Túžim po treťom dieťati, ale doktor mi už tehotenstvo neodporúča

18. apr 2024

Ahojte mimicky.. rada by som sa vyrozpravala .. Mam 2 zdrave deticky (chlapcov) prvy bol narodeny akutnou sekciou a druhy planovanou sekciou .. pri druhom bol zakrok podla dr dost komplikovany vzhladom na vela vzrastov a prirasteny mechur k jazve .. lucil sa somnou so slovami , ze mi tretie dieza neodporuca.. vraj 3 porod by musel byt automaticky tiez sekcia a hrozilo by prasknutie mechura ...
mne ale strasne srdce pisti po este jednom dietati .. nie sice hned ale do 5 rokov .. moj gyn mi povedal, ze keby otehotniem tak v mojom pripade by bolo treba robit vsetko preto aby porod bol prirodzeny, pretoze by bol pre mna a pre babo menej rizikovy ako dalsia sekcia .. na samozrejme zeby to musel byt cisto prirodzeny bez akej kolvek vyvolavacky alebo epiduralky ..
Ja neviem ze mam 2 zdrave deti a nemala by som spekulovat .. ale ja nechapem preco su tie moje vnutorne pocity take silne .. akoby som sa nevedela s tym stotoznit ...
je tu nejaka mamicka s podobnym pripadom ako ja ? 🥺

petronela1985
18. apr 2024

Nemám skúsenosti, ale tieto metódy pokus omyl... Na tvojom mieste by som si vyžiadala ďalší názor iného doktora, keby aj ten povedal nie, tak by som bola vďačná za to, čo už máš.

doris11
18. apr 2024

Ja nemám úplne to iste, ale tiež mi nebolo odporúčané ďalšie tehotenstvo. Obehala som viac lekárov, chcela som vedieť viac názorov.. je to tak pol na pol, niektorí mi povedali že tehotenstvo bude ťažšie ale že to zvládnem, niektorí mi povedali že by to mohlo mat následky. Mame jedno dieťa, velmi by som chcela surodenca pre neho, ale ešte stále rozmyslam či to stojí za ten risk.

ktochytavzite
18. apr 2024

a nemozes byt spokojna s tym co mas???

autor
18. apr 2024

@doris11 a z akeho dovodu vam neodporucali dalsie dieta ak smiem vediet?
urcite by som to riesila aj s inym lekarom no podla mojho je mok stav taky, ze on mu nebude ani o 5 rokov povedat ci je tam v jazve vsetko okey pretoze cez sono tam nie je vidiet ani vzrasty ani ten prirasteny mechur .. no tak neviem

gabinkomisko
18. apr 2024

ja som po dvoch SC tiež ešte veľmi chcela, a išla by som aj proti zdravému rozumu možno, ale keďže moja lekárka tesne po pôrode rozprávala môjmu mužovi ako mi počas sekcie praskla maternica a museli ma štopkať, tak on to rozhodol aj za mňa 🙂 . A keď sa konečne prestal báť, tak už som nechcela ja. Ako to skutočne vo vnútri vyzerá, to ti žiadny ultrazvuk nepovie .. je to riziko. Tvoje dve deti potrebujú mamu 🙂

doris11
18. apr 2024

Mam velmi slabé kosti, ľahko si niečo zlomím napríklad, a par doktorov mi povedalo, že by to tehotenstvo moje telo respektíve moje kosti nedali

alickapusinka
18. apr 2024

Nechápem raz ak neodporúča ja chcem, chcem, chcem. Na tvojom mieste by som bola rada za dve zdravé deti a asi lekár vie lepšie ako TY. Nikdy nevieš čo sa stane a ostanú dve polo siroty. Deti ťa potrebujú. Potom ak by bolo a nastali by problémy tak lekár bude zlý. Pozri mala som jednu dcéru zomrela mi lekár mi po pôrode povedal neodporúčal mi už žiadne deti nemusela by som to prežiť. A radšej poslúchnem ako by malo byť zlé. A to dieťa nemám žiadne vlastne mám chodím sa k nej prihovárať na cintorín ale odozva žiaľ žiadna neprichadza.Bud vdačná za to čo máš plno žien na MK nemá ani to čo máš TY.

danica2711
18. apr 2024

sorry, ale občas treba uplatniť aj rozum

hederamonstera
18. apr 2024

Nie, neriskovala by som to. Bud tu pre svoje dve deti, mozno ti to vynahradia vnucatami.
Skus si racionalne zdovodnit tuzbu po tretom dietati. Ono zakazane ovocie velmi laka, ci ta tuzba nie je posilnena tym.

h2
18. apr 2024

Tie tvoje pocity sú také silné práve preto, že ti to lekár neodporúčal. Tak to býva, že keď niečo nemôžeš mať, chceš to tým pádom ešte viac. Ja by som na tvojom mieste neriskovala. Máš dve zdravé deti, určite nechceš, aby z nich boli polosiroty, bez mamičky.

