Únava z materstva

31. okt 2024

Caute zeny, prisla som sa iba vyliat, ja som uz taka unavena z deti, z rodiny, zo vsetkeho. Bola som teraz tyzden chora, tak by som uvitala tu chorobu vylezat aspon dva dni. Citim sa slaba, ako vyzmykana handra. Deti v kuse na mne zavesene, starsi trojrocny mi neda pokoja,ma denne milion otazok, co za normalneho stavu rada zodpovedam, ale ked ma uz tyzden boli hlava, tak to nedavam. Mladsi 5 mesacny mi zasa visi v kuse na cicke, zacal v noci zle spavat, tipujem na regresiu, muz stale v praci, finisuju projekty, tak ani volno nemohol par dni zobrat.
A akurat mi moja bezdetna kamoska napisala, ze ako sa tesi na predlzeny vikend, ze si ide nakupit dobroty a zalahne na gauc k serialom, boze a ja jej tak zavidim 😭😭😭
Najradsej by som teraz tresla dvermi a isla niekam daleko.
A ano, som vdacna za zdrave deti, strrchu nad hlavou atd ale teraz to volako neviem ocenit. Och no trapna som, viem, ze je milion horsich problemov. Nalozte mi zeny, nech sa spamatam.

pribinak
31. okt 2024

No a mama či svokra nemôžu zobrať aspoň toho 3 ročného na 2-3 dni k sebe?

No nič, minimalizovať čo sa dá, uorace muž po návrate z prace, jedlo objednať, nákup objednať, do pracky zvládne hodiť muž a vyberať to tiež

beata_k
31. okt 2024

Nie si trapna. Si len unavena a to, co citis je uplne v poriadku. Drz sa. Ono to prejde 💪

ina2405
31. okt 2024

Nenaložím, chápem ťa. Tiež mám také malé bábo a keď bol teraz nachladnutý, len sa chcel nosiť, tiež v noci zle spí, len na cice zavesený. Muž takisto musí makať. A to som ja sama bola zdravá, takže si viem predstaviť, aká si vyčerpaná.
Prajem skoré vyliečenie🤗

pinkgirl
31. okt 2024

A komu sa to nestane, že? Neboj, ty sa vyliečiš, deti sa ukľudnia, manžel sa ti bude venovať. Teraz si daj pekne dlhú sprchu, objednaj obľúbenú donášku a oddýchni si.

angeli121212
31. okt 2024

Nenaložím ti.. chápem ťa každá máme právo sa občas cítiť takto na prd ... My sme boli s mužom a skoro dvojročným synom dva a pol týždňa chorí do toho ja tehotná v ôsmom mesiaci no poviem ti ku koncu som už revala nech už sme konečne zdraví lebo už jednoducho nevládzem... Úplne ale úplne ťa chápem.. drž sa nejak to dáš a verím že toto obdobie zas vystrieda trošku príjemnejšie ☺️

oceanahory
31. okt 2024

Tvoje pocity su uplne na mieste, obcas sa takto citi kazda matka a ktora tvrdi, ze nie, tak klame 😁!

kvadrinkaaa
31. okt 2024

Pred chvíľou som sa vyrevala, úplne ti rozumiem.

hederamonstera
31. okt 2024

Ani chora nemusim byt a chcem z tejto psychiatrie utiect. Tiez som dnes uz revala, lebo ten moj 2,5rocny je neskutocne vzdorovity, vo vsetkom a mna to uz fakt nebavi!!
Kazdy jeden den mi chyba sloboda, ktora bola pred detmi. Uplne ta chapem ale co nam ine ostava? Vydrzat to. Zvladneme to a vyjdeme z toho silnejsie ako niekto kto cele dni prelezi pri telke ;) neboj. Bude dobre, oni raz vyrastu

ivangeline
31. okt 2024

Veď si urob pekný večer. Sama či s mužom. ;) Nákup si fajnotky a zapni niečo pekne. Alebo v čase spánku malého, staršie nech postráži niekto iný.
A teraz príde moja obľúbená veta. Si predstav 5 deti za 6 rokov. ;) :D Ale chápem. Presne tento stav ti signalizuje, treba doplniť nádobu lásky, nabiť baterky, spomaliť.

