Ubíja ma život na materskej

11. jan 2022

Doma som 3.5 roka. Starsi chodi do skolky od septembra a mladsi ma 1.5 roka cize este rok a pol doma 😒 zivot na materskej ma strasne ubija. Liecim sa aj na depresiu ale ta je uz celkom pod kontrolou no nic sa nezmenilo natom ako ma nebavi byt na materskej. Vzdy som si myslela aka budem stastna ze mozem takto dlho doma. Nemat starosti so skolou s pracou. A rodicovstvo a materstvo je pre mna velmi tazke. No ako hovori moj muz uz je neskoro teraz. A ja viem ze s tym nic neurobim no nici ma to. Od marca sa mi naskytla ponuka robit nejake veci z domu a chcela som ze ak by to vychadzalo financne tak ked maly bude mat 2 roky tak ho dat do skolky a venovat sa praci. O tom moj manzel nechce ani pocut ze to v ziadnom pripade a ze chcem maleho odlozit do skolky a presunut vychovu na ucitelky. Ale ze to my ho musime vychovat. A ze ked ho dam na 2roky do skolky tak ze nam budu skakat v patnastich po hlave. Lebo kto sa tak rychlo zbavi deti tak potom su arogantnejsie a same taketo debilne argumenty. Ja som mu vravela ze uz to nezvladam a nedavam a ze ja potrebujem uz pracovat. Tak ze ja stale len o tom pracovat pracovat ale ze sa treba starat o deti. Len to pisem a zas som nestastna vobec ma v tomto nechape

thereisabear
11. jan 2022

Tak to potom vo väčšine sveta deti skáču v 15 rodičom po hlave. A to ani tie dva roky nie sú s nimi doma 🤦‍♀️ Nech ide na materskú on.

hsara99
11. jan 2022

Nech je s nimi doma on keď je taký múdry pánko.

belllinka
11. jan 2022

To čo máš za muža? Veď nech si on vyskúša trčať 6 rokov doma a iba skákať okolo detí. Sebec ako vyšitý. V iných krajinách nesedia matky 3 roky doma a nemám teda pocit, že by tam vyrastali nenormálni ľudia. Skôr naopak.
Proste mu daj na výber, buď to bude akceptovať, že pôjdeš do roboty a ak s tým nesúhlasí, tak nech on ostane doma.

nikpa
11. jan 2022

Muž nech si to s tebou teda vymení. Je to zadubeny egoista s obmedzenym názorom 🤦 deti chodia bezne od 2 aj menej rokov do jasiel. Určite to ovplyvní ich výchovu ale nemyslím si, že tak dramaticky ako to popisuje on. Nič iné ti nezostáva len si dupnúť a ísť pracovať, keď sa mu nepáči, nech zostane doma vychovávať deti on, lebo učiteľky v jasliach ani v škôlkach to nevedia 🙄

belllinka
11. jan 2022

A nie že by bol rád, že chceš ísť pracovat, on sa ešte sťažuje. Podľa príspevkov tu na koni, mám pocit, že matky iba špekulujú a nestačia im ani tie 3 roky doma, samé pandemické a predĺžené rodičáky, podpora, reťazový pôrod... no proste ostať doma až do smrti 🙂

autor
11. jan 2022

@belllinka to som mu presne povedala ze som myslela ze bude rad ze chcem pracovat a on sa k tomu takto stavia :(

didi2102
11. jan 2022

Proste mu povedz ze to tak bude a bodka , alebo si môže ísť na materskú on a vychovavat ,ja idem v 2.5r do práce,tiež potrebujem po viac ako 4r psychohygienu

autor
11. jan 2022

Aj to som presne vravela ze nevie ake je to tazke takto trcat doma tak on ze ma chape on vsetko chape len proste nechce ustupit

didi2102
11. jan 2022

Poviem ti že nechápe a nechápe,kto reálne nezažil úplnom dno pri deťom nepochopí , môj manžel napr nastupuje na materskú keď ja idem práce , môže si to vyskúšať , už teraz má strach 😄👍

liljana
11. jan 2022

K tvojmu chlapovi by sa hodila, taka co radsej bude doma s detmi ako v praci. A ty do prace chces chodit tiez. Oznam mu to, nie si nesvojpravna, aby si ho musela vo vsetkom posluchat. Moze ist sam na rodicovsky na pol roka, ked je taky mudry a vyzna sa tak velmi vo vychove deti.

