Výlev

18. máj 2023

Potrebujem to dostať zo seba von.. mam dve detí, staršia mala 2,5r ked sa narodil brat, bol velmi náročný... Dovtedy bola len ona a bola mojom zlatickom ale ked aa narodil syn, vsetko sa muselo zmeniť,musela som sa venovať jemu a na malu som byvala často zla,lebo som ho potrebovala.uspat, utíšiť,velmi dlho plakal,mal koliky..bola som na nich sama lebo muž robi v zahraničí.bola som často na pokraji sil, nervózna,proste dcéra ma takú dovetdy nepoznala... nejak sme to zvládli, obdobie prešlo a všetko sa vrátilo do dobrých koľají. Deti su uz vascie.. A stala sa cez víkend taka vec,ze som si spomenula na toto obdobie, uvedomila som si ze vlastne dcéra bola predsa este velmi malé dieťa ktoré veľmi potrebovalo maminku a istotu a lásku..a neskutočne si teraz vyčítam a som smutná,ake to bolo ťažké a aká som bývala občas hrozná..ze vlastne ona vôbec neojapalala co sa dejee,bola to veľká zmena pre nás.a aj ja som.to nezvládla ako matka.... Da sa to nejak napraviť? Je mi stále do plaču.. vyčítam si to aj ked to už nevrátim.keby to šlo..vsetko robím inak 😭

0silvia0
18. máj 2023

odpusti sama sebe, zmeniť to nemôžeš, ale môžeš byť teraz tou mamou, akú tvoje deti potrebujú.

autor
18. máj 2023

@0silvia0 snažím sa ale dcéra je teraz v takom tazkom veku kedy so mnou stale bojuje, je drzá , vzdoruje veľmi, odvrava mi často...aj keď poslúcha a vzfy nakoniec sa nejak,,dohodneme,,alebo proste urobí co od nej ocakavam,je to ťažká komunikácia ..ja neviem ci zas nerobím nieco zle alebo ako stým pracovať. Toto zas začalo ked prišla do škôlky,dovtedy bola zlaté nenáročné dieťa,.mam zo seba pocit ze som hrozná matka,ze ma nebude mať rada...

mamina87
18. máj 2023

Poznám ...no niekedy človek je zo všetkého unavený a potom si to odnesie najbližšie .....u teba dcéra ....u mňa manžel ....ale tiež som mala dve deti v predchádzajúcom vzťahu ...tiež sama na ne lebo ex pracoval v ČR a tiež som bola zlá ...tiež boli zlé časy ale dieťa rýchlo zabúda na to zle ak je tam viac dobrého 😊 takže nemaj výčitky ...ako sa vraví že všetko zle je na niečo dobré ...moje deti už teraz 15 a 13 sa smejeme nad tým keď som bola na nich zlá ako boli maličký ...pamätajú si až od určitého veku .....takže hore hlavu a užívajte si spoločne chvíle teraz 😍 neoplatí sa pozerať NATO čo bolo ....krásny dník prajem 😊

autor
18. máj 2023

@mamina87 ďakujem ❤️ tiež mi príde ze si to asi nepamätá lebo nikdy nespomínala nič,iba par spomienok ma ale vascinou nejaké zážitky a tak..to ze som kricala alebo bola zla nespomína. Tak dufam ze to nijak nenarusi nas vzťah,ale vo mne tie spomienky ostanú.. nerada sa sparam v tom co bolo ale toto na mna akosi dolahlo

salamistka
18. máj 2023

ona si na to nepamätá...a každá mamička má kvôli niečomu výčitky, to mi ver...tiež mám tie svoje veci, za ktoré sa doteraz hanbím, ale čo sa stalo, už sa neodstane, hlavne sa snaž, aby sa to už neopakovalo

mamina87
18. máj 2023

Človek není stroj ....tiež máme svoj....takže hore hlavu ....minulosť zahodiť za hlavu a užívať si spolu čas 😍

kluska
18. máj 2023

odpusti si, si dobra matka 🙂 uz len to, ze ta to trapi, vypoveda, ze si dobra a citliva osoba. Ja som mala podobne, rozdiel 2 roky, dvaja chlapci. Bez pomoci rodiny, jedine muz pomahal, ale ten bol skoro cely cas v praci a poviem ti, ze ani neviem ako sme to prezili, ja si vela ani nepamatam, do 8 mesiacoch druheho to bola psychiatria. Tiez som si vycitala, ze aka som matka, ze som prvy raz dostala migrenu vtedy a deti plakali v jednej izbe a ja v druhej... ze som vrieskala do tvare starsiemu, ze som raz dala na ritku mladsiemu, no poviem tak, vela vela zalezi od teba ako to beries. Ako deti rastli, mladsi mal 8 mesiacov a nasli sme si system zaspavania a fungovania postupne, tak to bolo lepsie a lepsie a ked uz mladsi mal skoro 3, tak odvtedy su uz najlepsi kamarati. Maju teraz skoro 10 a 8 a stale to je takto. Starsi mi povedal, ze on si na nic nepamata a fakt hovori len to co som ja mu povedala. Takze neboj, nepamata si, ale ty by si uz mala mat ine myslienky v hlave a nevycitat si to. Ja som si tiez vycitala na zaciatku.

0silvia0
18. máj 2023

ale čo si? Hlavne teraz kvôli výčitkám z minulosti nebuď mäkká. Deti potrebujú hranice, dávajú im istotu. Musíš byť teraz sebaistá matka, a nezasievať do detí svoju neistotu, ony to cítia a pestujú si následne neistotu tiež. Hrubá čiara za minulosťou a začni si veriť.

martinmmartin
18. máj 2023

mozes byt kludna, iba dve generacie spät by taku tvoju dcerku zaparkovali na tyzden ku koze do chlievika nech ju koza postrazi....to sy ty vymyslela este vyborne. Aj dieta sa musi naucit ze nedostane uplne vsetko co by mu do kramu sedelo. Z toho bude v buducnosti vediet cerpat

autor
18. máj 2023

@0silvia0 niesom.makka vôbec, teda vo chvíľach kedy skúšaju hranice alebo začne dcera odvravat,tak si stojím za svojim a neustúpim. Ja neviem ci je to len obdobie a prejde to alebo budeme takto uz navždy, že stále budeme bojovať, pre mna je to všetko nové, ale zas pri synovi uz budem vedieť co a ako... Je pravda ze koľkokrát premýšľam ci reagujem správne alebo bola to a to chyba.. zas ked urobím ozaj chybu,peiznam si ju. Jo myslím si ze som síce kamarátka ale po hlave si skákať nenechám.

autor
18. máj 2023

@martinmmartin toto si niekedy aj sama poviem... Že dieťa sa musí učiť realite a že netočí sa celý svet okolp neho len...to je samozrejme,ale zas chcem,aby da cítila v bezpečí a lúbenã na 100%

u2jana
18. máj 2023

Najst si cas a travit ho len s nou, co bude chciet a rozpravat sa

autor
18. máj 2023

@u2jana súhlasím,chyba nam cas len pre nás dve... Mame ho málo, málokedy sme samé dve