Túžba po štvrtom dieťati

25. feb 2023

Ahojte.Najprv sa predstavím a opíšem naš život a situáciu.
Tento rok budem mať 34r/manžel bude mať 33r.Z manželom sa poznáme 13rokov,7rokov sme maželia.
Obidvaja pracujeme,žijeme v rodinnom dome a tak ako veľa rodín klasika máme hypotéku,2autá atď taká štandartná rodina.
Máme 3deti,najstaršieho syna mám z predošlého vzťahu a syn už bude mať 14r o pár dní z ex ho máme v striedavke ktorú sme si určili medzi sebou nie súdom.Z manželom mám 2deti,syn má 7rokov a dcéra 5rokov.
Z manželom máme veľmi pekný vzťah,ľúbime sa pomáhame si jeden druhému ťaháme za jeden povraz aj vo výchove detí a aj čo sa týka domácností (navarí,uprace,nakúpi učí sa z deťmi atď) keď boli bábätká taktiež v noci vstával atď jednoducho bez problémou,kŕmil prebaloval /vstával nikdy som mu nemala čo vytknúť.
Posledný rok sme sa viac začali venovať svojím koníčkom ktorým sme sa venovali predtým ako sme mali deti.Manžel je lyžiar a chodí aj na skialp,a venujeme sa aj turistike.Manžel sa nastavil tak že deti už nechce,že už chce vychováť a venovať sa svojím koníčkom.
U mňa sa ozvala túžba po bábätku,rozprávali sme sa o tom samozrejme a manžel je proti.Nechce to zažívať všetko od začiatku aj keď je úžasný otec a manžel.
Ja deti milujem a vždy som chcela veľkú rodinu,všetok svoj voľný čas a energiu venujem im/žijem pre nich.
Ako sa stotožniť s tým že teda manžel odmieta?neviem sa s tým neak vyrovnať,trápi ma to.
Je tu prosím niekto kto prežíva niečo podobné?

zmrzlinka2021
25. feb 2023

Mozno by bolo dobre prestat zit pre inych a zacat pracovat natom, aby si aj ty mala aj konicky, aj kamaratky, proste venovala sa aj inym veciam ako manzelovi a rodine. Lebo deti ti vyrastu, rozutekaju sa po svete a tebe ostane vnutorne prazdno.

Ak chces dietatko lebo mas inak prazdny zivot a ocakavas ze to budu deti, ktore ta budu naplnat, nie je to dobry dovod.

A tvoj manzel - no ja ho chapem a uplne sa s nim stotoznujem. Kedy ste len vy dvaja boli na predlzenom vikende? V divadle?....

autor
25. feb 2023

@zmrzlinka2021 Trávime čas aj sami,deti dáme ku babke/svokre a ideme spolu na turistiku alebo do kina na pobyt.Bud.mesiac máme rezervovany pobyt s detmi na víkend a tento mesiac sme boli sami.Aj momentalne od včera sú deti u starkej a mi ideme večer do kina.
V tomto problém nieje.

autor
25. feb 2023

@zmrzlinka2021 Manžel sa nastavil tak že sa chce venovať aj sebe.Ja mu to nevyčítam a niesom egoista len jednoducho ma to trápi a mrzí a neviem to neak spracovať.

h2
25. feb 2023

Tvoj manžel ťa prijal aj s tvojím jedným dieťaťom, ktoré bolo v tom čase ešte naozaj malé. Pomáhal ti ho vychovať. Spolu máte ďalšie dve deti. Buď vďačná a rešpektuj manželove prianie.

kitycat
25. feb 2023

Tie velke deti su stale male a vsak mas 3 deti... Manzel si chce aj trosku uzit zivota ked su deti odrastene. Venuj sa tomu co mas ☺️

autor
25. feb 2023

@h2 Ja som za neho neskutočne vďačná a veľmi si to vážim.
Neviem sa cez to neak preniesť,stále nato myslím a vŕta mi to v hlave.
Snažím sa to spracovať

h2
25. feb 2023

Vieš, ja chápem, že túžba po dieťati môže byť veľmi silná a žena, ktorej sa nesplní, môže byť veľmi nešťastná. Ale ty nie si bezdetná. A deti máš až tri. Proste musíš nájsť spôsob, ako to prekonať. Manžel má plné právo ďalšie deti už nechcieť.

