Venujem sa málo deťom?

24. jún 2024

Muz stále do mňa rype že málo sa venujem deťom. Máme 8r dievčatko a 5r chlapčeka. Už 8r som nikde nebola sama, odkedy sa narodili deti venujem sa im. Robím len na rannú smenu zmenila som si odbor kde som sa zamestnala. Zarabam menej len aby som sa vedela venovať sa deťom po práci. Nosím ich do škôlky a školy síce staršia už chodí sama no nosila som aj ju. Skontrolujem ju či je naučená, hrám sa s deťmi. Zapajam ich do všetkeho. Chodím s nimi na výlety.
No stále ten istý kolotoč, potrebovala som si zmeniť myšlienky a nájsť si nejaký koníček. Bývame v rodinnom dome, za domom lúka spravila som si záhradu a prvý rok som sadila a starám sa teda o záhradu. Je to pre mňa relax. Lenže mužovi sa to nepáči keď som v záhrade lebo za ten čas on sa musí venovať deťom. Denne hodinu niekedy dve si niečo porobim pomaličky. Som začiatočník. Večer zas domácnosť umyť si riad popratat a uspať deti. Muž je ofucany a vykrikuje mi že málo sa venujem deťom, že musí aj on s nimi tráviť čas. Že to nezvlada nevie to s nimi. Je to preňho utrpenie zabávať ich a hrať sa s nimi.Chce sa rozviesť lebo sa malo venujem deťom. Že on potrebuje oddýchnuť si robí fyzicky ťažkú prácu a ja mu vôbec nepomáham keď mu nechávam deti aby ich strážil.

milka1988
24. jún 2024

A tie deti sú jeho alebo majú iného otca? 🙈

4stanka4
24. jún 2024

Bože to je chmulo. Akože ty sa môžeš aj zodrať a on nie je schopný zabaviť sa s vlastnými deťmi? Ty si máš oddýchnuť podľa neho kedy?

beata_k
24. jún 2024

Cisty kkt. Sorry, iny vhodny vyraz pre neho nemam.

lenka.25
24. jún 2024

Chce sa rozviesť lebo sa “musí” venovať vlastným deťom …. Toto snad ani nemôže byt pravda . Nie on by sa mal chcieť rozviesť , ale ty . Veď to je úplný sebec

buberova
24. jún 2024

Opýtala by som sa ho či podľa jeho je dôležité aby deti mali vzťah aj s otcom a on s nimi. Ak áno, či podľa jeho sa vzťah netvorí tým, že spolu 2 ľudia trávia čas.. a ak áno, tak ako si predstavuje čas strávený so svojimi deťmi. ON s nimi.
Ak nechce byť s deťmi, načo si ich robil?

dejka77
24. jún 2024

To nie ty sa malo venujes detom, ale on. Aky vztah maju vlastne deti k nemu, ked on s nimi ani nechce byt?

sense
24. jún 2024

A on pri tom. Nebol keď ste deti plodili?

ivik4
24. jún 2024

Posli ho ku mne, do par hodin sa Ti vrati 😃😃😃😃😃

petamich
24. jún 2024

hm cize ty sa detom venujes malo a on s nimi nie je ani 1 hodinu denne bez somrania aha okej

misicka31
24. jún 2024

Čo robí okrem toho,že je zamestnaný???

hradnapani
24. jún 2024

ved to on sa nevie postarat 🙄

koniarova
24. jún 2024

Chce sa rozviesť? Výborne. Aspoň budeš mať pokoj, keď ho vlastné deti tak hrozne otravujú.

dupinka
24. jún 2024

Vezmi deti do záhrady, nech Ti pomáhajú, mužovi rukavice a môže relaxovať trhaním buriny. Snáď tá práca v záhrade denne netrvá celé hodiny.Urobte deťom miesto na hranie a môžete čas na dvore tráviť spolu. Muž je rovnako otec ako ty matka. To je fakt ťažké vziať ich na prechádzku na kolobežky, zahrať sa s nimi? Rozvod pre takýto dôvod? To už je fakt taký lenivý byť s vlastnou rodinou? Alebo je za tým niečo viac?

michaela329
24. jún 2024

Ok...rozvod a striedavka a to ešte len bude nariekať, že ich má celý týždeň vkuse 🤷

ada12345
24. jún 2024

@dupinka Je ta za tym to, ze manzelka si muza tak naucila, ze nemusel doma robit nic a celu domacnost i deti tahala ona. A teraz zrazu zmena pre neho...no komu by sa to pacilo po rokoch pohody a oddychu?

jankajanka13
24. jún 2024

Jedine rozvod, kkt nepomaha ocividne doma ani s detmi ktore spravil ale hlavne ze ty mas jednu smenu v praci druhu doma na zahrade/v domacnosti a tretiu s detmi. Takeho by som kopla do pici, vzdy na vsetko musia byt dvaja, aj ked mozno on by robil lahsie veci ak naozaj nevladze ale aspon nieco a nie si valat gule a ze sa s nimi ,,nevie hrat atd?" A kto sa ma ked nie on? Rozved sa kym nedostanes depky a urcite vam bude lepsie, zachvilu budu obe v skole a budez mat cas, druzina pre starsie, do 4/5v skolke starsie a das to.

