Ahojte dámy: Čomu ste sa pred narodením bábätka nestihli venovať a teraz to ľutujete resp. chceli by ste robiť ale už na to nemáte toľko času? 🙂
v kľude tichu a neprerusene som čítala knihy 😍
Nic . Prve dieta som mala v 33 precitanych 600 knih ( a citala som iBook aj popri kojeni) cestovala som pred detmi aj s detmi, zazitkov som mala dost na dva zivoty. Uzivala som si babatko , Aj ked to prve bolo narocne vobec nic mi nechybalo s detmi sa da robit takmer vsetko .
spať! dobre si naschval pospi, aby si bola presytene, aby si sa potom necitila frustrovana, ja som este nedospala a moja ma 7 rokov, a budi ma cez vikendy rano o 6 hod...pockam este par rokov...🙂) alebo drobne rucne prace ako s ihlicami sa bojim ked je mala doma ani sit sa nepustam vacsie veci, lebo sa mi hrabe v krabici s ihlami a vsetko potrebuje, tak kreativne veci s drobnym materialom mozes robit, lebo deti potom vsetko potrebuju a niektore veci su pre ne nezbezpcne..
Mala som viac spať. 😁 do rezervy.
@katus12 Nic, Mala som zazite uplne vsetko co som potrebovala. Cakala som na dieta dlhych 10 rokov.
A co ty? Lutujes ze si nieco nestihla, alebo si robis zoznam veci, ktore treba stihnut kym pride dieta?
...inak, práve som zistila, že s deťmi máme viac pochodené, ako bez nich. Aj kníh čítam viac, aj do kina chodíme... ešte, že sme si ich "zadovážili" 🤣
@andreatytler nie len ma zaujima ako to zeny vnimaju 🙂
@elizabet173 tiež nerozumiem osobne deti nemám zatial. Ale poznam kopu žien v okoli ktoré boli aktívne pred aj po detoch. Nemyslim si že je to nemozne.
Úplne má iritujú tie blbe poznamky že pridu deti tak uvidis😂 no prd uvidim koľko mladých bab namiesto športu chodi večer po diskotékach. Je úplne jedno či je človek mlady stary či má deti alebo nie keď chce tak s tým niečo robi keď nie hold tak hľadá vyhovorky
@biaa je uplne jedno ci mas deti ci nie. S detmi len potrebujes-minies viac $ a vsetko je akcnejsie živšie. Restiky su baby friendly hoteli ., Niekto je go getter a je taky cely zivot ci s 0 ci 2-3deti. Potrebujes len mycku susicku a trpezlivost. V dnesnej dobe je materstvo este jednoduchsie ako volakedy. Mas technologie v domacnosti co ulahcuju zivot . Jednorazove plienky zena nie je otrok domacnosti. Chlapi toho urobia doma viac ako volakedy. Tych moznosti je ovela viac ako kedysi. Pre mna je to obdobie ked su deti male najkrajsie 😍a to ze som sa roky moc nevyspala patri k tomu . Vsetko mà svoju dan no stoji to za to. Ako si zariadis take to budes mat.
Ako… tiež sme s muzom cestovali po Slovensku. Ale od kedy mame deti niekedy mi to ide až na nervy 😂 ale zase deti keď sa niečo učia v škole tak len-tam sme boli. Tam sme boli. Ano toto sme videli… je to super pocit aj pre nich aj pre mna.
Osobne nemám pocit že som o niečo ukrátena. Naopak. Inač by sme boli len v kolobehu práce.
Nič.
Ale nečakaj,že keď sa dieťa narodí,tak ho naprogramujes a,ze len polozis a máš čas len pre seba. ..
A ze ak si mala čas len pre seba,ze to bude aj po pôrode tak. Treba si uvedomiť,že materstvo je náročné či psychicky tak aj fyzicky, nákup s deťmi, upratovanie,varenie, cestovanie, ale aký pohľad spravíš na toto všetko,tak taky život s detmi máš. S deťmi je život iný, je to o prisposobeni a veľa sa naučíš.
Maria nerada cestuje aj napriek tomu chodíme DE/SK, vždy sa dá všetko prispôsobiť, 2x sme išli vlakom, inak stále autom....
Ja deň plánujem tak,že keď Maria spi tak je to čas pre mňa, beriem háčik do ruky, kávu, netlix alebo smer prechádzka.
Uži si každú chvíľu
@zuzanka.zuzu alebo by som v tichu len tak sedela 😅
@katus12 keby som vedela čo ma čaká, tak by som spala, spala a spala. A viac čítala a chodila s mužom na biliard. A len tak počúvala ticho. A užívala si jazdenie autom/bicyklom/na korčuliach v kľude, tichu a mieri. Že len ideš. A nikto nejačí, neháda sa. A nikto nechce cikať, piť, neumiera od hladu 10 minút po odchode z domu.
Áno, aj ja mám kamošky, ktorých deti prespali celú noc pomaly od narodenia a keď niekam potrebovali ísť autom, dali dieťa do vajca/sedačky a to buď zaspalo za prvým rohom alebo spokojne počúvalo rádio bez revu.
Ale nie všetky deti sú také. Niektoré do troch rokov prespia celé tak dve noci a každý prerezávajúci zub je trápením pre celú rodinu. A majú atopický ekzém, ktorý svrbí najviac v noci. Niektoré nenávidia vajce, lebo v ňom musia ležať a oni už chcú sedieť a potom nenávidia autosedačku, lebo v nej musíš sedieť a oni už vedia a chcú chodiť. Niektoré dokážu bez prestania jačať 50 km tak, že máš chuť ich vyložiť na najbližšej pumpe. Nikto nikdy nevie aké dieťa mu život prinesie, tak pre istotu spi vždy keď sa dá 😁
Cestovanie v KLUDE. To som nikdy pred dietatom neocenila, len tak sediet na letisku dve hodiny v klude/v aute v klude kukat cez okno, vo vlaku citat. To je nieco, co uz nemam a chyba mi to. Inak asi nic
@katus12 behala by som kazde rano a vytvorila by som si lepsiu kondičku 😉 viac by som lyžovala, a cestovala