jablkovastrudla
31. okt 2024

Pridam sa ti do klubu, som doma so zapalom pluc a do toho ma seklo v krku. 6 rocny je sice zlate dieta ale 9 mesacny mi to dokonale vynahradza. Spankova regresia zuby a ked ma nevidim place akoby sme ho rezali. Vcera som sa vyrevala v kupelni 😏 keby nekojim tak si uz asi vyijmem. Muz mimo, a ja iba beham a nemam sancu chorobu vylezat. Uplne ti rozumiem, ale neboj bude dobre 💪🏼

marianarem
31. okt 2024

Je to z unavy, na mna taketo stavy tiez padaju, ked sme vsetci chori. Nemoznost si s chorobou lahnut a mat pokoj svaty je jedna z veci, co v materstve znasam najhorsie. Doslova chcem vtedy ujst, hovorim si, ze som mala ostat sama v garsonke. Ale nakoniec sa vystrabime a uz zmyslam inac.

nika23t
31. okt 2024

Aj ja som mala takého dní, týždne. Také ťažšie obdobia, kedy som mala chuť aspoň na pol dna všetko nechať tak a vypadnúť a na nic nemyslieť. Ako deti rástli, takýchto dní bolo menej a menej. Je to tazke niekedy celé ustáť, aj napriek tomu, ze svoje deti miluješ a chcela si ich, si len človek a nie si na baterky. Ja nemám radu, sama som si nevedela poradiť. Len toľko, ze viem, ako sa cítiš a viem, ze to prejde. A ja napríklad aj napriek tomu som zatúžila po treťom bábätku, keď dve staršie odrástli 😊 Teraz si najmladšiu užívam a už len v myšlienkach sa vraciam k tomu obdobiu, keď som sa chcela zbaliť a odísť 🤷🏼‍♀️ Prajem skoré uzdravenie a ak budeš mat možnosť, prijmi pomoc. Prvýktat si to neuzijes, ale keď sa to stane pravidlom, naučíš sa vypnúť.

lavender94
1. nov 2024

To, že mame kde bývať a čo jesť a naše deti su zdravé ešte neznamená, že si nemôžeme občas ponadávať, byť unavené. Je dobre, že si sa aspoň vypísala, človeku sa uľaví. A neboj sa, nie si v tom sama.

zoja1234
1. nov 2024

Tiež ti "naložím" autorka, a poviem ti ze je to ťažké v tej danej chvíli, ale prejde to a rýchlo na negativne dní zabudneš. Prídu lepšie dni, s vekom deti aj horšie problemy. Avšak máš plne pravo byt unavená, vyzmykana, frustrovana.... Ja som si vďaka tejto predstave, podporenej strachom povedala, ze ostávame pri jednom.... Každý má niekde svoje limity a načo ich dobrovoľne a otrocky prekračovať? Naco... Som sebecká, a nech. Obetujem sa dosť už aj pri tom jednom

ronie338
1. nov 2024

Kľudne nadavaj a môžeš aj závidieť. Malý zvládne fľašu? Ak áno, odsaj si a na deň nechaj deti manželovi, nech sa stará on a ty nič nerob. Každá to potrebuje, najmä ak si chorá. To ze máš deti neznamená ze sa musíš úplne prestať zaujímať o seba a svoje zdravie. Lebo to je viac ako vyluxovany byt. Musíš byť sebecká a aspoň pár hodín si ukradnúť pre seba a oddych. Lebo ti z toho môže hrabnut.

babydesire
2. nov 2024

No ja som dnes zo zufalstva pri xy raze "mamiiiii" povedala, ze chcem dva tyzdne volna a bez deti (8r. a 6r.), a co moj muz nato?: ze som si ich namala robit ! To je podpora v slabej chvilke 😩

jankadanka654321
2. nov 2024

Prajem skore zotavenie. Je to extremne unavne, nemozu ti pomoct babky ? Ja som bola v takom stave pred rokom. Silna bronchitida, soplov za vedro nonstop, doma 2 male deti ale oni nastastie zdrave iba sople mali. Trebalo ale behat na logopediu a ine terminy so starsim, manzelik zdravy, nemohol ale vziat volno alebo home office. Ale hlavne ze ked on bol potom chory (nadcha) tak si polezkal v posteli par hodin pocas home officu a zrazu aj PN mohol byt. Staci vyonut PC on lezka. A ja co vypnem ? Mam smolu deti nemaju gombik na vypnutie. Citila som sa ako taka sprosta krava ktora ma deti len tak zo zabavy pre seba a NIKTO mi s tym nepomoze aj ked som na skapanie. Odvtedy som sekera a len oznamim ze dnes to a to a tak to bude. Ma smolu on, musi sa zariadit.