magimi
18. apr 2024

Možno to je len taký pocit....cítim niečo podobné, vysvetlím...mám tohto roku 40 a teda už sme tak manželom usúdili, že ďalšie dieťatko už nie....ale akonáhle sme si to povedali, zacítila som neskutočnú túžbu po ďalšom dieťati. Keď som sa nad tým ale hlbšie zamyslela, zistila som, že to je skôr taká ľútosť z toho, že ten zázrak už nikdy nezazijem...tehotenstvo, pôrod, pocit neskutočnej úľavy a šťastia, voňavý uzlíček v náručí, pozorovať ako dieťatko rastie a spoznáva svet. Keď som to spracovala, rozum usúdil, že naozaj už nie je rozumné vedome sa pokúšať o ďalšie dieťatko. Túžba pomaličky odoznela a cítim, že je to správne.

viestta
18. apr 2024

Tvoje dve deti maju zdravu mamu, treba mysliet na nich, aj na to, ktore este ne je. Co ked sa nieco pri porode zvrtne? Co s nimi bude potom?

masinka
18. apr 2024

U mna to bolo podobne. My sme sa s manzelom uz pomaly na prvom rande "dohodli" na 4 detoch. Po tretej sekcii som sa pytala mojho doktora na to ako to tam vnutri vyzera a tiez mi dalsie dieta zakazal s tym, ze by som skoncila s plastikou mechura. Este mi vravel ze mal aj mamicku co uz mala ak sa dobre pamatam 5 sekcii a caka ze ju este uvidi, takze to nebolo ze by len tak z principu zakazoval viacere sekcie. A riesit nejaky dalsi nazor ked on priamo videl ako na tom som by urcite nemalo zmysel.
Kym som bola s najmladsou na materskej, tak ma to tiez dost trapilo, potom som sa s tym postupne zmierila, ako tu baby pisu, nebudem riskovat len preto ze ja just chcem. Inac teraz ked su v puberte, tak som chvilami aj rada ze ich nie je viac.
(A ano, uvedomujem si to a som vdacna za to ze mam tri zdrave deti a co by za to dali bezdetne pary , ale moje rozhodnutie mat/nemat dalsie dieta na ich plodnost vplyv nema. Ak by mala, tak budem velmi rada ak sa to "nase" stvrte narodi niekomu kto si to zela).

avanka
18. apr 2024

Mali sme to tak isto,4 tehotenstva, 2 potraty, 2 sekcie- krásni zdraví chlapci. Túžili sme obaja po 3 dieťati, ale hneď. Doktor nás schladil,keď povedal, že tretie dieťa nsm neodporúča, vzhľadom k sekciam,komplikáciám v tehotenstvach . Ak by sme veľmi chceli, tak ďalšie tehotenstvo až po 6 rokoch. A vieš čo? Prešlo nás to.. to mali chlapci 6 a 8,5 roka, kopec učenia, práca,domácnosť, ako tak samostatne deti.
Sme radi, že ich mame a venujeme sa im naplno.
Ak ti to doktor neodporúča, poslúchni. On vie, prečo ti to hovorí, má skúsenosti. Ja sama mám brata primára a švagrinú lekárku a viem kopec zážitkov,ako dopadli ludia, ktorí neposlúchli a tvrdo šli za svojím aj cez diagnozy. Áno, môže sa to podariť, ale aj nemusi. Ak by sa ti niečo stalo,ostanú po tebe 2 malé deti. Užívaj si ich naplno a buď rada, že tí boli dopriate 2 tehotenstva a zdravé deti

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rorino
18. apr 2024

Strašne túžiš po dieťatku,nie teraz ale tak o päť rokov.Preco sa tým prosím ťa zatazujes teraz?Prečo si neuzivas svojich dvoch malých chlapcov,ktorý sú pri tebe a sú reálny?O 5 rokov môže byť všetko inak.Napriklad tvoja túžba pohasne,alebo sa vám napriek všetkému nebude dariť .Nesil to zbytočne,iba sama si vyrábas neodôvodnený stres.

taktotedanie
19. apr 2024

Pocuvaj lekara, po dvoch sekciach s komplikaciami fiesit prirodzeny porod je sialenstvo alebo cisarsky ked ti jasne bolo povedane, ze nie stacilo! mas dve deti stoji ti to zato ohrozit seba? Co bude s tvojou rodinou? Vies co to obnasa zivot bez matky? Naozaj ti zato stoji silou mocou riesit nejake dalsie dieta? Alebo roztrhany mechur? Vies aka to je velka komplikacia ktora ti zmeni zivot az do smrti? Stoji ti to zato? Skus byt vdacnejsia za zivot aky mas a nevymyslaj blbosti

pipistrel13
19. apr 2024

ano ja.
mala som rovnaky problem,len ina zdrav.komplikacia (velka diastaza,pupocny pruh a aj vek)..
mala som fazu,ze som bola smutna,lebo som tuzila po 4detoch,ale preslo to a zmierila som sa stym,nechcela slm nezodpovedne riskovat,ze sa stane nieco mne alebo babatku...
ale rozumiem tvojmu pocitu,napriek tomu sa vsak radsej sustred na svoje zdrave deti a zdrav.stav (neviem ako si dlho po sekcie,ale mne sa brusne problemy zhorsuju vekom..)

veronicka1901
19. apr 2024

Ja by som na tvojom mieste neriskovala. To nie je maličkosť. Máš dve krásne deti, čo by iné ženy za to dali 😊. Skús zamerať svoju túžbu inde.

autor
19. apr 2024

Dakujem kazdej z vas na nazor