Už nevládzem, mám náročné dieťa

30. máj 2024

Ahojte, idem sa trochu posťažovať lebo už nevládzem, dcéra má rok...od narodenia bola veľmi uplakané dieťa a tiež veľmi zle spávala, cca v novembri sa to však zlomilo úplne, noci zostali úplne zlé a denne spánky boli dva 15 minútové.. a vlastne odvtedy zo dňa na deň mám úplne vymenené dieťa, spánok je úplne zlý, za deň má jeden 20 minútový a v noci sme aj 5 hodín vkuse hore.... stále je nervózna a uplakaná, posledný mesiac chce byť nonstop na rukách aj cez deň aj v noci, zobudí sa a treba ju natriasať aj 4 hodiny inak plače a neprestane... dá sa uspať len na rukách, skúšali sme všetky možné spôsoby ale len plače aj dve hodiny. Od 8 mesiacov chodí, posledný mesiace nechce, keď ju dám na zem plače až sa zachádza...občas začne chodiť ale aj to len 10 minút a už sa ťahá na ruky....boli sme aj na všelijakých vyšetreniach neurológia, genetika atď no ževraj je to zdravé a šikovné dieťa a má nízku spánkovu potrebu. Prečo je potom taká? Už nevládzeme, v okolí není nikto blízky, nemám ju komu dať, dokonca už aj keď ju začne natriasať muž tak plače len pri mne nie....a to doteraz nemala s tým problém. Takže sa pri nej striedame, ja v noci spím cca 3-5 hodín, muž vstáva ráno do roboty a tiež je v noci hore lebo by som to nezvládla...už sme obaja unavený a nevládzeme, cez deň tiež si ju len striedame na rukách a ona aj tak väčšinu dňa preplače, aj jedlo je slabe všetko len hodí o zem, čo to môže byť? Máte niekto skúsenosť? Blbé reči že sme ju tak naučili ani písať nemusíte keďže to tak není, zo dňa na deň zostala takáto... už som hotová, bolia kríže, ruky a vždy aj hlava keďže stále kričí. Skúsili sme už skoro všetko. Nemáte niekto skúsenosť a možno niečo overené čo vám pomohlo? Ďakujem

bavlnka92
30. máj 2024

čo zuby? nezačali sa prerezávať?

autor
30. máj 2024

@bavlnka92 momentálne nejde žiadny už ich má 12

mirka47
30. máj 2024

ja som mala obidve deti takéto, bolo to hrozne...kto nezazije nevie...mne spavala pol hodiny cez den maximalne a to som ju vazne 2 hod uspavala,....a v noci som viac nespala ako spala....do dvoch rokov, potom sa narodil syn a bolo to znova to iste...teraz maju 7 a 5 rokov a take, ze deti spia do 8 rana som este nezazila...syn ma 5 rokov a nie je noc co by sa nezobudil, co musim ist k nemu...proste narocne deti...spava v noci pri vas v posteli? trosku toto pomohlo...

beata_k
30. máj 2024

Skus nosic. Ani si neviem predstavit ako musi byt unavena. V roku mat jeden 20 minotovy spanok musi byt hrozne. Popracuj na inom spanku/sposobe uspavania. Preunavene dieta spi velmi zle a je z toho jeden zacarovany kruh, z ktoreho sa tazko vystupuje.

lubkovaandrejka
30. máj 2024

@mirka47 a cloveka,co ma taketo narocne dieta ide porazit, ked mu dakto napise mudrost typu :"jedno dieta - ziadne dieta, alebo,ze pri jednom nemas co byt unavena...
Autorka mrzi ma rvoja situacia ,musite padat unavou,ked je to taketo vycerpavajuce. Nemoze mat alergiu na nieco zo stravy? Preto je nepokojna a uplakana?? Drzim palce nech mate toto obdobie cim.skor za sebou.

simona92101
30. máj 2024

Skuste kontaktovat pani Zuzku z Lepsi spanok babatiek,bud na fb alebo instagrame,nam velmi pomohla.
Aj ked,ta alergia vyssie spomenuta moze byt tiez mozna.

