Baby poculi ste uz o SOCIALNEJ FOBII?Ja som na tuto diagnozu natrafila nahodou a mam taky pocit ze mam priznaky aj ked nie vsetky .v clanku pisali ze ju moze postihnut aj zenu na materskej.ale pravdupovediac ja sa bojim resp hanbim ist aj psychiatrovi s tym.to si teda neviem predstavit.nemam ziadne kamaratky pred tehotenstvom boli dve ale jedna ma sklamala a druha nema cas . Na socialnej sieti mam aj 200 ale v realnom zivote o mna nikto nezakopne.byvam na dedine kde ani nie je vela moznosti a tiez mi v kocari ani.moc neobsedi kedze ma 14m a vie behat ale len lade tade len nie za ruku. v podstate sa aj dost casto trapim ze som doma aj ked svojho drobca lubim a som rada ze ho mam.myslite ze mam pockat kym sa vratim do prace a zaclenim sa spat medzi ludi (robim v predajni) alebo ist psychiatrovi.priatel robi od rana do vecera 20:00 preto mozno aj som taka sama.moj otec mi nezavola ako je rok dlhy mama nezije.citim sa taaak sama.
@wendy62 no z toho vsetkeho co si vymenovala len ak nastupujem do autobusu a do rozhovoru a hlavne s cudz.osobami prip pri zoznamovani.dokazem zavolat hocikde aj pisat ale pri osobnom kontakte mam akysi blok .
@ibapetkova
Ziadna fobia iba osamelost...tie pocity zaziva kazda na MD,ma pocit ze ,,osprostieva,,lebo debata sa zuzila na plienky,mlieko a kojenie...
Bud s dietatkom co najviac vonku,na prechadzky aj pol dna,ihriska,pieskoviska,...vsade kde su deti a mamicky...chod navstivit kolegyne do prace a ozvi sa ocovi ty,necakaj na neho
ja som toto tiez prezivala,dokonca myslim ze ma aj poporodna depka chytila,zrazu jak som mala kamaratov som uz nemala nikoho ... nasla som si nove,take ktore maju tiez deti,my kecame (nie o plienkach,mlieku a co papaju) ... 🙂 a nase decka sa hraju,treba si urobit aj na seba cas,ked bude otecko doma,vecer alebo poobede chod trosku sa zrelaxovat
@ibapetkova mne to tiez skor pripada ako osamelost. To je asi nevyhoda zivota na dedine. Nastastie nepoznam,lebo v meste je kopec mamiciek,s ktorymi sa da pokecat o vselicom a pomaha rodina,s ktorou fajn vychadzame.
Jedine skusit si najst blizku dusu tam u vas..niekoho oslovit.. Ja som som sa stahovala z jednej mestskej casti do druhej 5dni pred porodom,cize som tu nikoho nepoznala. Maly mal ledva 4m.,ked som oslovila susedu,co tiez kocikovala (dobry mesiac som.nevedela,ze je od nas,len som ju vidavala kocikovat) a postupne sa to nabalovalo..
Ale bez prveho kroku..mozno aj ja by som sa citila osamelo,lebo na ihriska sme zacalali chodit az okolo16.-17.m.
tiez si myslim ze ide len o osamelost nie o fobiu..ja som tiez na dedine,ale vzdy mam okolo seba dost ludi.ja som zas typ ktory nepotrebuje spolocnost.ale zas mam tu rodinu a v meste (10km) kamosku ak by nieco..ja som sa citila osamela predtym ako som spoznala moju lasku,aj ked som mala okolo seba ludi. a ano depresie, boli caste,dostali ma aj k psychiatrovi a psychologovi.. Mala by si zajst za psychologom a porozpravat sa.a vyjdi von,neviem v akej dedine byvas,ale niekto tam urcite je na materskej,alebo v blizkom meste,spolocne temy zblizuju
@ibapetkova nie si v tom sama. Mám to podobné ale myslím že keď malá podrastie, pôjde do škôlky, znovu sa začlením do roboty....život bude o inom. Niekedy sa mi tak zacnie za robotou, kámoškami a spoločnosťou..... Mám nejaké kámošky ale buď majú už deti odrastené a chodia do práce a potom samozrejme nič nestíhajú, alebo mám kámošky aj s malými deťmi ale nejde to nejak vždy skombinovať....každému spí dieťa inak, ja bývam sama na dome takže tiež nie vždy môžem a mám ako.....no je to komplikované.....ale hádam bude raz lepšie.....Hlavu hore, myslím že veľa mamičiek na materskej sa cíti podobne
@ibapetkova SF nie je o tom ze sa citis sama. Su to velmi neprijemne pocity pri kontakte s ludmi, pocit ze to nezvladnes, zlyhas. Dokazes napr. telefonovat s cudzimi ludmi? Zavolat si taxik, objednat pizzu? Dokazes sa aktivne zapajat do rozhovoru s tvojimi kamaratkami, ak sa rozprava viac osob (3-4)? Mas neprijemne pocity ked nastupujes do autobusu, ze ta tam uvidia cudzi ludia?