Ahojte baby, mam len otazku. Ake to je? Mat pri sebe manzela o ktoreho sa dokazes oprieť v uplnej banalite, ale aj v tej nojhorsej chvili? Ked mame doma 1r syna, ktory nastastie zdravy, krasny, proste uzasny, a manzel mi absolutne nepomaha, dokonca musim chodit za nim a upratovat aj po nom, navyse kazdy jeden den zakonci hadkou, najcastejsie o tom, ze nic nerobim.. ze on chodi do roboty a teda je uplne očividne ze mi zavidi matersku dovolenku... ste tu niekto na tom podobne? Boli ste? Zmeni sa to? Zbalit sa a ist? Detajlne vam hadky opisovat nejdem, akurat len napisem, ze sa hada tak, ze uz ku mne neciti ustu... pochopite to tak asi najrychlejsie, vdaka za precitanie
@adeladulova ja som to mala podobne s manželom mal obdobie keď bol strašný a nonstop som počúvala že ja som doma a on chodí do práce tak čo ja ešte po ňom chcem......to treba veľmi vážny rozhovor a nech si na víkend vyskúša opačnú rolu či sa mu bude zdať že je to také ľahké a vy robte bordel tak ako on a nech upratuje,vari,perie,prach utiera,celý kúpeľňu a wc nech poumiva a do toho nech sa stará o dieťa v noci k nemu nech vstáva môjmu to pomohlo hneď si rozmyslel či mi začne pomáhať......prajem veľa sil
@tifi2324 no absolutne pises o nas... uz tych rozhovorov bolo dost.. uz som prosila, plakala, vyhrazala sa, s kludom sa bavila, ignorovala, vysvetľovala. Den je dobre a ide odznova.. so psom na huby do lesa ide, ale s malym ani okolo chalupy s kocikom neprejde. Ja tomu nerozumiem
@stanislavicenka stale ma posiela prec.. v zmysle :nepaci sa ti? Mozes odist
Nechaj mu dieta na cely den,nenavar,nic neuprac a vrat sa vecer ked maly zaspi
@adeladulova tak to je riadny magor. Posielat matku svojho dietata prec../ a predtym bol poriadkumilovny a napomocny? Alebo az teraz si si to zacala uvedomivat ze mas doma dve deti?
@adeladulova Ak chces počuť pravdu recept neexistuje na skvelého chlapa,skvelú uzasnu manželku,skvele deti,skvelú rodinu. Všade do každej rodiny príde časom kríza,rôzne problemy. .Ide o to ako ju ta rodina ustojí. Podľa mňa si dala ťažkú otázku .Jasne je ze ženy mali manželstvo iné ako 20 ročne a iné je 40 ročne. Človek celkovo zreje časom mení hodnoty,priority. Opýtaj sa babky ta ti dá asi najrozumnejšie rady. Lebo tu dostaneš rôzne odpovede podľa mňa.
@lenuliatko84 pri takom debilovi by trpelo dieťa, nie on....
@lenuliatko84 este maleho kojim. Ale ako pise
@panelacikova dieta by bolo smadne, hladne, osrate, a do vecera v pyzame...
@sapetka bol uzasny... pomahal, na maleho sa tesil, nebola to nehoda, snazili sme sa rok, kym sme ho splodili, a teraz, je to cele zvlastne, akoby bol len spolubyvajuci, akoby som sa rodicom stala len ja.. preto tomu nerozumiem
@stanislavicenka @adeladulova vsak Ked muzi zavidia matersku, preco nejdu oni? 🤦
Ak takato zmena tak za tym moze byt milenka.