kitycat
30. máj 2024

Moja ma rok a pol a ide jej teraz 12ty zub a to to celkom dobre zvladame. V roku tolko zubkov ju musi trapit. Potrebuje spanok riadny aj cez den, moja este spavala hodinu a pol doobeda a rovnako poobede. Skus nositko, satku ci ring sling.
Kojis?

kitycat
30. máj 2024

@simona92101 mynmame ABKM a vajice a okrem vyrazky bol spanok ok

letfenixa
30. máj 2024

Neskusite fyzioterapeuta?

mirka47
30. máj 2024

@lubkovaandrejka ide ho porazit ked niekto povie ze im nespava dieta lebo sa musel 2-3 zobudit v noci k nemu....pre mna bezna noc ze 6x si "vstaval" k dietatu a robil si s nim polhodinu ...cez den v kociku spala iba chvilu, akonahle som zaparkovala tak do minuty hore... mne trosku pomohlo ked som ich mala pri sebe v posteli,maly mal koliky, rektalna rurka u neho, a ine nic....VSETKO som vyskusala...vsetko...a nic nepomohlo, musela som len vydrzat 🙂

svetlonos
30. máj 2024

Ahoj, jedna kamoška mi popisovala podobnú situáciu u sestry svojej s rocnym babom. Riesili to spánkom poradenstvom individuálnym. Pomohlo. Ak chces opýtam sa jej, s kým to riešili.
Aj jedna znama mala takéhoto syna. Oni padali už o 8 večer dole hubou s muzom, stihli akurát sáčkov polievku, maly chytal akurát druhy dych.

mathob
30. máj 2024

Naša staršia bola podobná, nie až takto náročná ale náročná, mne bolo útechou že je to len obdobie a že bude inteligentná🙂
https://1zsd.sita.sk/utecha-pre-rodicov-ktorych...

janettdamian
30. máj 2024

@mathob niečo na tom bude s tou inteligenciou. Tiež som mala prvé dieťa takéto, našťastie, keď sa blížil rok sa to zlepšilo, ale teda jej vyšiel prvý zub po 9 mesiaci. Ja som som bola taká nevyspatá, že som zaspávala počas kočíkovania postojačky, u nás bola jediná záchrana hojdanie v kočiari, deň-noc. Polovica vlasov mi vypadla od únavy a nedostatku spánku.

simona92101
30. máj 2024

@kitycat mladsia dcera bola od malicka nervozne urevane dieta,co vobec nespalo.a nakoniec ABKM,vajce,soja,orechy,niektore druhy ovocia,kakao.ked sme upravili stravu,tak sa to vyrazne zlepsilo.ekzem napriklad nikdy nemala

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivik111
30. máj 2024

Ako by som sa preniesla pár rokov dozadu pri prečítaní tvojho príspevku....syn od narodenia bol "náročniatko"vo všetkom,prvý rok odnosený na rukách,za spánok by som aj obličku dala....prvé jeho 3roky sme sa veľmi natrápili,aj on aj my ako rodičia.Odpoveď doktorky na všetko-"veď deti plačú"....ja prvorodička už asi aj s riadnou depkou,že neviem si dať rady s vlastným dieťaťom,kto nezažije,nepochopí....tesne pred tretím rokom na našu vlastnú žiadosť vyšetrenia,keďže sa nám začalo strácať dieťa pred očami-potvrdená ABKM,alergia pšenica+lepok plus iné veci!Reakcia doktorky na gastre:"Kde ste boli doteraz?!"...Mohli sme si ušetriť veľa plaču,keby ma niekto bral vážne😕ale tá náročnosť z určitej strany zostala,syn nepotrebuje veľa spať,vyžaduje stále veľa pozornosti,všetko nasáva ako malá špongia,veľmi citlivé a vnímavé decko😁posielam veľa síl a objatie❤️

patusss
30. máj 2024

Mali sme to podobne, pomohlo, keď začal uspávať manžel (uložil do postielky). Držím palce.

