Unavená z materskej

1. jún 2024

Nechápte ma zle, svoje dieťa neskutočne milujem ale som z toho všetkého už vyhoreta
určite to prežívate alebo ste prežili aj iné mamičky, ktoré ste boli viac menej samé na dieťa nonstop. A možno mi poradíte ako sa nezbláznit.
Som človek extrovert, pracovala som domu, takže byť zavretá doma a pracovať mi nevadilo.
Ale narodením dieťaťa sa všetko zmenilo, veď to poznáte. Žiadny čas na seba, na svoje hobby koníčky či priateľov alebo len minimum.
Muž vela pracuje, aj sviatky či soboty, babky a dedkovia pracujú ak nepracujú nemajú čas, súrodenci majú tiež malé deti. Nie je nikoho kto by mi dieťa postrážil a ja by som aspoň chvíľu mala kľud pre seba. Popri dieťati doma pracujem - čiže každý deň to isté- starostlivosť o dieťa, o domácnosť, o prácu. Dookola už 2 roky a mne z toho stereotypu prešibava, začínam pociťovať vyhorenie z toho celého.
Skúsila som dieťa prihlásiť do jaslí ale je častejšie doma choré ako zdravé samozrejme to sa dalo čakať.
Jeden den v mesiaci ked ide manžel k rodičom s dieťaťom mi fakt nepomôže je to ako náplasť na bodnu ranu. ako sa nezbláznit na rodičovskej z tej každodennej rutiny?

tehulka2011
1. jún 2024

tak potom jedine platena opatrovatelka

mili2016
1. jún 2024

Úplne to mám rovnako až na to že ja nepracujem popri materskej+mám ešte jedno dieťa staršieho prváka. Ale veru trošku vypadnúť z domu by mi tiež dobre padlo no nedá sa nemá mi kto postrážiť deti 24/7 som snimi. Manžel vie že keď som už nervózna a kričím že je zle🤣. Ťažko to pochopia mamičky ktoré majú starkých a sem tam im detičky postrážia. Veru ja ani neviem aké je to byť sama na wc nie to ešte niekam ísť 🙈 . Ale vždy si hovorím užívaj si kým sú deti maličké budú väčšie a už tvoju pozornosť nebudú toľko chcieť, vidím to pri staršom synovi.

yoxinka
1. jún 2024

Kamoška je typ človek, ktorého by ten stereotyp zabil. Ona dala polročné deti babke a šla do práce na 4 hodiny, potom ako deti rástli, postupne viac pracovala. Spravila to pri oboch deťoch. Deti majú 12 a 10 rokov, majú s mamou úplne perfektný vzťah … to pre všetky tie, čo sa tu začnú hromadiť s názorom, ako traumatizované budú jej deti, keď s nimi nebude sedieť doma tri roky. Ja mám deti tri, ale mám muža, ktorý mi vždy zabezpečil čas pre mňa. Chodila som cvičiť, on chodil s bábatkami von, teraz berie deti na viacdňové výlety, venuje s im. Nikdy som nemala pocit, že som na deti len ja sama.

mogaa
1. jún 2024

tvoj problém je aj to že si na RD a popri tom pracuješ....starať sa o dieťa a k tomu pracovať - to sa potom nečuduj že nemáš čas na seba ....samozrejme iné by to bolo ak by ti mal s dieťaťom kto pomôcť, ale takto si na dieťa naozaj sama a k tomu ešte pracuješ....

doriiis
1. jún 2024

No jedine sa dohodnúť s manželom,že takto to ďalej nejde.On nech zmení prac.cas alebo zmení prácu tak,aby mohol byť s dieťaťom a ty by si mohla chodiť do roboty

tundra
1. jún 2024

Uz len 16 rokov a bude dospele😉.To neznamena,ze budes mat potom mensie starosti.
Ber to pozitivne,predstav si,ze by si mala trojicky😂😂😂.

zuzanockamt
1. jún 2024

Škoda, že pracuješ z domu. Veľmi by ti pomohlo, keby si do práce išla niekde mimo. Takto si stále v rovnakom prostredí.