@adeladulova nemusí ti závidieť materskú, môže si ju vyskúšať aj on sám
@adeladulova U nas mi manzel tak trochu zavidel home office.Myslel si,ze ked som "doma" a on pride domov "z prace",bude sa vsetko ligotat,bude navarene,upratane a ja ho budem plna energia vitat.Potom prisla korona,on bol doma a videl,ako vyzera moj den "doma".Cudoval sa,ze co tolko pracovne telefonujem,nech tolko necumim do pocitaca,ze si pokazim oci,preco cely den ani nevystrcim z domu nos... Nuz lebo som "v praci".Toto pomohlo,ale obcas este mudruje,ze ja nemusim dochadzat ako on a ze mam tak viac casu.Tiez je ten typ,co si mysli,ze materska je brnkacka a dovolenka,ale sme dohodnuti,ze sa prestriedame,kedze ja zarabam o nieco viac-on sa uz teraz tesi,ze si "oddychne" 😂 Pomoze len tvrdy zraz s realitou,navrhni aj tvojmu prestriedanie.
Poslat k mojej rakuskej svokre ( koment: ja nepoznam jedneho muza co by neprebaloval deti) .na jej syna dozerala ci prebaluje a este ho kybicovala k tomu. Za tyzden by dosiel chlap ako med domov.
Môj bol s prvým na Materskej, od malej polroka som pracovala na 30,od roka na 50%, kedy je môj muž s dvomi malými deťmi doma, takže veľmi dobre vie čo to obnáša... takže u nás nehrozí frflanie, že prečo nie je toto a nie hento...je rád, keď stihne navarené ohriať 😀😀😀
a čo poradiť tebe? Odísť je ozaj škoda, keďže ste sa o malého snažili... Spiš mu zoznam čo všetko denne robíš, či aj potom bude závidieť. Chlapi ozaj nemajú poňatia o čom to je...a nechápem na čo tvoj chcel dieťa, keď sa s ním nechce pohrať, zabaviť, zobrať ho von?
Neviem, preco si muzi...,cest vynimkam...myslia, ze zeny na materskej nic nerobia, pripadne vsak si doma...tak makaj... vsak nech si to vymenia a vyskusaju ake je to byt na materskej s detmi.
@adeladulova nie,chodil normálne do práce a doma videl,čo to obnáša. A nie,nikdy mi nepovedal,že keď sa mi nepáči,možem ísť preč...
@adeladulova tak to je riadna zmena, ked sa z pozorneho napomocneho chlapa stane toto.. mas to tazke/ mozno by pomohol rozhovor o tom ako to bude dalej. Nie je normalne aby argument na to ked ti nieco vadi bolo ue mozes odist. Toto moze len chrapun povedat.
@adeladulova ja ti poradim chod do prace a nech manzel nastupi na matersku. Vyskusa a uvidi.
@sonkaxxx presne toto som isla napisat!
@adeladulova moj muz nastupil na Matersku, ked mal maly 7 mesiacov. A odvtedy kade chodi take rozprava vsetkym chlapom, ake su zeny neskutocne statocne, silne a sikovne.... Odporucam kazdemu mudrlantovi aspon na tyzden.
@adeladulova ked uz tt in sam povie ze ak sa ty nepáči mas ist ja by som išla na tvojom mieste .. u nas to máme podobné manžel tiez sa nestará o malého on mi dokonca povedal ze výchova je len na mne... dojde z práce sadne za pc da si večeru a sedí a nic nerobí občas niečo okolo malého alebo ked uz na neho nakričim väčšinou teda ho upozornim aby sa venoval mu .. ale teda tiez sa hadam ze vsak ja som na materskej q on musí pracovať.. ako chápem že je unavený z roboty ale za to aspoň tu hodinu malému by sa mohol venovať .plus este sme začali prerabať dom tak to už vôbec sa snim neda pohnut aby sa venoval malému. .. malý ma rok aj 5mesiacov ale ešte sa to stále nezlepšilo ked nol menši tak povedal že keď bude väčší tak sa snim bude hrať a uz je väčší co uz by sa mohol tak nič furt nieco .. on je unavený on musí ísť ešte na dom robiť in musí neviem čo bla bla .. vyčíta mi ze nieco on neho chem .. samozrejme to vždy cele obráti na mňa a potom ja som ta zlá lebo jeho chudáka nenecham na pokoji lebo on musí robiť cely den a chce dojst domov a mat kľud. 🤦♀️
Veď dnes v Teleráne spomínali niečo takéto. Bolo, že ste mali napísať, za čo ste vďační a jeden kkt tiež veľmi machroval a vykrikoval žene, čo bola na MD, že prečo je to tak a onak a teraz keď ostal doma tak zistil ako to je.
