Ahojte zienky. Možno sa tu nájde taká a kľudne píšte aj do IP lebo ja už neviem ako z toho začarovaného kruhu von. Túžim po 3 dieťati. Vždy som si vravela že ak má túžba neprejde do 35 tak idem nato. Túžba trvá už 4 roky. Povedala som si že uvidím ako bude starší zvládať školu a podľa toho sa zariadim. Pomaly ale iste sa blíži nástup do prvého ročníka a túžba je čím ďalej tým väčšia a väčšia. Manžel o tom nechce ani počuť. On je spokojný s našim životom a stačia mu dve deti. A aj keď sme niekde na návšteve tak mu povedia že má počúvať moje túžby. Viete ako to je keď žena po niečom túži a nemá to tak si nájde niečo iné čím by tu túžbu zahnala. Neviem ako z tejto pätovej situácie von 🤷♀️😔.
Rešpektovala by som manžela aj kebyže mam túžbu po dieťati. Mate 2 zdravé deti tak bud rada a užívaj si život;)
@salamistka však ja ho rešpektujem. Len keby mi dal aj nejaký rozumný argument že prečo nechce. Aj chalani mu vraveli že by chceli ešte sestričku. Proste jeden čas som vážne rozmýšľala nad tým že to dieťa budem mat s iným.
Ale neblázni, túžba po treťom dieťati by ti bola prednejšia, ako že rozbiješ manželstvo a ďalším dvom deťom rodinu (narážam na toho iného)? Ja ho chápem, má dve deti, zanechali ste dvaja po sebe dvoch potomkov (náhradníkov), kompletná rodina, konečne deti vyrástli, môžete si vydýchnuť a riešiť aj seba. Píšeš, že chceš od neho rozumný argument (ja len v tvojom úvodnom príspevku ich vidím viac). Ale aké sú tvoje argumenty, okrem túžby?
@oblecenie99 jasne že mi nie je prednejšia. Chlapci by sa podľa mna veľa naučili a veľa pochopili (je medzi nimi maly vekovy rozdiel). Áno môžeme si vydýchnuť len keby sme mali aj daky spoločensky život ktorí si môžeme spolu užívať. Býva dlho v práci domov chodieva okolo 6 s chalanmi je možno tak pól hodinu cez týždeň. Víkendy ideme občas na vylet, do divadla sa mu nechce, kino je drahe a tak ďalej. Rodičov mame ďaleko čiže mame aj komplikovane stráženie.
To kvôli tomu by si opustila manžela, zobrala otca dvom deťom, aby si si našla niekoho kto ti urobí tretie dieťa? Kto bude vychovávať tie dve? Myslíš, že by chceli sestričku aj za tú cenu, aby si im odohnala otca? 🙄 No ty kokos, radšej si kúp lodičky.
Možno sa bojí ohľadom financií. Máte malé deti, malé výdavky. Mam stredoškolácku na internáte a to idú iné peniaze mesačne. Teraz potrebuje do školy notebook co bude 1200e. Ešte máme jednu mladšiu dcéru. Príjem dosť dobrý aj tak to je cítiť. Osobne by som v tejto dobe do tretieho nešla a dobrovoľne už vôbec nie.
A ake su tvoje rozumne argumenty na tretie dieta okrem tuzby? Manzel rozmysla racionalne a uz sa zjavne na to neciti...mate dve deticky, venuj sa im...cestuj s nimi ked jemu sa nechce..dopraj sebe a aj im.. 🙂
Môj prípad bol taky, že do 35 som o tom hovorila nahlas, potom som prestala, keďže nič a už som ani moc nechcela. Muž nechcel vôbec. A ako s hovorí, čert nikdy nespi a hľa v 38r som porodila tretie. Moje staršie deti majú momentálne 20,17 a malý ma 2r a nedali by sme ho za nič 💗 muž je odomna o 5r. starsi
A ty mas aky rozumny argument? Tuzba nie je logicka…mozno sa obava ohladne financii alebo uz proste nechce ist spat do toho baby obdobia, ved sa ho opytaj. A ze chlapci chcu sestricku…a ked bude chlapec, tak co?