dilino
25. feb 2023

Bud vdačna že máš 3 deti načo 4 ved všetko drahé a zasa tie starosti už nechce asi v noci stavať krmiť a tak chce s avenovať aj sebe aj koničkom načo dalšie dieťa.Mate 3 tak už chce mať pokoj deti nie sú až tak veľke 7 a 5 to sú ešte deti male.Aj TY by sa už mala začať venovať sebe.Sú páry ktore nemôžu mať deti a sú tu aj ked s as tým veľmi ťažko zmierili a TY máš 3.Nechce manžel dalšie tak to rešpektuj a zmier sa s tým.

danica2711
25. feb 2023

ako sa s tým máš stotožniť? No jednoducho, zmieriť sa s tým. Nedá sa, tak sa nedá, teraz čo, pôjdeš sa topiť? Máš 3 zdravé deti, keby si bola bezdetná, bolo by to iné, ale takto? Venuj sa im, vychutnávaj si to, priprav ich čo najlepšie do života. Deti majú prichádzať do života chcené obidvoma rodičmi, nie ako prostriedok na zaplnenie tvojej vnútornej prázdnoty. Tú si zaplň sama, aj keď nechápem, prečo ti ju nedokáže zaplniť tá existujúca, podľa tvojich slov veľmi pekná rodina. Nakoniec, aj to ďalšie bábätko vyrastie a potom čo? Piate?

kayyaa
25. feb 2023

Ja ti uplne rozumiem, mam to rovnako, akurat ze nastastie, moj manzel tiez dalsie dieta chcel..uz ho cakame😊 a teda mame viac ako styri deti 😅 ale viem si predstavit, ako by som sa trapila nenaplnenou tuzbou, keby dal "stopku"...
Mozno este casom sam zmeni nazor, a ak nie, tak sa s tym budes musiet nejako zmierit, tesit sa z tych 3 deti, ktore uz mas, venovat sa viac svojom konickom a tomu, co ta bavi....aj ked ta tuzba len tak lahko neprejde🙈🙈...mam to podobne a v materstve som sa nasla😊.

A teda, toto sa radsej nepytaj tu na verejnom fore, tu je vacsina zien naladena na 1-2deti a absolutne nemaju pochopenie pre zeny tuziace po viac detoch, ktore najdu naplnenie v starostlivosti o ne. Tu nenajdes pochopenie. Akurat z teba spravia vnutorne prazdnu zenu, ako vidis...lebo sa nevenujes sama sebe a tuzis po velkej rodine🤦‍♀️...pritom netusia, ake prazdne su ony - takto sudit zenu s inymi predstavani o zivote... Mozno mas tolko vnutorneho "bohatstva", lasky, ktoru tuzis rozdavat, ze ony si to ani nevedia predstavit, ale citia sa vnutorne bohate🤦‍♀️. Ach...

Prajem ti vela radosti z deti ❤️😊

cecilia29
25. feb 2023

Chápem ta 🙂 možno by nebolo zle ešte nejaký ten rok počkať. A skúsiť tu tému navrhnúť zas. Možno sa názor zmení.

mimikarol
25. feb 2023

Ja obdivujem všetkých ktorý majú veľku rodinu. Ale na druhej strane rozmýšľam aký musia mať rodičia príjem aby dokázali dať deťom všetko čo potrebujú. Ja mám dve sestry, nemohla som ísť na vysokú školu na ktorú som chcela, lebo peniaze. Musela som ísť do roboty a študovala som externe VS ktoru som nechcela, ktora mi do života nedala nič, neviem sa s ňou uplatniť, (verejná správa), lebo som musela popri štúdiu chodiť do roboty. Kôli tomu sa na to pozeram aj s tej materiálnej stránky. Chcem aby moje dieťa mohlo študovať to čo chce, aby mu nič nechýbalo a vynásobiť všetko 3 alebo 4mi to už musí byť slušná suma peňazí. Samozrejme aj ušetriť mu niečo aby malo start do života nech nie je odkázané hneď na pôžičku/hypotéku . Lebo ono je to krásne keď sú deti malé, ani nie su až také výdavky ale čím sú staršie tým je toho viac a viac.