popros ho, nech ide on na tych 6 mesiacov na matersku, naozaj ziska pojem o pracach v domacnosti. hoci ja som aj tak nevydrzala ked bol moj doma a ked som prisla z prace som navarila, upratala, dieta mi nosil na kojenie do prace a aj tak to bolo na neho vela, len prebalovanie a kocikovanie a uznal ze to nie je lahke...
Tak my mame dve male deti to je dvakrat roboty okolo nich a poviem ti ze moj muz nikdy mi nic take nepovedal. Ako som spominala vyssie najdi si pracu a nech ide na matersku a oznamila by som mu to s kludom anglicana ziadne vycitky spozornie ze to myslis naozaj vazne. Prosim ta ani mu nespomen ze ides do prace. Ked to bude iste nech oznami v praci ze ide na matersku. Napr. Mozes zacat cvicit nechaj mu dieta na dve hodiny. Nakaz mu co ma spravit a nech je to tak, ked prides z fitka. Tak sa ho potom spytaj co robil? A inac pouzivaj ochranu lebo dve deti male to uz je ina salka ak bez podpory chlapa by si to nedala.
mala som nieco podobne.... nic nepomahalo, ale kus sa mi zdalo, ze sa uvedomil ked som mu navrhovala aby siel on na MD, pripadne ze dame dieta do jasli a ja pojdem do prace. Ale v zasade si myslim, ze najlepsia obrana je utok 🙂 zacni mu ty vykrikovat, ze on si chodi na obedy, kde sa v klude naje, ze si pije v praci kavicku a podobne. Hlavne sa nenechaj zdeptat.
a este som chcela.... akonahle som nastupila do prace, deti sli do skolky/skoly tak nas vztah sa ovela ovela zlepsil.
Mám to tak isto a 2male deti 😌 úplne ťa chápem.Vies nepomohlo ani rozprávanie ani, hádky, vyhrážky že odídeme... vieš čo pomohlo jednoducho to nerob!venuj sa dieťatku navar pre malé jeho to trkne.Aj ja som počúvala každý boží deň čo si dnes robila?no nič sedím na,, riti celé dni "a čakám kým si veličenstvo odrobi 8-12 a začne mi pridávať prácu navyše lebo až tak strašne sa nudím..vždy ma to vedelo tak nahnevať 😤😡 jedného krásne dňa mi rupli nervy.. opíšem.. vymumyvala som celý vrch domu, zatiaľ čo on maľoval pivnicu prišiel hore ani sa neračil z bagandži vyzuť..chytila som také nervy že som po ňom tu metlu doslova hodila, a vieš čo musel si po sebe poriadit
@adeladulova
Veľmi čudná zmena, lebo znie to, akoby chce, aby si sa pobrala preč. Nie je výrazne starší? Že zbadal, čo je to mať dieťa a teraz ho to otravuje? Aj tá milenka mi veru napadla :(. Ja neviem, môj muž robí roky z domu a sakra dobre vie, čo to obnáša byť s deťmi doma, on by také, že nič nerobím na materskej nevypustil z úst 🤷♀️. Akurát si robip furt srandu, že u nás sa okná umývajú raz za dva roky 😂😂😂, ale to zas zoberie a umyje aj sám, no.
@adeladulova to mi je luto.
Mne manzel tiez ZAvidim, ze som doma, ale nevyhadzuje mi na oci nic, myslim nieco take, ako pisses ty. Iba mi tak povie, ze to mam fajn, ze som doma. Ale vie, ze tolka zabava s dvomi detmi by ho nenaplnala doma.
A ci odist?
To by bolo radikalne, najskir sa porozpravat.
Myslim, ze niektori muzi si nevedia predstavit, co znamenat by doma na materskej dovolenke, pokial si to Sami neskusia, uplne so vsetkym