lalu_sk111
24. jún 2024

je dolezite vybrat ai dobrych muzov ako partnerov..viac sa k tomu ani neda povedat. Ludia neriesia aky bude otec pokial nemaju deti..akou oporou budu pri chorobe ked su vsetci zdravi..

samimami777
24. jún 2024

"strážil" deti? 😂 A pán otecko zabudol že je rovnako rodič ako ty a vlastné deti "nestráži" ale stará sa o ne "až" 2 hodiny rovnako ako jeho manželka to robí celodenne 😉? Takého chmuľa by som s čistým svedomím nechala nech si ide ešte by som pred ním ako by mi oznámil že sa chce rozviesť skákala od radosti a buchla šampanské 🥂

autor
24. jún 2024

@milka1988 Sú jeho

autor
24. jún 2024

@misicka31 Chodí domov z práce o 17tej, naje sa a vymeníme sa. Ja idem von do záhrady a nechám mu deti nech si ich užije aj on. A toto sa mu neľúbi.

autor
24. jún 2024

@dupinka Ja ich bravam von na prechádzku kolobežku bicykel, no odkedy som vymyslela že od 18 do 19 niekedy aj do 20 chcem mať čas aj na seba tak sa mu to nepáči. Že som sebecka a že málo sa venujem deťom.

nevenka
24. jún 2024

No Ty moj kvet, tieto vyplody "akoze otcov", to tu je kazdy den aspon 3x...😔
Ja teraz sice tiez znicena, uspavam najmladsiu, manzel dosiel z domu, kde skladal skrinky, montoval nejake veci, ja som pomedzi robenie vecere, chystania starsich deti, este nalozila ceresne do poharov a teraz on zavara. A nesomre. Ked je doma, tak sa im venuje aj on. Este lepsie sa s nimi zahra. Napriklad tak, ze si lahne na zem a oni lozia po nom a sranda. Co je na tom tazke? 🤣

gemerka17
24. jún 2024

Odpoveď jednoducha. Vymeňte si úlohy. Ty tráv s detmi každý deň od 18 stej do 19 stej, pripadne 20 stej. Zvyšok nech robí on, odviesť, naučiť, uspať, dať najesť, okupat, venovať sa. Na konci dňa mu zahlas, že sa im malo venuje. Fakt nevie kde na tých chlapov chodíte.

autor
24. jún 2024

@jankajanka13 Alebo mi povie že robím všetko možné len aby som nemusela byť s deťmi. Pod všetko možné myslí to že umývam riad upratujem vyhodím smeti atď. Už som mu aj povedala že keby si mi niečo pomohol v domácnosti tak mala by som viac času aj na deti aj na seba. A on že nevie robiť naraz 2 veci. Lenže on po sebe ani špinavý riad neodlozi ja mu stále hovorím odloz si to. Alebo omrvinky robí bordel po sebe, neuprace si to. Proste nič nespraví v domácnosti.

natall113
24. jún 2024

Fúha, mňa zaujal výraz "strážiť" akože vlastný otec ich má strážiť? On sa má starať, strážiť ich môže babka, veď nechaj teda všetky domáce práce na neho a ty sa venuj len deťom

autor
24. jún 2024

@samimami777 Áno strážil lebo podľa neho žena sa má starať o deti. Muž je druhoradý.

autor
24. jún 2024

@lalu_sk111 Keď sme sa o tom rozprávali aké to bude živiť s deťmi velice sľuboval že bude mi pomáhať vo všetkom. No skutek utek. Hovorí že nemyslel si že mať deti bude takéto náročné.

janettdamian
24. jún 2024

S kľudom mu povedz, že si rovnako sebecká ako on. Do 18,00 sa kto venuje deťom?(viem,že ty) Ak sa chce rozviesť, tak asi mu celkom nedochádza, že príde o všetok svoj komfort. Mu povedz, že tak nech vybaví ten rozvod.

autor
24. jún 2024

@nevenka On tiež sa a nimi zahrá ale po pár minút sa už sťažuje že ho to nebaví a chce si oddýchnuť.

jarnajar
24. jún 2024

@lalu_sk111 to je pravda, len niekedy je to klamlivé. Môjmu mužovi tiež veľmi pridalo body, že som si myslela, aký bude super otec. Často rozprával o svojej neterke, rád sa s ňou hral, vedel komunikovať s deťmi... no a realita, keď to má doma? Nie je zlý otec, od autorkinho extrému má ďaleko, ale evidentne ho to s vlastnými deťmi až tak nebaví, rád sa ich zbaví, pošle ich za mnou aj do kúpeľne a na záchod (teda posielal, párkrát som za to musela pohádať, aby s tým prestal). Robí s nimi v podstate len to, čo jeho osobne baví, aj to len vtedy, keď musí, osobná iniciatíva chýba. Takže nie vždy sa to dá posúdiť skôr ako sa ocitneme v tejto situácii. Tiež som si o sebe myslela, že budem iná matka a v realite reagujem často odlišne ako som si predstavovala.