hederamonstera
25. feb 2023

Mas vek, ze to moze este rok-dva-tri pockat, mozno tvoj manzal potrebuje cas na spracovanie. Uvidis☺️ a ked budes vidiet, ze naozaj nechce, tak jedine ti ostava zmierit sa s tym. Ale chapem ta, tiez by som chcela 4. Cakam druhe a manzel uz povedal nie na tretie🙈 ale tak ja tomu davam este cas. Hlavne, moj bude mat 40rokov a neviem, ci chcem takeho starsieho tatu pre moje deti. Takze sa pomaly zmierujem, ze budu len dve.

autor
25. feb 2023

@kayyaa Ja som nesmierne rada,že sa našiel niekto mi rozumie 😇 Ja manžela zato nesúdim,nevyčítam mu to/nehádame sa pre to.Rešpektujem to,len ma to akosi vnútorne škrie,nevien to inak takto opísať slovne.
Rešpektujem to,netlačím na neho ani nič také nemyslite si.
Odvtedy sme túto tému nechali tak,len neviem mám pocit ako keby mi nerozumel preto som rada že aspoň niekto mi tu rozumie.Ďakujem

kayyaa
25. feb 2023

@mimikarol spravne robis, ze sa na to pozeras aj z tej materialnej stranky 😊 ale nastastie, nie kazdy ma financny nedostatok...neda sa posudzovat vsetkych podla svojej situacie...my mame nastastie financii dostatok aj na to, aby sme krasne vychovali aj viac deti ako "len" 4...a verim, ze aj autorka sa na to pozera aj z tejto stranky, neznie ako nejaka neuvedomela jednoducha zienka😊
Btw, sama som zo 4 deti a mam VS, aku som chcela, vsetko sme vzdy mali...nic nam nechybalo...a moje deti takisto, vylety, dovolenky, kruzky, ...maju viac, ako vacsina deti v "beznych" rodinach 😊 ale chapem, ked tvoje smutne zazitky a neradostna financna situacia ovplyvnuju tvoj celkovy pohlad na ostatnych, je to pochopitelne...ale teda nie vsetci to maju tak ako ty...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cecilia29
25. feb 2023

@hederamonstera môj ma 40 , teraz máme 3 babo a ešte plánujeme stvrte 😀 asi sa citi mladý

cecilia29
25. feb 2023

@kayyaa ja som piata a mam výšku 🙂 ale na som podnikavy typ a ja som si počas výšky aj zarábala , čiastočne majáles podporovali rodicia. Vždy sme tiež všetko potrebné mali. Doteraz netuším ako to naši robili

zmrzlinka2021
25. feb 2023

@autorka

Je pravdaze, ze manzela nesudis, ale zaroven ani nerespektujes - je uplne v poriadku, ze clvoek chce uz mat viac priestoru aj pre veci, ktore sa velmi tazko realizuju s malym dietatkom. V tejto veci velmi vnimas len svoje tuzby, ale co manzelove?
Keby ste nemali ziadne dieta, uplneta chapem, ale mate 2 spolocne a ty mas este tretie.

Skus viac mysliet aj na potreby a tuzby manzela.

hederamonstera
25. feb 2023

@cecilia29 to vam prajem☺️☺️ ale moj tato ma mal v tom veku a v dospelosti to nie je nic moc pre mna

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzi0911
25. feb 2023

U nás teda bolo kedysi podobne kým boli dievcata malé. Teraz maju 13 a 12r a o mesiac k nám príde synček 🥰
Takže ešte sa to cele môže zmeniť...
Inak toto je veľmi nešťastná situácia...prečo ja mam brat ohľadom na muža?prečo nemôže brat ohlad na mňa? Urobiť kompromis,ale aký...ak sa podriadis budeš trpieť ty...ak sa podriadi on nepojde na lyze 3x do roka ale len 1x ....neviem co je horšie....a sebeckejsie...

lavinis
25. feb 2023

Určite by som to nesilila, chceš obetovať vzťah?

zooeynka
25. feb 2023

@kayyaa a financne by si vsetky svoje deti zvladla aj keby si (nedajpanboh)zostala zrazu na deti sama?

danyelia
25. feb 2023

Ahoj, tak ani my sme 4- té dieťa nejako extra neplánovali, ale keď už bolo na ceste, muž sa na neho strašne tešil...A to mal už pomaly 55 rokov 🙈 Ja neviem noo, ak by som strašne túžila po dieťati aj napriek nesúhlasu manžela, snažila by som sa s ním o tom porozprávať a dieťa si možno ,,vydupať,, (resp. vyprosiť/vyžiadať?) s tým prísľubom, že ja budem tá, ktorá za neho prevezme väčšiu časť starostlivosti, mužovi nechám jeho čas na koníčky...