Tak pre všetkých. Manžel nechce ísť do baby obdobia. Nechce mat doma opäť plač a nervozitu a opäť by sa mu oslabil sexuálny život. Ja ho plne chápem a snažím sa to natlačiť aj sebe do hlavy. Že má pravdu. Že nám nič nechýba. Že sa mame skvelo. Nemusíme sa v ničom obmedzovať. Chcem lodičky kúpim si ich, chcem kabelku kúpim si. Nie rozumný argument nemám. A áno bola by som schopná postarať aj o choré dieťatko viem čo to obnáša presne. Nie nepracovala som medzi deťmi a ani pracovať asi ešte dlhu dobu nebudem/nemôžem. Mame to rozdelené deti a domacnost sú na mojich pleciach a práca na jeho. Keď príde domov nemusí absolútne nič ani smeti vyniesť. To že by som mala tretie s iným bolo napísané aby bolo pochopené aká je ta túžba veľka a silná. Jasne že by som to v živote neurobila. Moze sa zdať že sa správam ako rozmaznané decko že chcem chcem chcem. Žiaľ som taká od kedy si pamätám to čo chcem idem za tým s rozumom.
@danielahamar tomu verím ❤️
Myslím žeby ti pomohlo ísť do roboty a zamestnať si hlavu inak 😊
Mne sa zdá že sa doma nudíš. Deti už sú väčšie, nepotrebujú ta tak. Ty si doma a ako píšeš ešte aj budeš. Ja to poznám aj na sebe. Tiež som už 8 rokov doma. O pár dní nastupujem na polovičny úväzok. Tiež je domácnosť a starostlivosť o dieťa moja. Muž pracuje, cestuje a zarába. Tiež myslím niekedy na to ake by to bolo fajin mať ešte bábätko. V mojom prípade už bohuzi nemožné. Ale 3 v tejto dobe by som si sakra rozmyslela
Ty píšeš že keď chces lodičky/kabelku tak si kúpi, zároveň píšeš že muž nejde do kina lebo je drahé
Takže on možno viac vnima racionálnu stránku kdežto ty vidíš len túžbu
ja mám dvoch chlapcov, a tiež si viem predstaviť ešte tretie bejby...my túto otázku nechávame otvorenú. Ak príde, budeme sa tešiť a ak nie, tak bude aj tak dobre. Len som chcela, že ťa chápem a nepríde mi na tom nič divné (okrem toho príspevku, že by si si našla iného otca na tretie dieťa)
Tvoj muž živí dve deti a teba. Na tvojich pleciach je domácnosť, ale na ňom celé financie. Podľa mňa ti treba ísť do roboty, tak ako píšu ostatné. Lebo si sa zacyklila vo svojom mikrosvete.
Ach jaj, do roboty ti treba ísť, lebo si znudena a vtedy rozmýšľaš nad chobotinami, že by si bola schopná opustiť normálneho muža len preto lebo sa nudíš… som zvedavá čo by ti povedal keby toto vedel. S takou by už dupľom ďalšie nechcel. A synovia a ty vieš že to tretie nemusí byt sestrička?
Poviem ti vlastnú situáciu,tiež mám dvoch chalanov a veľmi veľmi som chcela ešte tretie dieťa ,áno dcéru i keď je otázne či by to dcéra bola.ale môj muž ani počuť .veľmi ma to hnevalo dokonca sme sa pohádali a nie raz ,až raz sme si tak sadli a povedal že sa už necíti že už má veľa rokov a každy deň sa modlí aby vydržal čo to pôjde aby odchoval našich dvoch synov.nie sme už najmladší ja 37,manžel 42 a decka malé .bol z toho taký nešťastný ako mi to hovoril ,že som to tak nejak pochopila ako to má a odvtedy som zmenila myslenie .hold nie vždy môžme dostať to čo chceme ,bud rada že máš dve a zdravé a nejak to predýchať.je samozrejme iné keď chcú obaja tam možu mať deti ako maku ale keď jeden nechce rešpektovala by som to a určite by som sa kvôli tomu nerozvadzala ak je tam láska
Dobre ti radia,treba sa zamestnat a mat aj inu sebarealizaciu ako domacnost..Spoznas novych ludi,budete mat vacsi prijem aj na to kino a dovolenky a hlavne budes mat raz normalny dochodok.
