Túžba po druhom bábätku

21. apr 2023

Mám 3,5 ročného úžasného syna, a velmi naozaj velmi by som mu chcela dopriať súrodenca. Keďže ja sama som jedináčik, a viem ako som túžila kedysi po surodencovi. Vždy som túžila mat veľa deti.. veľkú rodinu. V našom okoli, vela kamarátok je tehotných, čakajú druhé, tretie … bábätko .. ja sa cítim niekedy tak zle .. je mi hnusne samej so seba, lebo je vo mne taká závisť, pritom to všetkým prajem a som šťastná aj za nich.. ale ta závisť to prebíja .. cítim sa zle aj kvôli tomu, že môjmu synovi nemôžem dopriať súrodenca ..
Keďže som po úrazoch, tak mi veľa doktorov povedalo že neodporúčajú ďalšie tehotenstva, lebo by to moje telo nemuselo zvládnuť .. niekedy si aj vravím že by som to riskla.. ale potom zas, stojí to za to ak sa náhodou niečo stane so mnou?

Rozmýšľali sme aj nad adopciou, ale neviem, oh je to take.. potrebovala som sa asi len vyrozprávať ..

h2
21. apr 2023

A chceš primárne dopriať synovi súrodenca, alebo túžiš po druhom dieťati tak či tak? Lebo to je taká zidealizovaná predstava, ako budú súrodenci najlepší parťáci, ako sa budú milovať, chrániť a pomáhať si celý život... Ty si jedináčik a tiež si takto túžila po ideálnom súrodencovi. Ale realita býva často iná. Ja som tiež túžila mať ideálneho súrodenca, s ktorým by sme sa ako deti hrali, ako teenagerky spolu zdieľali tajomstvá, chodili spolu von, ako dospelé si pomáhali a boli tu jedna pre druhú... Mám sestru, sme si vekovo blízke. Nikdy sme nemali takýto ideálny vzťah. Ako deti sme sa bili, ako teenagerky hádali a neznášali, ako dospelé žijeme každá v inom štáte a vidíme sa raz za rok. Takže, ak túžiš po dieťati, musíš si to zvážiť sama, či ísť do toho. Ak chceš len súrodenca pre syna, tak to nie je nevyhnutnosť. Svoje zdravie a život by mi boli prednejšie.

autor
21. apr 2023

@h2 nie je to len to že chcem dopriať súrodenca .. ja by som najradšej mala kľudne aj 5 detí, veľkú rodinu .. ale ide mi aj o to, aby syn nezostal “sám” ..

zenulkaaa
22. apr 2023

Ja by som to na tvojom mieste riskla.. ake su to typy urazov? Fakt sa citis na to ze by si to nezvladla? Zenske telo dokaze viac ako odporucaju doktori. Skus. Ak sa to nema stat, tak sa ti ani nepodari otehotniet. Ak sa podari, tak sa to tak ma stat.

vlado818
22. apr 2023

Ja by som sa spytal manzela. Ak sa nieco stane on ostane so synom sam. Ako sa hovori risk je zisk...
Ale nie vzdy to plati.

autor
22. apr 2023

Chrbtica, kolená, ramená.. Hlavne ide o to že mám dosť slabé kosti, a podľa doktorov by to kosti nemuseli zvládnuť .. niekedy, keď sa cítim lepšie mám chuť to skúsiť, že pri najhoršom prelezim celé tehotenstvo .. ale potom zas keď mám dlhšie bolesti tak si zas vravím že radšej nie .. predsa len sa musím postarať aj o staršieho ..
@zenulkaaa

autor
22. apr 2023

@vlado818 on je dobrý otec, malého zvláda super aj keď som musela byt napríklad hospitalizovaná .. ale predstava že by som tu nebola a zostal by s malým sám .. nad tým sme ani nerozmýšľali .. som ešte mladá mám 24 rokov čoskoro .. skôr sa bojím toho že by som zostala po pôrode na vozíku, alebo takto .. keďže mám problémy s chrbticou .. apod veci ..

danieladugard
22. apr 2023

Nestoji ti to za to. Uz len to, ze ak to bude zle, tak prelezis cele tehotenstvo a tvoj syn nebude mat z matky nic skoro rok. Potom pride surodenec, na ktoreho si bude musiet zvykat.
Viem, lahko sa mi to hovori, mame tri deti, dve tehotenstva.. ale ja by som to neriskovala. Pri dvoch detoch a zdravotnych problemoch.. ☀️