No idem sa iba vyzalovat, lebo to nedavam.....
Som doma 4,5 roka. Mam 2,5 a 4 rocne deti plus manzel pracujuci. Starsi syn sice chodi do skolky, ale je casto chori, nakazi aj dceru aj mna. Aj teraz som chora uz treti krat od septembra. Dookola choroby, starostlivost o deti, vatenie, domacnost. A proste deti ma uz ani nepocuvaju. Nebavi ma robit policajta, aby sa obliekli (vedia, ked chcu), aby sa najedli, aby upratali. Neskutocny neporiadok porobia, vsade hracky, knihy, karticky, drahy, figurky.....a ja uz vysinuta rezignovana matka. V ktorej domacnosti vybuchlo nieco.
Ano, viem, ze mi neporadite, musim to vydrzat.....do roboty sa viem vratit az o pol roka. Tiez som zvedava, ako budem vediet pracovat pri takejto chorobnosti.
A potom ma mrzi, a neviem kde robim chybu, ked vudim fotky a komenty mamiciek, ktore maju krasnu domacnost, vysmiate deticky, upravene mamicky....proste tip top a potom mam pocit, ze som na celej ciare zlihala, lebo som nervozna matka.
Ale mam hracky upratat za nich? Ako ich potom naucit, ze si maju upratat? Neviem najst spravny balans a nici ma to.
Nemam radu,som na tom podobne,ale mladsia ma len rok...ja som k tomu sialene unavena,a ked som unavena,som zla..uz som sa pristihla pri tom,ze 90% dna po nich bliakam..🤷♀️ Nemam radu,ale nie si v tom sama..tak aspon podporu ❤️
Príď sa pozrieť k nám a veru poriadok nájdeš u susedov a stailovala som sa asi pred 1000000 rokmi ešte keď dynosary dávali dobrú noc. Netreba pozerať čo iný majú iné,mne stačí spokojné dieťa aj keď niekedy nevládzem. Som s tebou a veľa síl prajem
@tani777 andulka1988 pribinak zlate ste dievcata. Skor som cakala negativne komentare 👍😃 dala som si teplu sprchu, trocha vyplakala a idem dalej. A budem dufat, ze zajtra budem lepsia mama.
Určite si skvelá mama, máš právo mať aj horší deň ... Miluješ svoje deti a deti teba
Pre svoje deti si ta najlepsia aj vtedy,ked si myslis,ze si najhorsia ❤️ Drz sa
Ak chces, poslem ti aktualnu fotku nasej kuchyne a obyvacky. Hned ti bude lepsie. Kedysi platilo pravidlo 3 hraciek v obyvke a ani neviem ako mam tu polku jej izby. A vies co? Deti spia, mohla by som to upratat, ale radsej sedim v tom bordeli a uzivam si ticho. A to ma drobec este len 4 mesiace a staria 4, takze bordel robi len 1. Plus ja a manzel 😁.
Ale u nas zacal pomahat aj system, co neodlozis, nenajdes. Dnes hladala telefon, nenasli sme. Lebo neodlozila na miesto a potom sa hracky stracaju (zahadne do technickej miestnosti). Ked uprace, objavia sa.
Neboj sa, jedného dňa deti odídu z domu a ty budeš mať upratané 😁 nebuď na seba taká prísna, opísala si takú bežnú domácnosť s dvoma malými deťmi. Si super mamina. A všetky sa kvôli pekným fotkám vieme občas nastylovat 😊
prosím ťa, vykašli sa na bordel, ešte budeš naň s nostalgiou spomínať. O desať rokov môžeš lietať s prachovkou do roztrhania tela. A že majú iné mamičky poriadok? No možno majú iba jedno dieťa, možno mamu, ktorá im navarí, možno si to dokážu lepšie zmanažovať, ale hlavne, určite nefotia, keď je doma výbuch, alebo ho zhrnú na druhú stranu izby, nie? Čo sa týka toho upratovania, zredukuj hračky, zopár odnes do pivnice, daj do nadstavca a pod. a vytiahni po troch mesiacoch, uvidíš, aké budú vzácne a spraceš zase iné. Na hračky kontajnery, kocky do jedného, autíčka do druhého, lego do ďalšieho, vláčik....iba väčšie autá a knihy na poličky. Vyhraď si dva, tri dni, keď budeš mať navarené, opraté a iba budeš pri deťoch a naučíš ich, že keď jedno vysype kocky a preváža ich autami a zrazu si chce kresliť, tak kocky aj autá uprace. Buď dôsledná, naučia sa, tak ako sa naučia v škôlke a tam je detí podstatne viac. Inak rozloženú vláčikovú dráhu nepovažujem za bordel, ak nie sú vagóny rozhádzané po celej izbe, ale sú na tej dráhe a je na takom mieste, že sa dajú otvárať dvere 😎 Zase buzerovať dieťa, aby sa hralo s jednou hračkou je týranie. Snaž sa byť s deťmi čo najviac vonku, posilníš im imunitu a keď sú vonku, nerozhadzujú dnu. Večer si vylož nohy, daj si pohár vína a miesto pozerania foto iných mamičiek sa venuj mužovi alebo čítaj knihu a úplne zabudni na to, že si zlyhala.
Dakujem velmi krasne za povzbudenie.
Vydrž, bude lepšie. Aj ja keď mám pocit, že naša domácnosť začína vyzerať normálne, tak vždy niekto ochorie - teplota, lieky, prebdené noci.... a zas sa kopia riady atď. a som tam, kde som bola. Ale pomaly, ako rastú, sa to zlepšuje 🙂
Väčšinu, čo som chcela napísať a spomenúť, napísali za mňa baby, takže priznávam sa! Ani ja nie som robot. Ale som s Tebou. Ešte možno bude ťažšie - učenie sa s nimi... Ale nechcem strašiť, len myslí na to.
Stoj si za svojím rozumom ale aj srdcom, ktoré je pri role matky dôležité. Ináč, aj mne pomohlo strácanie sa hračiek 😉 A keby som tu mala spomenúť moje všetko "riadenie" domácnosti, ani radšej nie, nemohla by som, určite by ma iba pri pomýslení naň bola by som zakrútena v mozaike 🤭 od nervov.
Pekný večer Ti prajem. Sme ženy, sme silné a naučíme si zorganizovať veci po svojom 👏 Veľa síl, nič nie je také zlé, aby sme to nezvládli, či ako,?
Nesleduj foto všelijakých mamičiek, väčšinou sú to nastajlovane foto, urobene len pre potreby prezentácie na soc. sietiach
Realita je úplne iná