mattkapd
11. jan 2022

Pri prvom som bola doma 11mesiacov potom som nastúpila do prace na brigády keď mal 2 roky nastúpila som do roboty.. Muž pracoval iba ranné a iba cez týždeň ja som robila krátky, dlhý týždeň od obeda do večera.. Malého sme si tak pre striedali.. Teraz máme druhé a plánujem to tiež nejako vymyslieť aby som nastúpila do roboty keď bude mať mala nejaké 2 roky

heidy222
11. jan 2022

Povedz Mu, ze pre deti Bude lepsie mat 6 hodin denne kvalitny cas s psychicky zdravou matkou Ako 12 hodin denne s vyhorenou matkou. True Story ja to mam rovnako

jazula
11. jan 2022

Ja som už pri plánovaní bábätka vedela, že nechcem byť tri roky doma. Pôvodný plán bol, že v roku dieťaťa sa s partnerom vymeníme a niekedy medzi 2-3 rokom pôjde bábo do jaslí (podľa toho, ako to partnerovi pôjde a ako to bude cítiť 🙂). Šéf ma ale ukecal na skôr, takže nastupujem už o chvíľku, aj keď malá má len 8m. Do jej 1 roka budeme obaja s partnerom na čiastočnom úväzku (ja budem robiť len z domu) a budeme sa pri nej striedať, potom ja na plny (z najväčšou pravdepodobnosťou z domu) a partner doma a keď to nebude fungovať, tak pôjde do jasliciek, alebo si nájdeme niekoho, kto nám s ňou pomôže. Sama som zvedavá, ako to pôjde, držím nám palce 😁.
Vo všeobecnosti si ale myslím, že okolo tých dvoch rokov už pobyt v jasličkách aspoň pár dní v týždni môže skôr pomôcť. Predsa len sú učiteľky školené na aktivity, ktoré majú dieťa rozvíjať.

nique
11. jan 2022

Uplne Ta chapem. My sme sa niekolko rokov snazili o babatko, takze ked som otehotnela po IVF, hned som sla na PN a tesila sa byt doma. Syna som si uzila, cestovala som s nim, vsade som ho brala, ale ked mal 1r, citila som, ze uz opat potrebujem dospelych. Tak som si nasla opatrovatelku a zacala pracovat na 1/2 uvazku. Pri dcere rovnako. A nevidim na tom nic zle. Spokojna mama = spokojne deti.

dadulamamula
11. jan 2022

Keď je premudrelý nech ostane s nimi na materskej on a ty chod do prace, uvidí sam co a ako to je. Nech sa stará o deti a o domácnosť.

lienka.7
11. jan 2022

Presne ako pise
@hsara99 nech sa paci, moze sa doma realizovať pan manzel. Ty sa môžeš uz konecne realizovať v praci... co je na tom zle???

kiki68
11. jan 2022

Nas pojde v aprili asi do skolky, ako na tu v Rakusku musim po 2 rokoch do prace. A doma na krku muzovi nebudem. Ako aspon sa vychyta ta adaptacia ma na to clovek cas. Nie mat potom problem . Akoze ten muz je uplny drbo z lesa, taketo argumenty. Ani neviem ktora krajina ma este 3 rocnu matersku. Ja som rada, ze mame tie dva roky a nemusim davat 3 mesacne dieta kdesi do jasli. Uz teraz viem, ze to od toho 1,5 roka vyssie zmakne na par hodin.