domka222
1. jún 2024

A nepomohlo by ti,keby si dala dieťa do jaslí?

aurora33
1. jún 2024

Jedine viac zapojiť muža, vsak je to aj jeho dieťa.

hederamonstera
1. jún 2024

Ako stare je dieta?

evcagabi
1. jún 2024

@domka222 ved pise, ze ho dala do jasli ale je viac doma ako v jasliach lebo je stale chore 😃

katica06
1. jún 2024

Šla som do práce na film tíme od 1,5r dieťaťa a muž menil prácu (jeden deň v práci 16h(aj víkend a sviatky)2 dni voľna a pracoval tak aj dieťa šlo mš.
Buď zmeniť prácu ale platiť opatrovateľku alebo oboje

domka222
1. jún 2024

@evcagabi to je tak,keď sa mi nechce čítať celý dlhý príspevok, alebo len letmo😂

evcagabi
1. jún 2024

@domka222 ja som niekedy taka ista 😄😄

autor
1. jún 2024

@tehulka2011 aj to mi napadlo popravde

autor
1. jún 2024

@mili2016 snazim sa si to hovorit, ze malé je len raz, že raz bude samostanté sebestačné, ale dovtedy to treba prežiť a už len predstava blížiaceho sa pondelka, že ide manžel do práce na celý deň, tak ma až mrazí z toho :D

autor
1. jún 2024

@tundra ved to ze potom budu ine starosti s pubertiakom :D

autor
1. jún 2024

@zuzanockamt áno toto bude ten problém, ale žiaľ nemám kde ísť do "kancelárie" lebo moja práca je to čo ma baví aj sami v nej darí, meniť ju určite nechcem :( ale presne to že pri malom dieťati, dookola to isté každý boží deň, dieťa domácnosť práca, dieťa domácnosť práca, a ked príde víkend ideme síce von ale aj tak som s tým dieťatom aj ja, kdekoľvek ideme neoddýchnem si od neho vôbec :/ a toto ma tak už obíja dlhšie aj keď samozrejme ho ľúbim najviac

autor
1. jún 2024
terry658
1. jún 2024

Však pracuješ tak si zaplať na pár hodín denne opatrovateľku.

yoxinka
1. jún 2024

Ako … 2 veci nechápem. 1. Prečo s tým dieťaťom nie je aj chlap??? Môj muž tiež pracuje a na deti, podotýkam, tri, si čas nájde vždy. 2. Prečo si nezaplatíš nejakú kočku/študentku pedagogiky (známa tak mala) na 2-4 hodinky denne. Veď ty sa staráš o domácnosť,
staráš o dieťa a pracuješ. To je na mašľu 🤦‍♀️.

hederamonstera
1. jún 2024

A uz nespi cez obed? To by si mohla vyuzit ako cas pre seba
Preco pracujes, ked je otec dietata furt v praci?
Ja ta chapem, mam dve deti (2 a 1rok) a tiez mam toho plne zuby. Ale ja by som od nich nevedela odist do prace, lebo viem, ze aj praca sa mi zunuje, lebo to je tiez nieco co musim (nerobim nic co by ma bavilo). Ja proste potrebujem cas len pre seba.
Minule ma zobudil rocny o 4:30 na mlieko, zostala som uz hore a riesila si len svoje, bolo to super, taky cas ze nic nemusis, vonku je uz svetlo, asi to tak budem robit kazdy den.

hederamonstera
1. jún 2024

Nech ide cez vikend s dietatom von len tatko, nemusite obaja

januska12323
1. jún 2024

Neviem akú máte prácu s mužom ale obidvaja skoro stále určite nemusíte pracovať. Preruš alebo zníž úväzok kým pôjde dieťa do škôlky alebo na par hodín dohodni opatrovateľku. Muž nech chodí domov skôr alebo aspoň istý čas z dňa sa venuje dieťaťu sám - prechádzka, kúpanie, uspavanie, čo uznáte za vhodné.