Mame tri deti. Tiez “podelene” ako vy.
U nas sa ale tuzba po dalsom strieda 😂 ked chce muz ja nie. Ked chcem ja tak on nie 😂
No ale to sme si uz pri tretom hovorili a prisiel … prekvapil….
Ono ja uz chcem vypadnut z tohto kolobehu. Ano tuzba niekedy je ale potom si poviem ze moja “misia” uz bola splnena. Priam naplnena.
Dobre sa mi pozera na rodiny kde je vela deti ale uvedomujem si ze nase limitu su ohranicene.
Navyse nam okolie komentuje-ze uz aj tri su vela na dnesnu dobu…. Takze….
Chod medzi dospelych. Aj ked asi nemusis pracovat, aspon na pat hodin sa vyvetrat z tych detskych zalezitosti. Pripadne si daj nejaky ciel, naucit sa novy jazyk, nejaky trendy kurz, cvicenie…proste preorientuj svoju tuzbu na nieco ine.
Keď si taka, že ideš za všetkým rozumom, tak zapoj rozum aj teraz. Lebo momentálne to vyzerá, že u teba prevláda len pocit a emócia. Manžel ti dal logické a pochopiteľne argumenty, ty dávaš len túžbu.
V tomto úplne chápem a stojím za mužom
My máme 2 deti, ja mam 40 rokov a hoci muž by aj možno v minulosti chcel 3, tak jednoznačne akceptoval moje argumenty. Podstúpil vazektomiu, takže 3 už ani nebude.
Tvojho muža úplne chápem, to nie je ako v minulosti, že mali po. 10 deti, veď dáko bude. Lenže bolo úplne normálne, že deti chodili do školy bosé, alebo v poplatamych veciach, jedli chlieb s cibuľou. Teraz by ta za to zavrela socialka. Čiže aj finančna stránka je veľmi dôležitá.
Veď chod pracovať,realizuj sa ,či nepotrebuješ to ? Ja neviem. Nechápem takéto ženy,no neodsudzujem. Nebodaj keď sa manželovi niečo stane ako uzivis tie dve či tri deti ? Budeš sa vedieť po toľkých rokoch zamestnať? Nepotrebuješ pocit samostatnosti,alebo že sa aj ty dokážeš zabezpečiť okrem muža ? Ja neviem,proste mi to nejde do hlavy.
Ešte jedna vec sestrička to byť tiež nemusí 🙃 môže to byť opäť kľudne bracek 🙂
Známa mala takúto neuhasiteľnú túžbu, mužovi to hustila do hlavy roky. On tretie dieťa už nechcel. Je starší od nej, mladšie decká už veľké, samostatné, normálne jej vysvetlil svoje dôvody, ona mala stále túžbu. Zakaždým, keď sme sa stretli nám hovoril, že žena chce stále tretie on nie. Nakoniec pristal, že teda skúsia. On neveril, že to klapne, žena ostala tehotná okamžite. V siedmom mesiaci mala žena autonehodu, ktorú spôsobila ona. Z auta ju viezli rovno na operačkz, bábo von a bojovali o jej život. Žena je v nemocke týždne, bábo nevidela. Muž chodil do jednej nemocky pozrieť ženz do druhej bábo. Ako bude na tom dieťatko je dosť otázne, keďže ten cisársky bol mega dramatický. Nechcem tým povedať, že sa toto stane aj tebe, ale dieťa je príliš vážna záležitosť na to, aby som si dupkala, že ja chcem. Keby v tom nie som s partnerom za jedno, vykašlem sa na túžbu aj ďalšie dieťa a riešim svoju aktuálnu rodinu. Ja mám deti tri, ale šli sme do toho s mužom spolu.
@elizabet173 ja pracovať nemôžem aspoň nie najbližšie 4 roky
@jabadabadu kebyže môžem tak idem. Snažila som sa riešiť robotu ale ani muž nechce aby som šla do prace
Ale nemôžeme mať všetko čo chceme, vieš o tom, že? a pri deťoch to platí mnohonásobne viac...túžba sa dá potlačiť, to mi ver...treba rešpektovať manžela a to, že aj on sa má právo vyjadriť k počtu detí...iné by bolo, keby žiadne dieťa nechcel, ale už dve máte.