orangeblue
30. máj 2024

Ja som mala takéto dieťa, už som to tu kdesi popisovala. Nejedol, nespal, plakal, kričal, utekal, hryzol, nechcel sa hrať s deťmi, nechcel sa nosiť, cestu autom preplakal…. Teraz ma 15 a je šikovný, inteligentný úžasný chlapec a parťák do rodiny. Je svojsky a sebavedomý. Škola, športy, umenie, vedomosti, záujmy - všetko mu ide. U nás sa to otočilo keď išiel do školy a potom tak v 10-11 rokoch už bolo úplne super. Vydržať 😉

ktochytavzite
30. máj 2024

Skuste este tie potravinove intolerancie vylucit. A ak tam nebude problem tak to to napisem takto.Ja to verim ze ti trha srdce ju nechat revat,si jej mama ale v niektoruch detskych domovoxh take male deti vobec nerevu,lebo by si ich nikto nevsimal.Aj ja som zazila take dieta co lezali v postielke a nerevalo,v nemocnici,nemalo tam nikoho kto by ho polutoval,ponosil a tak nerevalo.Potob si vysetrenia a ak bude vsetko ok asi iny styl .Na zem a nie ruky cez den.

lucka290897
30. máj 2024

Mám pocit že ste opísali moje dieťa 😂.. moja ma už 2.5 roka ale poviem pravdu vôbec sa nezmenila. Spánok síce ma fajn už v noci ale reve aj tak a s tým jedením tiež slabá jedáčka a hádže ho po zemi stále si nenašla vzťah k jedlu a to som skúšala všetky spôsoby

liliana8
30. máj 2024

@deti95060810 a aka je dnes?

lubkovaandrejka
30. máj 2024

@mirka47 verim ti, u mna je to tiez podobne ako u teba. Boli noci,ked som bola aj 10x hore, alebo rano od 2 -6 od, 3 do 5, to som si vravela,ze snad umriem od unavy 😅. Teraz vstavam 3-4x a vravim si,ze chvalabohu len tolko. Jooj, no tiez ste to mali tazke. Kedy sa to zlepsilo?

wudz
30. máj 2024

Ja som mala takého druhorodeného. Radu pre teba nemám, ale posielam všetku podporu na diaľku. Rok svojho života si poriadne nepamätám z tej únavy... Roky sme čakali na prespatú noc. Ale! Mlaďas má teraz osem rokov a nielenže konečne prespí noc, ale je to naša Šípková Ruženka, lebo zjavne dospáva ten deficit. Fakt, ak ho cez víkend nezobudíme, potiahne spokojne aj do jedenástej. Myslím na teba, drž sa❤️

zzuunnaa
30. máj 2024

nám dosť pomohlo si zobrať malú do postele.. aj cez deň keď som spala s ňou alebo ležala pri nej prespala viac.. neviem či ste skusali ale možno pomôže 🤷🏽‍♀️🙏

autor
30. máj 2024

Ďakujem vám veľmi každému za odpovede a podporu, som rada že v tom niesom sama lebo mám pocit že v mojom okolí sú samé dokonale deti, spánkové poradenstvo sme skúšali nepomohlo, muž ju uspaval tiež tak že ja som spala v obývačke, nepomohlo, spoločný spánok pomohol dočasne. Alergie sú všetky vylúčené

@beata_k nosič odmieta úplne
@deti95060810 ďakujem pozriem to o tom som nepočula.
@ktochytavzite akonáhle je na zemi plače až sa zachádza takže to nieje úplne cesta
Skúsim dať znovu vyšetriť tie alergie

beata_k
30. máj 2024

Skus radsej ten spanok. Jej mozog musi mliet z posledneho.

autor
30. máj 2024

@beata_k myslíš spánkové poradenstvo? Nepomohlo nám, skúšali sme od viacerých...robím všetko čo viem

terry658
30. máj 2024

Ja som mala takúto prvorodenú. Nakoniec pomohlo trošku cvičeniu u fyzioterapeutky,lebo mala Kiss syndróm po pôrode. No aj napriek tomu a av noci budila 8-12x do 3,5 roka. Druhý syn sa tiež často budil ale až tak nekričal. Teraz máme tretie a každú noc som s ním niekoľko hodín hore,lebo nespí. Fakt neviem čím to môže byť ale je to šialene únavné. Držím prsty nech to čím skôr prejde. Tí moji dvaja veľkáči už spia pekne. Snáď sa toto najmenšie k ním čoskoro pridá.

beata_k
30. máj 2024

Nie spankove poradenstvo. Myslim pocuvat vlastne dieta a skusit prekopat cely system uspavania a spanku. Ty si svoje dieta poznas, nie nejaka neznama zena.