Vadia mi cudzie deti. Som normálna?

20. mar 2023

Baby , som normálna? Vadia mi deti, tie moje dve samozrejme nie, ale tie cudzie ,ja sa ich desím ..keď prídu k nám tak skáču po gaucoch ,posteliach, trieskaju s dverami , idú zbúrať záhradný domček ,na ihrisku , rozprávajú môjmu 2,5 ročnému synovi , že je špina..🤷 alebo požičiame bicykel , naschvál s ním tresnu o zem ..ide o väčšie deti,také 5 ročne..a matky sa smejú na tom ..
Som ja ťa chybná? Mám chuť sa na opustený ostrov odsťahovať

anjelicek26
20. mar 2023

Sranda, ze take deti nepoznam... veci nepoziciavame, uz vobec nie na ihrisku, nech si kazdy pekne nosi svoje, toto zobranie medzi detmi nepodporujem. Neberu inym, nepoziciavame, omnoho kludnejsia atmosfera nemusiet riesit, ze vrat mi to, neponic mi to, emocie zbytocne... ze sa inak deti blaznia vonku tam mam vysoky level, ved nech, hluk k tomu patri, aj nejaka hadka, malokedy treba zasiahnut, ked nechces, aby ti cudzie dieta skakalo po gauci, tak mu to proste poviem, prosim ta chod dole, my po gauci neskaceme - znici sa a ty padnes dole na roh stola a ublizis si ako bonus... teda ak hovorime o 5 rocnych detoch, tak normalna argumentacia staci, dvojrocne vezmem a dam dole, vybavene.

Kazdopadne celkovo je ihrisko minove pole, kazda mama iny styl vychovy, ine dieta charakterom, nepoznaju jeden druheho, neotukany a potom su konflikty, ale tak to bude aj v skolke, len si zvykat...

autor
20. mar 2023

@anjelicek26 mne hluk nevadí ,ako hovoríš tam mám vysoký level, nech skáču, jasia sa všetko ok ,behajú kade tade ..na ihrisku, mám aj 6rocne ,tak už má to niečo naučilo aj škôlka , ale niektoré deti ,oni nechcem byť sprostá a niekomu krivdit, ale oni akoby vyšli z jaskyne ,to sa nevie chovať ..

melanta
20. mar 2023

Nie si chybná ani nenormálna. Tiež v určitých situáciách neznášam cudzie deti. A deti, ktoré sa u nás nevedeli správať, keď bola dcéra menšia, tak proste museli odísť. Upozornila som ich, ak neposlúschli a boli to kamaráti, ktorí sa prišli hrať, poslala som ich domov. Ak to bola návšteva s deťmi, ktoré sa nevedeli správať, tak som upozornila dieťa, potom rodiča a ak nič, tak som poslala návštevu preč. Úplne bez hanby. Čiže u teba doma je to o tom, ako si to nastavíš. Vonku na ihrisku, ak by som počula, že niekto povie môjmu dieťaťu, že je špina, prídem za maminkou a poviem jej, že už viem, po kom je jej dieťa taká špina. Ale urobila by som to tak, aby to deti nepočuli. Ale inak by som to moc neriešila. Hračky som brala von s tým, že môžu sa zničiť. A ako píše anjelicek, primárne sme brali veci preto, aby sa s nimi hrala dcéra. Veci sme nepožičiavali. Treba deti naučiť správať sa tak, aby sa o seba postarali, keď budú samé v škôlke či v škole.

zorkahorka
20. mar 2023

Ja take deti nepoznám, ale tiez by mi to vadilo. A ak maju prist na navstevu nehske divokejsie, radsej niektoré hracky schovavsm. Aj skacu po gauci, upozorním. Cudzich deti pocuvnu viac ako matky

namornicka
20. mar 2023

@anjelicek26 na Slovensku sa hracky na ihrisku poziciavaju, deti sa tam medzi sebou zvacsa poznaju a ked sa napr niekto nehra so svojou kolobezkou prave a ine dieta si ju pride pozicat, tak ja som deti podporila v tom, aby pozicali. To iba na dokreslenie situacie. Zvacsa su to rodiny zo susedstva a neviem si predstavit povedat ze “mal si si priniest svoje”. Samozrejme ak to dieta s vecami slusne zaobchadza.

anjelicek26
20. mar 2023

@namornicka tak kamarati/rodina je o inom...tam sa proste "hrame spolu".

heln
20. mar 2023

ano, myslim ze si normalna.
ku nam cudzie deti nechodia, ani nase nemozu skakat po gauci, alebo po posteli, cudzie by boli u nas posledny krat. a bicykel by som uz tiez nepozicala a chlapcovi "pekne" vysvetlila kto je spina.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
macekovam
20. mar 2023

Ak povie dieťa tvojmu ze je špina.. Tak to doma pocuje
. Ak sa bude matka smiať spýtala by som sa kto je tak doma nazývaný.. 🙄Asi ona... A určite by som v tomto prípade nepozicala. Treba byť aj asertívny..

viestta
20. mar 2023

nevadia ti cudzie deti vo vseobecnosti. Vadia ti nevychovane deti nevychovanych matiek. Komu by nevadili? Neviem, ale ja by som si takych nevychovancov domov nepustala. Ani deti, ani matky. A na ihrisku? Nejak by som to asi pretrpela ale nie s nadsenim.

amelie2017
20. mar 2023

Pred mojimi detmi som cudzie deti zboznovala. Na kazdej oslave som bola animator. Odkedy mam svoje, druhe ma neberu. Ako v parku sa zahram, som mila..ale sem tam mam dost. Napr. minule som bola len s 1 a pol rocnym synom na ihrisku, dcera na treningu, vravim si, ako fajn, nemusim nonstop pocuvat, co mi hovori, pozerat, co robi, lebo vsak mama, mama, pozri, mama, pozri, mama, teraz toto..a nalepil sa na nas 6 rocny chlapcek- mily, zlaty, ale pol hodinu v kuse mlel a stale, teta, pozri..pozri..a maleho natahoval..no ako keby som s dcerou bola 🤣🤦‍♀️

domkakvet
20. mar 2023

Také deti by vadili aj mne.

lenkapk2
26. mar 2023

Presne viem o čom hovoríš.
Dcera si doniesla domov kamarátku a kamaráta z MŠ .
Poobede si ich rodičia vyzdvihli.Ale teda odpočítavala som minúty kedy prídu.
Deti boli drzé/zle robili,neposlúchali,odvrávali,dcéra zničili jej hračky,a kopec iných veci.
Keď si prišli rodičia po nich,vôbec sa nespýtali že či deti poslúchali atď nečakala som ani sekundu,ukázala som čo zničili,povedala ako sa správali a otvorene som povedala že nech si ich berú domov .
Rodičia ani okom nemrkli a boli ako keby som ich obarila..a následne to začali brať tak že ,,a veď sú to deti,,a veď sa len bláznili...odpovedala som že nech sa takto bláznia u seba doma a nie na návšteve,samozrejme mne do smiechu nebolo .
Odišli bez ospravedlnenia a vlastne ako keby sa nič nestalo.
A áno cudzie deti neznesiem a u seba doma odvtedy už tiež nie