autor
11. jan 2022

Ked mna proste tak nici ten zivot vobec nesom stastna a neviem co mam robit dni sa vlecu caKam vecera kedy konecne budem moct ist spat no len zavriem oci a uz je zas rano a zase to iste dookola dookola dookola

kiki68
11. jan 2022

A neskusala si nejak byt aktivna v okoli? Robit nieco s dietatom priamo? Organizovat hernicky s inymi detmi a mamami, vymysliet nieco. Mne toto sice prekazila corona, ale stale sa snazim byt aktivna. Dieta uz je chudak na urovni 3,5 rocneho v 1,5 roku, lebo robime milion veci

marianeta
11. jan 2022

Voľakedy ( a aj ja som také dieťa) išli deti do jasiel od 6 mesiacov! Čo to trepe, že nechas výchovu na učiteľky.. To máš trčať doma kým nebudú mať 18 aby sa uistil, že sú dobré vychované? A je tu možnosť, že môže ísť na materskú aj pán manžel..

bestmate
11. jan 2022

1. nemala si sa hrnúť do 2 decka, ale venovať a starať sa o prvorodené, hm neskoro (áno, aj som si ja sama odpovedala)
2. škôlka je na vyplnenie času pre dieťa, kde sa mu učiteľka tiež venuje, a usmerňujú tie deti do správnych koľají, hrajú sa, tvoria, recitujú, .....
3. mudrlant nech si to vyskúša, ak mu práce dovoľuje a nepracuje cez víkend, nechaj deti nech si deti užije, ty chod na chatu alebo niekam
4. citujem "O tom môj manzel nechce ani pocut ze to v ziadnom pripade a ze chcem maleho odlozit do skolky a presunut vychovu na ucitelky."
nechce počuť o tom, že by si išla do práce alebo nechce počuť, že malého chceš dať do škôlky? Ak to prvé tak bacha na manipulátora, lebo chce aby si bola doma a on aby mal všetko pod kontrolou a full servis.

autor
11. jan 2022

@bestmate nechce aby som ho dala do skolky manipulator nie je naozaj len chce aby som do troch rokov dietata nechala dieta pri sebe

7lenka11
11. jan 2022

ja som išla do škôlky, keď som mala 2 roky a 5 mesiacov, kamoška dala teraz dieťa do škôlky vo veku 2 roky a 3 mesiace.. je to bežné a nemám pocit, že by sa tieto deti nejako inak vyvíjali alebo by ich to poznačilo.. práve naopak, čím skôr sa začnú socializovať a nesedia len pri mame, tým lepšie..
ak ťa život ubíja, hľadaj si možnosti na spestrenie času - čo tak online jazykový kurz? nejaké doplnkové vzdelanie na diaľku? dobrovoľníctvo? návšteva detských krúžkov, cvičenie/fitko..?

basska_b
11. jan 2022

Tak ja neviem, jedna kamarátka sa rozhodla dať 1.5 ročne dieťa do jasli a to tak revalo, že dovidenia, musela si po neho prist. Čiže uvidíš, či to tvoje dieťa zvládne, to som tým len chcela povedať

autor
11. jan 2022

@7lenka11 v marci tak ci tak zacinam robit z domu len potom by som ho chcela dat v juny ked bude mat dva roky do skolky a to manzel nechce. Nejak prezit do marca snad potom bude lepsie

ibajaanikiny
11. jan 2022

Boze,egoista…ma trapne argumenty,povedz mu,ze moze ist on na otcovsku a ty budes pracovat…kazdy sa potrebuje po case realizovat,na jaslickach nie je nic zle,dieta sa otuka,socializuje,bude mat nove zazitky…niektorych ludi ozaj nechapem,kompromisy im nic nevravia…

autor
11. jan 2022

@ibajaanikiny ale on je inak veeelmi dobry otec a skvely manzel len v tomto si nejak postavil hlavu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. jan 2022

@elizabet173 ano to on zvlada v pohode vie sa o vsetko postarat

luccija
12. jan 2022

Tak nech ide na materskú on, keď je taký super.Nie všetkých baví byť doma, ale skús sa zamyslieť čo robíš aké máš plány cez deň či len neprežívas, lebo máš doma jedno dieťa relatívne veľké a vieš si s ním spraviť program.Niekedy, keď čítam, že ženy len varia, upratujú pomaly ani von nechodia to by som bola v depke aj ja.Uz bude dosť veľky uvidíš ..ja tiež nie som za to, aby deti išli skoro do jasli, škôlky, ale ak Ti to má pomôcť na psychiku prečo nie?Alebo si zožeňte opatrovateľku domov bude vlk sýty aj ovca cela