏻♀️
Ak by manzel nebol doma, aj tak by som chcela byt sama. Zvladla som to v porodnici, zvladla by som to aj doma.. ano v bolestiach, ale kludna.
Ja si neviem predstavit byt sama po porode. Mala som doma muza a velmi som to potrebovala.
Nie. Pri 2hom ano. Pri 3tom uz len neosobnu pomoc. (S detmi von a obcas teple jedlo od svokry.)
Ja som pomoc nechcela, ale nakoniec by som ju uvitala vsetkymi desiatimi. Bola som po porode uplakana, precitlivena, do toho unava a stres z babatka. Ked po mesiaci dosla sestra na vikend, bol to najlepsi pocit na svete
Nie, nevyužila. Ani pri prvom, ani druhom, ani treťom.
Ano vyuzila som maminu pomoc, varila nam, bola s nami. Bola som za to rada - dolezite asi je aby ti ten človek neliezol na nervy aj v beznom zivote.
Ja som po porode bola celkom vyhukana zo vsetkeho,taka velka zmena, bolesti, unava…Ale tak my byvame v zahranici vidime sa velmi malo a ja som bola nekonecne vďacna za maminu pomoc, nebrala som to ako branie sukromia- moja mama ma nediriguje ani mi nehovori co mam robit. Proste je len tam,navari,upecie, pohladka,pohojda 🙂
Ja som bola rada za kľud ze nik nebol pri mne stačil mi muž keď prišiel z roboty
Pri prvom som nevyuzila pomoc a to som skoncila s akutnym cisarakom... Prvy tyzden bol muz doma, ale zeby nejako extra pomahal okolo malej sa neda povedat... Skor sa staral o nase druhe dieta-psa... Ale teraz mi asi pride trosku pomoct svokra, hlavne so starsou... Zas pojdem na sekciu, uvidim ako to budem zvladat...
vsetko v pohode zvladnes aj sama/s muzom...jediny problem by som videla, ak by si bola fakt bolava po porode a tak.
ja som pomoc nevyuzila, muz bol s nami doma cez vikend a potom isiel do prace a v pohode. rychlejsie som si musela najst system a spolahnut sa na seba. ja som mala stastie, mne dieta spalo/papalo/cikalo, kakalo. cize u mna bolo vacsinou aj navarene, upratane, pohoda ... horsie to potom zacalo byt, ked uz zacala spavat menej... vsetko zavisi od okolnosti, ja som maminu nechcela a svokru uz duplom nie, staci mi s nimi byt par dni v mesiaci... manipulaciu s dietatom napr. si radsej sefujem sama, lebo ked vidim ako ju nadrapuju "ved aj vas sme tak nosili a tu ste", oblieva ma pot. 🙄
nie, nevyuzila. ani sa nikto nenukal 😂🙈 jedine mamka mi pomohla s kupanim babatka prvych par dni, sama som ju poziadala.inak len bezne navstevy a zvladli sme to.
Ja som bola rada za pomoc. Malý stále spal, takže v tomto nebol problém, ale po 2 týždňoch v nemocnici a more stresoch som potrebovala byt s niekym, rozprávať sa. Proste mi dobre padla spoločnosť, nie pomoc ako taká. Ale ty môžeš byť na tom úplne inak, takže uvidíš potom, že či budeš rada, alebo povieš, že diky mami, ale netreba. Držím palce 😉🤞