Je tu nejaka rodina, ktora sa o tretie dietatko rozhodla az s vacsim vekovym rozdielom? Nam to vychadza 5r od mladsej a 8 rokov od starsej. Nebude to uz moc velky rozdiel?
My sme chceli tretie, no žiaľ, som už dvakrát potratila. Vekový rozdiel by sme mali 10 a 13 rokov
My máme 8 a 10-ročný rozdiel a je to super, starší dvaja si najmladšieho veľmi užívajú, aj pomôžu keď treba. Jediná nevýhoda je, že najmladší sa musí prispôsobovať im, lebo v tomto veku už majú veľa krúžkov a každý niekde inde 🙂
My budeme mat skoro 18 rocny rozdiel medzi malickym a najstarsou.. Toto vobec neriesim😅Dlho sme na neho cakali,kym to konecne vyslo.
Áno je to veľký rozdiel aspoň pre mňa ako súrodenca, máme aj 16 ročný, ale môže ti to byť jedno keď dieťa chceš.
Tvojim deťom to môže vyhovovať.
Máme 10-ročný vekový rozdiel (2 deti) a je to veľmi fajn. Aj pre rodičov, aj pre deti.
Najmenšia má so súrodencami rozdiel 6 a 7 rokov. A sú to takí parťáci, že ľudia len pozerajú.
Všetko ale záleží od teba, a tvojich detí. Nikde môžu mať aj rozdiel iba dva roky a nezahrajú sa, inde sa aj s 15-ročným rozdielom zabavia pol dňa a zniesli by si modré z neba.
my mame najmladsie s rozdielom 9,5r, 7,5r, 4r... a mne sa to velmi paci, deti sa z babetka tesili a aj tesia, maly ma 10mesiacov. radi ho zabavaju, nosia, krmia. on ich zboznuje, sleduje, uci sa od nich
Medzi mnou a bratom je 1,5roka a medzi sestrou ja som o 14rokov staršia a brat o 12,5roka od nej aj bolo to super radi sme sa sňou zabávali a tak ale keď nám prišli do života naše lásky,tak sestra ostala jedináčikom a bolo jej smutno,že nemá rovesníka a skím sa zabávať.aj teraz je to také,ona cestuje z priateľom a ja z braotm máme už rodiny.Takže pre prvé dve deti je to fajn keď majú ským vyrastať ale posledné ak je už o generáciu mladšie to nemusí byť naj lepšie zo starnúcimi rodičmi,aj moji sú na ňu naviazaní spravili im odobitné býbanie v ich dome len aby im ostala doma snimi na starobu,čo je myslím sebecké...ale to je môj názor,nemusí to byť všade tak...Ja mám dvoch synov medzi nimi 2roky a 9mes. sú parťáci snažíme sa ich vychovť tak aby si pomáhali a mali sa radi,tretie nám nevyšlo žiaľ mám chorú krv a krvácavosť potratovosť.Boli by mali mladší o 4,5roka mladšieho súrodenca starší o 7rokov mladšieho.
My mame rocnu dcerku, 7 rocneho syna a 10 rocnu dcerku 🥰
Ja mam tri dcéry, 13, 10 a takmer 2 ročnú. Perfektne rozhodnutie, nič by som nemenila.
Pri takomto rozdiele treba aj 4.dietko do 1,5-2 rokov 🤩 Ja som tak chcela, ale muz nie. Tak ostalo len pri tretom. Rozdiel maju 6r. a 7,5r. A teda ti starsi maju uz uplne ine zaujmy a ten mladsi je taky sam castokrat. Tak mi to je aj luto, lebo viem ake to bolo super ked ti dvaja starsi s 1,5r rozdielom spolu rastli, vystrajali, vymyslali a tento treti ( teraz uz 4,5r.) uz skratka nema takeho partaka k sebe. Tak sa tmoli stale pri tych starsich a priuca kadecomu aj comu este netreba :/ No, je to uplne ine.
Synovia maju 14r a 9r. Dcera skoro 8m
Kamoška to tak má. Trošku menší rozdiel, ale prvé dve deti sú už odrastené. Nevie si to vynachváliť, vraj si konečne materskú užíva. Skúsenosti má dosť, vie, do čoho išla a čo ju čaká, deti sú odrastene, muž rozbehol firmu. Prakticky si užíva život s malým bábätkom, čo si nie každý môže povedať 🙂
My máme s odstupom 15 a 16 rokov a úplne perfektné. Starší veľa pomôžu, zbožňujú sa s malým navzájom a keďže starsi sú už samostatní, netreba im stale okolo zadku chodit,ja sa najmenšiemu môžem naplno venovať.
Jediná nevýhoda je,že keď najmenší počúva rozhovory starších, potom je straaaasne múdry niekedy😅🫣
Medzi prvou a druhym 14rokov..a prvou a tretou 17rokov
Pre rodiča dobre, pre súrodencov už ani môcť nie, lepšie keď sú približne rovnakého veku, aby sa zahrali, vyrastali spolu, mali spoločné zážitky. Tie staršie sa sice postarajú, ale to je úloha rodiča, nie staršieho dieťaťa. Rozdiel ale 5rokov nie je hrozný, to je ešte v pohode.
Tiež to tak máme, medzi najstarším a najmladším je dvanásť rokov, medzi strednou a najmladším osem. Zatiaľ z môjho pohľadu je to fajn, materstvo mi ide omnoho ľahšie ako v oných časoch pred tridsiatkou, avšak je pravda, že starší parťáci s najmladším už veľmi nebudú… No my sme to tak ani neplánovali, proste sa nedarilo, až sa podarilo, tak berieme, čo je.
My sme boli sestry ja som mala 10 a sestra 11 keď sa narodila najmladšia sestra. Pre rodičov je to super nakoľko ja a sestra sme už preč z domu, mame vlastne rodiny a najmladšiu majú stále doma, niesu sami 🙂 taktiež sme my už pomáhali mamine, za mňa super obdobie.
ja mam 16 rocny vekovy rozdiel medzi detmi a super za mna aj kariera urobena aj som si uzivala klud a pohodu s dietatkom