Ahojte, som zvedavá na Vaše odpovede. Čo hovoríte mať tri deti v dnešnej dobe? Išli by ste do toho bez problémov alebo radšej nie?
Je tu o tom dosť diskusii, vyhľadaj si
Za mňa - ak je dom a financie tak prečo nie.. ale nad 3 deti je uz pre mňa osobne nonsens
Ja osobne nie...mám 2 a v dnešnej dobe je to až - až
Ja osobne určite nie. Ale to neznamená, že to odsudzujem, alebo si niečo zlé o takých ľuďoch myslím. Nech si kazdý urobí, ako jemu vyhovuje.
za mna je aj jedno vela :D ale tak to musis ty s partnerom vediet, ci mate nato moznosti - financne, ci mate dostatok priestoru atd..
Čakám tretie a ešte by som jedno chcela 😂🤷♀️
ja by som nesla ani do 2 🤷♀️😁
Ano ak by som mala financie idem do toho
Keď bývate v garsónke a máš plat 700 a tvoj muž 701 EUR , vek 50+ tak nie
Neviem čo očakávaš aké odpovede,...
Dobu nehodnotim, myslim, ze boli ovela horsie "doby" a deti sa rodili, kazdopadne moj osobny nazor je nie - lebo sme chceli jedno, mame jedno a viac nebude 🙂 a je to cisto preferencia, kedze zazemie mame (vek uz uplne nie 🙂) a ini si to musia zvazit sami.
Ja mam 3 a chcela by som este jedno, ale to mi uz neprejde. 🤣
@slavka1988 Poznám rodinu, kde váhali, či ešte mať štvrté dieťa, bolo to tak na hrane, či áno, či nie. Napokon teda, že idú do toho a narodili sa im dvojičky.
Mam 3 a rozhodla by som sa opat rovnako. Ale to som ja, plus mame nato financne moznosti, dom, istu pracu atd.... 🤷♀️
Nie. Deti stoja vela penazi a radšej im dat všetko (platit kruzky, vzdelanie a finančnú injekciu na vstup do dospelosti), ako ich mat veľa a setrit na nich. Ďalšia stranka je taká, co keď s detmi skoncis sama (rozvod, nebodaj smrt alebo trvala invalidita manzela, zvladla by si okrem toho aj uživiť tri deti?) Tu treba naozaj rozmyslat racionálne, nie pudovo
každý to berie inak... ťažké časy boli vždy a niekedy ešte horšie ako teraz a aj tak sa deti rodili...
My mame dve...ale kľudne by som pristála na tretie...zial nebolo to možné kvôli môjmu zdraviu...
Mali sme dve, potom sme sa rozhodli po rokoch pre tretie, našťastie sa mi aj podarilo otehotnieť. Mame dom, zatiaľ aj pracu. Nie je to vždy úplne jednoduché, ale deťom nič nechýba, maju co potrebujú a aj dosť toho, co chcu. Pre mňa mat 3 deti bolo moje najlepšie rozhodnutie a nikdy som to neľutovala. Aj keď najmladšia je poriadny uragán, užívam si ju celú takú, aká je ❤️
Ak mate podmienky pre 3 deti (napr. dostatok miesta, pracu, financie- lebo uz treba vacsie auto, platis 3x poplatky skolka,skola, kruzky, atd), tak preco nie. My mame 2 a uplne nam staci (osobne si vzdy poviem,ze si neviem predstavit sople na tretiu +ja 😅 ).
@h2 no moja mamina je z dvojičiek a ja som pri každom tehotenstve čakala či nebudú a uprimne dve naraz by som veru nechcela ,no nechcela bolo by to obtiaznejsie🙂
@h2 inak mojej Maminy naj kamarátka mala 3x dvojičky 😂🙈🙈🙈vsetko dievčatá už sú teda veľké majú aj svoje rodiny ale takýto prípad poznám len jeden
@slavka1988 tak to je masaker.. ja poznam pripad "iba" 2x po sebe dvojicky po roku, prvy par dievcata a druhy zasa chlapci...
Jasne. Je to super. Ja som z veľa súrodencov a je to skvelé.
Nie, idem jedno predať 😏
Samozrejme že by som išla do toho znova, moje deti už existujú, neviem si predstaviť si myslieť že by som do niečoho šla, či nešla na základe nejakej spoločenskej situácie.. veď si predstavte že sa vás čo máte jedno či dve deti niekto spýta či by si ich mala ak by si sa mala rozhodnúť ešte raz.. premna úplne hrozne vôbec nad tým uvažovať..
Už ich mam👍
@jana_eyre_2 Autorka sa nepýta tých, čo 3 deti majú, či by do toho išli znova. To je asi jasné, že nikto v takej situácii nepovie nie. Ale či by celkovo ženy do toho išli. Čiže možno sa dokonca skôr pýta tých, čo tie 3 deti nemajú.
Za mna tri je vela, jedno malo...
Išla, keby som mala veľmi dobre finančné zázemie, rodinne založeného muža, ešte by som nebola z toho vyhorena a s minimálne 5 r vekovým rozdielom🙂
@h2 hej máš pravdu 🙈 ale v takom prípade je to zbytočná otázka, každá rodina má predsa úplne iné podmienky..
Hypoteticky by som šla aj do 4teho dieťaťa, nemali by sme problém s priestorom ani s financiami a chcela som 4ri deti.. ale už sa cítim na to staro, deti sú už moc veľké
. Píšem ale to čo je teraz, ako to bude budúci rok uvidíme.. lenže zase iná rodina by nešla ani do druhého, je to predsa veľmi individuálne..
Máme dve(druhé po dlhšom čase)ak bude všetko ok a bude práca atď tak by sme išli aj do tretieho...prvá vyrastala ako jedináčik v podstate a chcela by som aby aspoň druhá mala parťáka.. uvidíme
Máme tri. S priemerným príjmom by sme to neutiahli
Na túto otázku si musíš vedieť odpovedať len ty sama ,nik nevie ako bývate, aké máte náklady, príjem, a xy ďalších faktorov