jankadanka654321
2. nov 2024

@ronie338 presne tak, chlapom nedochadza a pokym nemusi tak radsej sa ani nepriblizi a ani nespyta ci netreba pomoct len aby mal klud. Treba zavelit a nakazat, byt sebecka. Nikdy nepovedia pod moja lahni si oddychni si, zotav sa ja sa postaram. Ak taky chlap existuje je to viac ako loteria a uprimne gratulujem k takemu vyberu. Ja som zial natrafila na pravy opak aj ked sa predtym javil uplne inak. A este sa debilne usmieva ze ved on so vsetkym pomaha a ze ved vsetko fajn...
Ano co nepoviem to sa nespravi lebo logika hapruje

jankadanka654321
2. nov 2024

@zoja1234 mudro, naco 2 ked ste tak stastni. Netreba sa riadit spolocenskym tlakom. Podla mna je skvele byt jedinacik

angeli121212
2. nov 2024

@jankadanka654321 asi tak... Ja sa nemôžem sťažovať môj muž bol počas našej choroby taký že sa spolupodieľal.. malý nám v noci nespal.tak bol s ním hore a mňa posielal spať ale to je aj tým, že my sme ďaleko od rodiny a sme si už zvykli, že sme na všetko sami dvaja.. našťastie sa od začiatku k tomu stavia dosť zodpovedne

zoja1234
2. nov 2024

@jankadanka654321 no akože ten spoločenský tlak tu už nieje taky, ako pred cca 30timi rokmi... Ze zeny rodili do roka druhé ako povinnosť zo zákona... Ale kúsok stále je. A vtedy si poviem ze, ked mi ten dotyčný v rámci spoločnosti príde reálne 24/7 pomáhať s výchovou toho druhého, až vtedy privolím 🤣🤣

jankadanka654321
2. nov 2024

@angeli121212 aj my sme sami bez rodiny ale on vzdy len ako robot akoby nemal oci ani mozog nikdy mu nenapadne navrhnut s niecim ci ma spravit alebo nemusi sa ani pytat nech to spravi. Mne je inak najlepsie ked je v robote ze si spravim sama ako chcem a co chcem lebo ked nieco poviem aby spravil este sa sptyta ako. Napr. poviem utri podlahu v kuchyni a on ze ci si ma zobrat velke alebo male vedro. No mne je to jedno ako to umyje len nech to spravi naco take blbosti sa ma pyta mam mu to aj nychstat ? To mozem potom uz sama vsetko spravit bez zdrziavania sa vysvetlovat 40r chlapovi hluposti ktore ma laickym sedliackym rozumom spravit. Cize jeho myslenie na urovni predikcie alebo spoluprace je nulova. A to nema ziadnu inu chlapsku robotu doma akurat vyhodit smeti. Zijeme spolu 10r a este sa nenastavil na to ako to doma funguje....alebo ked dietatu mal spravit mlieko vo flasi tak potom otazka "kolko" ....ZAKAZDYM
Preto radsej sama a tesim sa ze konci vikend a odpali do roboty a mam sväty pokoj

hederamonstera
2. nov 2024

@jankadanka654321 moj je taky isty ale mierne mu to tolerujem, lebo porobi strasne vela okolo domu. Nebudem komentovat, ze velakrat od nas k tomu uteka a tvari sa, ze nie ;) je to holt tazke, ja som uz aj rozmyslala, ci by mi nebolo lahsie samej, lebo doma nic neporobi, deti zoberie s hundranim na chvilu von len cez vikend (aj ked robi z domu a casovo podla seba), a este mi neustale naklada ako je nieco zle, tiez som radsej, ked je prec, aspon tu furt nenervaci kvoli bordelu alebo detom. Blbo sme si vybrali.

jankadanka654321
3. nov 2024

@hederamonstera vitaj v klube :D. Pisala som ti spravu mozeme popisat ak chces vidim ze mame vela spolocnych tem 🙂