elmivelmi
26. feb 2023

tk si vezmi starsieho k sebe a nebudes mat pocit,ze Vas je malo.

jana_eyre_2
26. feb 2023

Aj ja som dlho túžila po 4tom dieťati.. najprv si to nevedel predstaviť už manžel, neskôr keď už aj chcel, ja som dostala určite zdr.problemy, ktoré to komplikovali.. potom sa v rodine narodilo bábo ktoré je vážne choré už 3roky.. keď som videla s čím sa musia trápiť, čo musia riešiť, nie sú poriadne ani doma lebo sú stále v nemocnici a niekoľko krát bolo v ohrozeni života, to má totálne prebralo.. mám krásne tri relatívne zdravé deti, mám dobrého muža.. čo viac si môžem od života priať? Som neskutočne vďačná za to čo už mám a túžba po 4tom má úplne prešla.. pri troch detoch a práci mám toho toľko že už nestíham ani myslieť na ďalšie dieťa.. ja mám malé rozdiely medzi nimi, narodili sa mi všetky do 4roch rokov.. teraz ich už pokladám za veľkých, ale stále ma potrebujú, máme dosť aktivít, nemáme žiadnu pomoc s deťmi (teda nech som spravodlivá, môj brat ich ráno cez zimu vozí do skoly spolu so svojím synom, to je veľká pomoc keď chodím do práce, inak sa staráme len my už 11rokov) ďalšie dieťa by bola zatazkavajuca skúška a čo keby bolo také choré? Alebo či keď ja budem chorá
? Kto sa postará o 4ri deti?. teraz keď vidím malé detičky uvedomujem si ako rýchlo to všetko prešlo..

Samozrejme nechcem ti vyvracať tvoju túžbu, len píšem ako som to mala ja.. myslím že v určitom čase sa človek musí zmieriť s tým že je to tak ako je a má byť spokojný s tým čo má..

autor
26. feb 2023

@elmivelmi Najstarší syn chodí na tyždeň ku otcovi a na týždeň ku nám.
Nieje to také jednoducho že ,,zober si ho ku sebe,, o pár dní má 14r. už to nieje dieťa že kde ho dám tak tam bude.Vie sa vyjadriť čo chce a dokáže si povedať.
V 14tich už nemá význam to riešiť súdne a nemám nato absolútne žiadny dôvod dávať ex partnera na súd,je dobrý otec a za syna by dýchal keby mohol.Z ex partnerom sme neboli zobratý len sme spolu žili a ukončila som to keď mal syn cca 1rok pretože naše názory na výchovu boli odlišné ale úplne že vo všetkom a celkovo bola som na syna stále sama,nemal perspektívu ten vzťah.Ale ako človek je fajn,vzťah jednoducho nevyšiel a ja som rada pretože inak by som nestretla môjho muža 😍

autor
26. feb 2023

@danyelia Ja mu jeho koníčky neobmedzujem,a rešpektujem jeho názor.
Skôr to vnímam tak že on jednoducho už nechce začínať od znovu...odznovu v noci vstávať,prebaľovať,kŕmiť (deti som kojila krátko)jednoducho ako keby už nechce venovať ten čas/energiu niekomu ďalšiemu odznovu ale chce sa skôr venovať sebe.
Máme šikovné a zdravé deti/doteraz bezproblémové avšak venovať sa im a vychovávať stojí dosť síl/času a energie.
Keby som otehotnela asi by to nerozdýchal ani.
Takto to vnímam

sonicka19983
26. feb 2023

A opýtal sa niekto aj tých detí (súrodencov), že či si vedia vôbec predstaviť deliť sa o matku s ďalším človekom...ja osobne som tieto frázy typu, že ak nemáš deti tak máš cítiť prázdnotu a nenaplnenie života (?) Každý žijeme s kartami, ktoré nám život nahral a každému naplnenie poskytuje niečo iné...a pri počte detí treba myslieť aj ako sa tieto budú mať z globálneho hľadiska o 30-40 rokov keď nás nebude...ak cítim potrebu mojkať bábo tak idem pomôcť kamarátke... aspoň ju odbremením...minule mi napadlo aký som sebec ak prajem sestre dieťa iba preto aby som mala koho ešte pomojkať 🤦🏼🤔😆 prajem správne rozhodnutia 👍